Skocz do zawartości
IGNORED

Który ampituner wybrać Denon AVR-X1100W czy YAMAHA 577

boby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jak w temacie.Budżet na amplituner to 1700 złotych.Na oku mam

Denon AVR-X1100W i YAMAHA RX-V 577.Zależy mi na wifi(radio internetowe).Parametry mają prawie te same(denon ma menu po polsku)Wcześniej miałem Yamaha RX-V550.Nowy amplituner na razie będzie podłączony pod zestaw koda AV 702 i suba sw1000.Jak to zagra z kodą.Czekam na propozycje.

W cenie w okolicach 1,7 tys zł są Denon AVR-X2000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yamaha 677

Ukryta Zawartość

Zagra z Kodą jak z każdym innym zestawem w podobnej cenie. Nie będzie żadnej różnicy. Duże masz pomieszczenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W cenie w okolicach 1,7 tys zł są Denon AVR-X2000

Ukryta Zawartość

Yamaha 677

Ukryta Zawartość

Zagra z Kodą jak z każdym innym zestawem w podobnej cenie. Nie będzie żadnej różnicy. Duże masz pomieszczenie?

Salon około 20 m.Denon jest w porządku,tylko brak mu wifi.

A czy ta Yamaha czyta pliki z pamięci usb?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

wybór zalezy przede wszystkim od Twoich preferencji brzmieniowych. Yamaha jest bardziej kinowa, efekciarska, gra skrajami pasma. Denon jest łagodniejszy, lepiej wypełniony, cieplejszy.

W tej cenie masz u nas model wyższy Yamaha RX-V677, natomiast jeśli stawiasz na odsłuch muzyki, pomysł o modelu wyższym, trochę droższym Denon AVR-X2100W.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

każdy, który ma wejście usb czyta pliki ale tylko audio nie video.

to może 2100 jak proponuje Q21 skoro tak bardzo zależy Ci na Wi-Fi. Jak masz ustawioną tą Kodę SW1000 (odcięcie, głosność), rozumiem, ze on Ci wystarcza w kinie.

Witaj,

wybór zalezy przede wszystkim od Twoich preferencji brzmieniowych. Yamaha jest bardziej kinowa, efekciarska, gra skrajami pasma. Denon jest łagodniejszy, lepiej wypełniony, cieplejszy.

W tej cenie masz u nas model wyższy Yamaha RX-V677, natomiast jeśli stawiasz na odsłuch muzyki, pomysł o modelu wyższym, trochę droższym Denon AVR-X2100W.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań służę pomocą.

No właśnie.Więcej będę słuchał muzyki(głównie radio internetowe i pliki z usb),filmy może 30%.A jak zagra to z Kodą.

Witaj,

Z zaproponowanych przez Ciebie ciekawsza jest Yamaja 577, gra po prostu lepiej. Jednak faktycznie niewiele dokładając do kwoty możesz ustrzelić Yamahe 677. A to już na prawdę bardzo fajny, funkcjonalny i dobrze grający amplituner.

Do muzyki lepiej się sprawdzi. Ma otwarte brzmienie, bardziej lotne a przy tym z dobrym uderzeniem basowym.

Pozdrawiam.

A jak zagra to z Kodą.

pisałem wcześniej, że w tym przedziale cenowym nie będzie różnicy czy to Kody zagrają z Denonem czy z Yamahą czy z Marantzem. To nie wzmacniacze i kolumny za kilka tysięcy, zeby usłyszeć różnicę między jednym a drugim. Zawsze możesz dopasować brzmienie do bardziej pasującego Tobie przy pomocy korektora , który jest w amplitunerach.

Ja z kolei pytałem czy Tobie wystarczy w kinie ta Koda SW1000 (ten sub).

Koda SW1000

Akurat o ten subwoofer to kolega może być zupełnie spokojny,to najmocniejsze ogniwo z całego zestawu,spokojnie daje radę i z lepszymi kolumnami i solidnymi amplitunerami,na początek kolumny i sub mogą być bez problemu,co do amplitunerów to osobiście nie polecałbym żadnego z tych bo to popierdziawki,ale jak ma być nowy to do 2 tyś nie ma wyboru.kup więc ten co ci się podoba.

jeżeli jednak możesz kupić 2-3 letni sprzet to kupisz zdecydowanie lepszy amplituner od polecanych tutaj zabawek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pamietaj że możesz kupić ruter wifi połączy się z twoja siecią bezprzewodowo,a potem kablem z amplitunerem.

Kupując ten nowy gówniany amplituner za 2 tys nie ma znaczenia jaki ,po trzech miesiącach stwierdzisz że to złom i będziesz chciał sie tego pozbyć to tracisz min 800-1000 zł,nikt nie chce odkupywać tego złomu.

