Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o fundusze z UE...tylko ze obecnie aby zalapac sie na finansowanie nalezy i jest to wymog konieczny zaanagazowania osrodkow naukowych aby stworzyc ta innowacje. To musi byc na prawde cos nowego i przelomowego a nie nowa innowacyjna obudowa ze standartowymi rozwiazaniami. Z tego co sie orientuje w temacie..

Urzędasów z UE można przechytrzyć wystarczy dodać np. automat do wymiany lamp we wzmacniaczu i będzie informacyjność ;) Znam gostka który wyciągnął w ten sposób z UE ok 50 EUmelonów większość to były słomiane inowacyjne inwestycje rodem z Misia :)

A co Cię tak przeraziło?

Ci gostkowie którzy będąc ekonomistami będą oceniać produkt dla humanistów :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Osoba potencjalnego eksperta, to po pierwsze ;(

oraz poszukiwanie ekspertów (a poszukiwanie na forum AS w szczególności) ;(

czy wyobrażasz sobie sytuację, że oddam w ręce "eksperta" stasiopa czy też jakiegokolwiek innego domorosłego "eksperta" prototyp jakiegokolwiek urządzenia ???

chyba oszalałeś i kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz,

jeśli tak ma być konstruowany ten "biznes" to ja przepraszam bardzo, że zabrałem cenny czas i idę poleżeć.

Stasiu, jestem po rozmowie ze swoim znajomym biznesmenem. Z racji tego, że nie chcesz wejść w biznes, to może zainteresuje Cię ocena sprzętu na umowę-zlecenie? Eksperci, którzy ocenią dany sprzęt pod względem dźwięku, wyglądu, innowacyjności, nowoczesności, konkurencyjności także są poszukiwani i potrzebni. Daj znać, czy ewentualnie taka posada by Cię interesowała?

Mi nie odpowiadaja warunki tego businessu, jesli to ma byc 50/50 to rowniez musi byc rowny wklad nie tylko finansowy ale i tez intelektualny, organizacyjny, zaangazowanie w projekt. Bo przeciez to jest 50/50 z calym inwentarzem, chyba podzielasz moje poglady?

Co do eksperta, to nim nie jestem, ale z pewnoscia chetnie jesli ktos bedzie chcial sluchac mojej opinii, to ja wyraze i z pewnoscia bedzie to opinia obiektywna, nie mam przeciez interesu dawac nieobiektywne opinie. I chetnie powiem co o danym projekcie mysle nawet spolecznie.

Prosze nie myslec, ze jestem przeciwny czy negatywny, ze prawdziwy business chce sie zaanazowac w projekt High-endowy. Zawsze trzymalem kciuki za nasz polski High-end i kazdemu kto chce wejsc w audio bardzo dobrze zycze i chetnie pomoge.

Uwazam ze jest to ciekawy temat ale i inwestor powinien przemyslec swoje warunki, dla pomyslnej finalizacji dowolnego projektu i tak aby obie strony byly z tego projektu wspolnie zadowolone. Wlasciwie projekt moim zdaniem ma szanse na pomyslna realizacje tylko wtedy jesli uklad jest faktycznie dobry dla obu stron.

Osoba potencjalnego eksperta, to po pierwsze ;(

Ja w cale sie nie pale aby Ci cos oceniac Vittorio, chociaz nie wiem czy pamietasz, na AS wyrrazilem zdanie na temat Twego wzmaka i wokali jak je prezentowal. Dzis wiem ze nie mylilem sie, bo od tego czasu przesluchalem w roznych miejscach wiele najlepszego sprzetu na tej planecie i cos sie nauczylem. Jesli wyciagnales z tego jakis sens i poprawiles temat wyszlo Ci tylko na dobre, a jesli uniosles sie duma ( zaden konstruktor nie lubi uwag) i nie poprawiles tego to moim zdaniem duzo straciles.

Ale to juz Twoja sprawa, chcialem pomoc a nie Ci szkodzic...czasami trzeba napisac cos prosto z mostu.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Vittorio

A Czy Ty nie chciałbyś być ekspertem w ocenie innych projektów?

Nie

Ja w cale sie nie pale aby Ci cos oceniac Vittorio, chociaz nie wiem czy pamietasz, na AS wyrrazilem zdanie na temat Twego wzmaka i wokali jak je prezentowal. Dzis wiem ze nie mylilem sie, bo od tego czasu przesluchalem w roznych miejscach wiele najlepszego sprzetu na tej planecie i cos sie nauczylem. Jesli wyciagnales z tego jakis sens i poprawiles temat wyszlo Ci tylko na dobre, a jesli uniosles sie duma ( zaden konstruktor nie lubi uwag) i nie poprawiles tego to moim zdaniem duzo straciles.

