Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do ROCKA

rockman81n

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym tutaj polemizowal: kolega chce grac Pink Floyd, Petera Gabriela, stare Genesis - tu raczej bedzie chodzilo o dobre cieple brzmienie a nie rozdzielczosc. Dynamike - ok zgoda. Ale pelna srednica i wyzszy bas i czysta gora. Przynajmniej ja bym dobieral pod tym katem w przypadku takich klasykow rocka :)

Z drugiej strony masz Rush z ,którym to większość zestawów ma pod górkę. Pelna srednica i wyzszy bas - potencjalnie zadatek na kluchowaty dźwięk.

Nie myśl - słuchaj.

Dokonczę myśl. Stare analogowe nagrania mają w sobie dużo ciepła i rozdzielczość bardzo dobrze im robi. Dlatego ciepły cedek do tego łagodny wzmak i jeszcze pozbawione zasadniczych atutów kolumny. Dają nieakceptowalny dźwięk. Można odnieść wrażenie ,że nigdy nie byliście na koncercie.

Nie myśl - słuchaj.

Gość

(Konto usunięte)

Dokonczę myśl. Stare analogowe nagrania mają w sobie dużo ciepła i rozdzielczość bardzo dobrze im robi. Dlatego ciepły cedek do tego łagodny wzmak i jeszcze pozbawione zasadniczych atutów kolumny. Dają nieakceptowalny dźwięk. Można odnieść wrażenie ,że nigdy nie byliście na koncercie.

Analizując wpisy na forum doszedłem do takich samych wniosków ... Czy ciepły spowolniony dźwięk to dobry dźwięk...owszem podobać się może, ostrzejsze realizacje, oparte na wyższej średnicy grają przyjemniej...ale czy to jest prawidłowe...ja bym kasy na takie granie nie wydał...

No ale każdy ma inne uszy i inne potrzeby co do właściwości i ilości poszczególnych elementów brzmienia...

Pzdr...

Ciekawe wnioski - moze i nieglupie.

Ja gram takie rzeczy na musical fidelity i Tannoy Precision 6.2 i mi osobiscie takie brzmienie pasuje. Tannoy rzeklbym jest dosc neutralny a musical hmmm... Muzykalny ;)

Gra tak ze mozna sluchac godzinami z przyjemnoscia :D

No i zrodlo mam nieanalogowe :) - to trzeba dodac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.