Jednak amplitunery z wyższej półeczki lepiej trzymają cenę,można jeszcze na tym zarobić.

Dlatego ja osobiście nie polecam ani tych Yamah 677,Denonów 1100,2100.Bo to popierdziawki.

Ukryta Zawartość

http://allegro.pl/harman-kardon-avr-460-i5572328868.html

http://allegro.pl/amplituner-thx-7-1-marantz-sr8002-i5199015441.html

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolego dariusz964 przecież nie będzie do Kody kupował amplitunera sprzed trzech lat z wysokiej półki bo to i tak nic nie da, wtedy musiałby kupić adekwatne do ampla kolumny, cena, hm, dwa razy tyle co amplituner. Skoro mu to odpowiada to po kiego kupować mu Onkyo 809, czy inne czy tego Denona. Wtedy słabym ogniwem będzie , w jego zestawie KODA :)

Te amplitunery jak już to dla Kolegi, który szuka używki do JM Lab Kobalt.

Witaj,

Z zaproponowanych przez Ciebie ciekawsza jest Yamaja 577, gra po prostu lepiej. Jednak faktycznie niewiele dokładając do kwoty możesz ustrzelić Yamahe 677. A to już na prawdę bardzo fajny, funkcjonalny i dobrze grający amplituner.

Do muzyki lepiej się sprawdzi. Ma otwarte brzmienie, bardziej lotne a przy tym z dobrym uderzeniem basowym.

Pozdrawiam.

Wcześniej miałem Yamahę Rx-v550 i spokojnie dawała radę z zestawem Kody.Ale się zepsuła.I teraz mam dylemat.Czy kupić Yamahę(tylko który model)czy Denona X2100 co proponuje Q21.Powiem tak mam 2000 złotych i ani centa więcej i chcę na pewno nowy sprzęt.Zdaję sobie sprawę,że kolumny też będę musiał wymienić ale to później.Wybór tylko pomiędzy Yamahą i Denonem.

Koda SW1000

Akurat o ten subwoofer to kolega może być zupełnie spokojny,to najmocniejsze ogniwo z całego zestawu,spokojnie daje radę i z lepszymi kolumnami i solidnymi amplitunerami,na początek kolumny i sub mogą być bez problemu,co do amplitunerów to osobiście nie polecałbym żadnego z tych bo to popierdziawki,ale jak ma być nowy to do 2 tyś nie ma wyboru.kup więc ten co ci się podoba.

jeżeli jednak możesz kupić 2-3 letni sprzet to kupisz zdecydowanie lepszy amplituner od polecanych tutaj zabawek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pamietaj że możesz kupić ruter wifi połączy się z twoja siecią bezprzewodowo,a potem kablem z amplitunerem.

Kupując ten nowy gówniany amplituner za 2 tys nie ma znaczenia jaki ,po trzech miesiącach stwierdzisz że to złom i będziesz chciał sie tego pozbyć to tracisz min 800-1000 zł,nikt nie chce odkupywać tego złomu.

Jednak amplitunery z wyższej półeczki lepiej trzymają cenę,można jeszcze na tym zarobić.

Dlatego ja osobiście nie polecam ani tych Yamah 677,Denonów 1100,2100.Bo to popierdziawki.

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycje.Ale interesuje mnie tylko nowy sprzęt.

pisałem wcześniej, że w tym przedziale cenowym nie będzie różnicy czy to Kody zagrają z Denonem czy z Yamahą czy z Marantzem. To nie wzmacniacze i kolumny za kilka tysięcy, zeby usłyszeć różnicę między jednym a drugim. Zawsze możesz dopasować brzmienie do bardziej pasującego Tobie przy pomocy korektora , który jest w amplitunerach.

Ja z kolei pytałem czy Tobie wystarczy w kinie ta Koda SW1000 (ten sub).

Koda SW 1000 w zupełności wystarczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napiszę któryś raz z kolei, że w tym przedziale cenowym i tak żadnej różnicy nie usłyszysz, każdy zagra tak i na tyle na ile pozwolą mu kolumny , to samo będzie gdy wymienisz kolumny na nowe, będą grały lepiej kolumny to będzie lepiej grał cały zestaw, zrób tak jak Kolega dariusz964 podpowiada

kup więc ten co ci się podoba.

i już a myślę, że ten 677 spokojnie Ci starczy

Napiszę któryś raz z kolei, że w tym przedziale cenowym i tak żadnej różnicy nie usłyszysz, każdy zagra tak i na tyle na ile pozwolą mu kolumny , to samo będzie gdy wymienisz kolumny na nowe, będą grały lepiej kolumny to będzie lepiej grał cały zestaw, zrób tak jak Kolega dariusz964 podpowiada

i już a myślę, że ten 677 spokojnie Ci starczy

Pewnie dzieli przepaśc między moim starym a nowym amplitunerem.A szanowny kolego czy w yamaha menu po angielsku mocno mi się nie naprzykrzy?