Ale to juz Twoja sprawa, chcialem pomoc a nie Ci szkodzic...czasami trzeba napisac cos prosto z mostu.

Stasiop jeśli chodzi o Ciebie, a w szczególności o Ciebie to mogę napisać niestety tylko jedno "Get more education or get out from electronics ...that's my advice".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Stasiop jeśli chodzi o Ciebie, a w szczególności o Ciebie to mogę napisać niestety tylko jedno "Get more education or get out from electronics ...that's my advice".

I jeszcze cos w temacie:

O topowych kablach Siltecha Triple Crown wypowiada sie konstruktor specjalista od pomiarow.

Cyt:'Jak mówił na początku spotkania, kiedy przedstawiał nam swoje nowe kable, obecnie możemy już zmierzyć prawie wszystko i wiele z tego potrafimy zrozumieć. Mówienie o tym, że kable to voodoo nazwał „idiotyzmem” i „brakami w wykształceniu”. Jako inżynier z wieloletnim doświadczeniu w innej branży, ubolewał nad ciasnotą akademickiego, niepopartego praktyką wykształcenia.....

Wiele więc już wiemy, a wiedzieć będziemy jeszcze więcej. Trzeba tylko zapomnieć o dużej części tego, czego nas uczyli w szkole, bo to nieaktualna wiedza. Na bazie wiedzy i doświadczenia powstał topowy system kablowy tej firmy – Triple Crown.'

zrodlo:http://highfidelity.pl/@main-2503&lang=

Pozdrawiam. ;)

Rozumiem Stasiu, że jesteś ponad tym wszystkim i nie masz zamiaru bawić się w żadne biznesy? Nie masz ochoty tego wykorzystać, by zrobić coś więcej niż DIY?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Oczywiscie ze mam, ale nie mam zamiaru przystepowac do businessu skoro warunki sa zdzierskie a nie partnerskie. Moim zdaniem to nie jest dobry business. Byc moze sie malo znam na businessie ale takie jest moje zdanie w tym temacie i go nie zmienie! ;)

Stasiu, a kto powiedział, że będziesz hamowany przez kogokolwiek? Mowa tylko o tym, byś pamiętał o tym, że tworzysz, projektujesz dla szerokiej gamy odbiorców, a nie dla 10 osób...

Vittorio, chodzi o pełny zestaw, kolumny, wzmacniacz/końcówki, ewentualnie preamp (jeśli mowa o końcówkach mocy), DAC i źródło (może być CD, pliki, SACD --> wszystko co wymieniłem). Dostajesz kasę i projektujesz... Lampa też może być innowacyjna, wystarczy ją zamknąć w odpowiednio ciekawej, nowoczesnej obudowie. Nie tylko słuch, ale także i wzrok decyduje o wyborze takiego, czy innego urządzenia, czy marki.

Dodajmy jeszcze całe okablowanie.

Proszę o wskazanie na PW medium, za pomocą którego będzie można wstępnie porozmawiać o tym przedsięwzięciu. Ze względu na wielopłaszczyznowość zagadnienia, na omówienie konkretów preferowane spotkanie osobiste. Wstępne dogranie meetingu może być przez telefon. Dane kontaktowe do mnie potencjalny interesariusz znajdzie na mojej stronie www podanej w profilu, w zakładce Kontakt.

Ok, dziękuję, w weekend się odezwiemy :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Kolega biznesmen poprosił o pomoc w znalezieniu polskich twórców hi end na forum...

Musi to być bardzo poważny biznesmen, który w tej sposób biznes w branży audio chce rozwinąć.

- Hej, czy ktoś z Was robi hi end i chce zarobić $$$$?

- ja robię!

- ok, to jedziemy z tym biznesem

- ale nie chcesz najpierw zrobić porządnego researcha?

- a po co?! Przecież powiedziałeś, że Ty robisz hi end! Masz tu 1.000.000 i mi zrób.

Kolega biznesmen poprosił o pomoc w znalezieniu polskich twórców hi end na forum...

Musi to być bardzo poważny biznesmen, który w tej sposób biznes w branży audio chce rozwinąć.

- Hej, czy ktoś z Was robi hi end i chce zarobić $$$$?

- ja robię!

- ok, to jedziemy z tym biznesem

- ale nie chcesz najpierw zrobić porządnego researcha?