Pewnie dzieli przepaśc między moim starym a nowym amplitunerem.

tak i kto wie czy czasem nie na korzyść Twojego starego ampla, tak, tak, możliwe, dlatego też Kolega dariusz964 pisał, że te ample terazniejsze poniżej 2 tys to pierdziawki

A szanowny kolego czy w yamaha menu po angielsku mocno mi się nie naprzykrzy?

a czy do menu wchodzisz codziennie, to zależy jak Twój angielski zresztą jaki problem tłumacz google i dawaj, nie , nie jest tak strasznie, jeśli choć trochę masz/miałeś obycia ze sprzętem to myślę, że nie raz wpadło Ci w ucho angielskie nazewnictwo pewnych spraw z tym związanych poza tym są bardzo wyrazne ikony przy każdym menu/podmenu które , nawet gdyby nie było nic napisane , mówią czego dotyczy dana opcja menu, ale przecież pewne sprawy ustawiasz raz i z głowy, kto będzie "łaził" po menu, po co , z nudów , bez sensu. A poza tym jeśli zrobisz autokalibrację nic nie ruszasz w menu. Chociaż musze przyznać, że ja na początku trochę jak to nazwałem "połaziłem" po nim, żeby po prostu je poznać, co do czego , jak i na co i po co. Ale myślę, ze to normalna sprawa.

Wybór oczywiście zależy od Ciebie do niczego nie namawiam :)

no a chwila, a ta wcześniejsza Yamaha, przecież też miała menu po angielsku i co nie dałeś rady? :) (jest przecież instrukcja po naszemu)

Acha i taka moja rada na przyszłość gdy dojdziesz do zmiany kolumn, jeśli odpowiada Ci ten subwofer SW1000 to nie pozbywaj się go bo w tej i podobnej cenie nie znajdziesz nic lepszego.

Witaj,

Doradzał bym Yamahe 677.

Pozdrawiam

Pewnie dzieli przepaśc między moim starym a nowym amplitunerem.A szanowny kolego czy w yamaha menu po angielsku mocno mi się nie naprzykrzy?

Ma jeden z lepszych menu ekranowych ze wszystkich amplitunerów z tego pułapu cenowego. Ładne obrazki wyjaśnienia co oznaczają szczególne funkcje. Naturalne jest że lepiej zaznajamiać się z nim z instrukcją. Jednak po miesiącu będziesz umiał wszystko zmieniać na pamięć.

Ukryta Zawartość

to jakaś farsa przecież "stan jak ze zdjęcia"...... ręce opadają aż dziw że nikt nie brał.

Ukryta Zawartość

to jakaś farsa przecież "stan jak ze zdjęcia"...... ręce opadają aż dziw że nikt nie brał.

jeden Kolega, który szukał właśnie używki do swoich JM Lab Koral chyba jak dobrze pamiętam go zamówił , nie wiem czy akurat tego ale taki model.

JM Lab Cobalt i tego samego z tego linka

tak i kto wie czy czasem nie na korzyść Twojego starego ampla, tak, tak, możliwe, dlatego też Kolega dariusz964 pisał, że te ample terazniejsze poniżej 2 tys to pierdziawki

a czy do menu wchodzisz codziennie, to zależy jak Twój angielski zresztą jaki problem tłumacz google i dawaj, nie , nie jest tak strasznie, jeśli choć trochę masz/miałeś obycia ze sprzętem to myślę, że nie raz wpadło Ci w ucho angielskie nazewnictwo pewnych spraw z tym związanych poza tym są bardzo wyrazne ikony przy każdym menu/podmenu które , nawet gdyby nie było nic napisane , mówią czego dotyczy dana opcja menu, ale przecież pewne sprawy ustawiasz raz i z głowy, kto będzie "łaził" po menu, po co , z nudów , bez sensu. A poza tym jeśli zrobisz autokalibrację nic nie ruszasz w menu. Chociaż musze przyznać, że ja na początku trochę jak to nazwałem "połaziłem" po nim, żeby po prostu je poznać, co do czego , jak i na co i po co. Ale myślę, ze to normalna sprawa.

Wybór oczywiście zależy od Ciebie do niczego nie namawiam :)

no a chwila, a ta wcześniejsza Yamaha, przecież też miała menu po angielsku i co nie dałeś rady? :) (jest przecież instrukcja po naszemu)

Acha i taka moja rada na przyszłość gdy dojdziesz do zmiany kolumn, jeśli odpowiada Ci ten subwofer SW1000 to nie pozbywaj się go bo w tej i podobnej cenie nie znajdziesz nic lepszego.

Czyli mam wybór dalej pomiędzy yamaha 677 i denon x2100.Co znaczy ample poniżej 2000 to pierdziawki?Moja stara yamaha rx 550 to też pierdziawka?Bo jestem skołowany.Yamaha 677 jest do wzięcia za 1699 a denon 1899 zł,różnica niewielka ale kolego poniżej 2000.Z menu ang. raczej nie będę miał problemu.Co do wcześniejszej yamachy padł tam układ sterowania koszt 200 złotych.Opłaca się naprawiać?Suba nie mam zamiaru zmieniać.Dzięki za rady

Witaj,

Doradzał bym Yamahe 677.

Pozdrawiam

Ma jeden z lepszych menu ekranowych ze wszystkich amplitunerów z tego pułapu cenowego. Ładne obrazki wyjaśnienia co oznaczają szczególne funkcje. Naturalne jest że lepiej zaznajamiać się z nim z instrukcją. Jednak po miesiącu będziesz umiał wszystko zmieniać na pamięć.

A czy moc do Kody będzie dobra?Duża będzie różnica w odsłuchu muzyki od mojego wcześniejszego amplitunera?
Czyli mam wybór dalej pomiędzy yamaha 677 i denon x2100.Co znaczy ample poniżej 2000 to pierdziawki?Moja stara yamaha rx 550 to też pierdziawka?

To jest mniej więcej granica cenowa, gdzie w amplitunerach KD pojawiają się ciekawe systemy korekty akustyki pomieszczenia i skutecznie działająca fizjologiczna korekta głośności. Pod względem analogowej części wzmacniacza mocy, to raczej nie będą się różnić od RX-550.

skutecznie działająca fizjologiczna korekta głośności. Pod względem analogowej części wzmacniacza mocy, to raczej nie będą się różnić od RX-550.

Kolego co masz na myśli.Moc bedzie ta sama,jakość dźwięku będzie podobna.Dobrze rozumiem?

Konstrukcja podobna to i efekty podobne. Nowy amplituner pewnie będzie miał ze 2-3 razy więcej mocy, ale to jest subiektywnie zaledwie nieco głośniej.

Konstrukcja podobna to i efekty podobne. Nowy amplituner pewnie będzie miał ze 2-3 razy więcej mocy, ale to jest subiektywnie zaledwie nieco głośniej.

Dzięki.

Fizjologiczna korekta głośności oznacza, że barwa dźwięku nie zmienia się przy zmianie głośności. Czyli przy ściszaniu muzyki nie giną niskie tony.

Ok rozumiem. Tego mi właśnie brakuje, lubię słuchać cicho, a amplituner po zciszeniu gubi bas i wysokie. Inaczej to wygląda z efektami kinowymi, po włączeniu pewnej funkcji gra cicho a efekty nie współmierne do ustawionej głośności. Niestety tej funkcji nie da się włączyć dla stereo czy neo6music.

A czy moc do Kody będzie dobra?Duża będzie różnica w odsłuchu muzyki od mojego wcześniejszego amplitunera?

Moc będzie wystarczająca do tych kolumn. Jak powiedział popej, Yamaha 677 jest wyższa linia niz RXV550,z tym że jakoś dźwięku faktycznie będzie na niewielki plus dla 677. Większą różnice odczujesz dzięki nowszym trybom odsłuchu właśnie takim jak late night itp.

Pozdrawiam

Moc będzie wystarczająca do tych kolumn. Jak powiedział popej, Yamaha 677 jest wyższa linia niz RXV550,z tym że jakoś dźwięku faktycznie będzie na niewielki plus dla 677. Większą różnice odczujesz dzięki nowszym trybom odsłuchu właśnie takim jak late night itp.

Pozdrawiam

Dzięki za wyjaśnienie.

eden Kolega, który szukał właśnie używki do swoich JM Lab Koral chyba jak dobrze pamiętam go zamówił , nie wiem czy akurat tego ale taki model.

Ryzykant.

• 1 miesiąc później...

Zdecydowałem się na Yamahę..Mogę kupić 777 za 2350 ale dostałem dobrą propozycję dzięki waszemu forum na Yamahę 779(2720 zł).Czy warto dopłacić do niej.Różnica to tylko Bluetooth i menu ekranowe (czcionka hd)?

Czy to jedyna różnica?Na pewno będzie też zmiana głośników.Amplituner kupuję na długie lata.Proszę o podpowiedzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.