- a po co?! Przecież powiedziałeś, że Ty robisz hi end! Masz tu 1.000.000 i mi zrób.

Należy jeszcze dodać że ekspertami oceniającymi będą Stasiop i 747 a od kabli Rafael. Sukces za oceanem murowany !!! Można kupić jakiś skromny udzialik ? Sprzet Sony będzie jako wyznacznik.

Odnośnie topic'a,ja nie spotkałem czegoś takiego jak polski hi-end.A Wy?

Mówią,że nowy/drogi Amplifon to jest hi-end,nie słuchałem pewnie posłucham,gdzieś,kiedyś.

Biorąc jednak pod uwagę co ten Pan wyczyniał przez lata w sferze budżetowej to mogę mieć uzasadnione wątpliwości co wyczynia gdy podniósł ceny 20-to krotnie.

To mi wygląda na coś takiego:"nie poznałem do końca alfabetu ale napiszę zbiór poematów...a niech tam".

l'enfant sauvage

cyt:

Należy jeszcze dodać że ekspertami oceniającymi będą Stasiop i 747

Ciekawe co na to inwestor-stas, ktory nigdy niczego nie recenzowal, nawet wlasciwie nie sluchal w warunkach kontrolowanych plus 747-byt wirtualny

ps Czy ten watek to nie sa jakies jajca, a moze az tak sie niektorym nudzi?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Wszystko zależy od tego jak bardzo cztery ściany przygniatają zdrowe, trzeźwe spojrzenie na własne poczynania oraz własną egzystencję - punkt, w którym aktualnie się znajdujemy pozwala określić nam, co jeszcze należy zrobić i z kim, by pójść dalej. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to faktycznie jest to wątek śmieszny :)

A czy są jacyś chętni i czują się na siłach żeby być ew. ekspertami? Może nie mają osiągnięć konstrukcyjnych, ale są w stanie ocenić projekt technicznie, a w szczególności jego innowacyjność?

Ciekawe co na to inwestor-stas, ktory nigdy niczego nie recenzowal, nawet wlasciwie nie sluchal w warunkach kontrolowanych

To jakis stek bzdur...kolega wstal dzisiaj z lozka lewa nozka? Jaki ze mnie inwestor, gdzie jest cos takiego napisane? A co do odsluchow w warunkach kontrolowanych to tez chyba kolega malo czyta to forum...

Kolego! Dodatkowo na jakim kolega zrodle slucha...przeciez to sie nie nadaje na ten dzial!

'High-end" pelna geba i kontrolowany dzwiek :D i jeszcze tu kolega pyszczy bez sensu!

Ukryta Zawartość

post-31719-0-30098700-1438413535_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stasiu troche zle mnie odczytales, moja wina z tym myslnikiem:), Ty i 747 wystepujecie tutaj jako przyklady do przemyslenia dla inwestora

Co do recenzji, podaj przyklad czegos co w sposob kontrolowany sluchales, moze byc z forum

Co do Nada dawno opylony, teraz jest Revox 225, streamer k. z forum, no i audiobyte tez do opylenia, ostatnio tez sluchalem zrodel typu MBL, AR, Reimyo, szukam odpowiedniego dla siebie, wszystko u siebie w systemie

A co u Ciebie gra, bo dom to chyba najlepsze warunki do recenzji i kontrolowanych porownan?

Krotko mowiac z czym porownujesz swojego dacka w kontrolowanych domowych warunkach?

Co uprawnialoby Cie do recenzowania czegokolwiek?

ps sry tego streamera jeszcze mam(chociaz malo uzywam), myslalem ze chodzi o dacka

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jedyne z czym mozna porownywac moj DAC to tylko z muzyka na zywo, reszta nie ma sensu.

No coz, wszystko w temacie:)

nie wierze, ze nie sciagnales do domu zadnego innego zrodla, zeby chcociaz z ciekawosci porownac do swojego dacka?

Daj spokoj, twoj high end chyba nie bedzie gral np w filharmonii albo innej sali koncertowej, to ma grac w domu i tam dokonuj porownan, czasami mam wrazenie, ze zachowujesz sie jak typowy ignorant

Masz jakas wiedze techniczna, a czasami w kwestiach elementarnych walisz takie baby, ze szkoda gadac

Gość

(Konto usunięte)

A myslisz ze jak gra PRAWDZIWY High-end? No wlasnie zbliza sie do natury i to jest glowny wyznacznik czy jest to High-end czy tez nim nie jest.

Łeee...a ją myślałem, że bez emocjonalnego koca w brzmieniu nie ma hiendu ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.