Skocz do zawartości
IGNORED

Kanały Polskiego Radia w internecie - awaria?

szaman777

Rekomendowane odpowiedzi

Uściślam problem. Nie działa przez vtuner.

Dzwoniłem nawet do radia ale to droga przez mękę. Nikt nic nie wie. I raczej skorzy do pomocy nie są, ale abonament wiedzą jak ściągnąć. :/

Ja polskiego radia słucham przez inną apkę (polecam radi.io) i problemu nie mam. Jeśli siadło tylko na vtuner to lepiej z nimi się skontaktuj, a nie z polskim radiem. Problem na 99% tkwi w aplikacji.

Nie działa przez vtuner, i w tym przypadku praktycznie nikt nie pomoże. vtuner - ma tysiące stacji, i jak mu zawisnie ( obojetnie z czyjej winy ) kilka, to zainteresuja sie dopiero jak nie maja nic lepszego do roboty. PR - zupelnie nie lezy w ich interesie ( no oficjalnie jak najbardziej - docieramy dzieki temu... tratata ), ale technicznie tylko zabierane sa zasoby.

Poza tym taka sytuacja zdarza sie nie tylko z PR, i wyglada identycznie. W takich chwilach na szczescie poczciwy PC zalatwia sprawe i znow jest potrzebny.

Sprawe chyba rozwiazaloby prawne uregulowanie ( plus $ ) i umowy za uzywania api rozglosni. Przynajmniej tych stabilnych w sensie istnienia i nadawania w streamingu.

Praktycznie każdy strumieniowec używa vtuner do radia. Wielu ludziom zatem PR przestało grać.

Ja już sobie poradziłem. Doszedłem do tego, że są błędy w linkach ze strumieniami. Wprowadziłem sobie poprawne linki ręcznie do streamera. A jak sobie poradzą inni?

Przypuszczam, że to PR namieszalo w linkach czego się wypierają.

Ogólnie rozmowa z Polskim Radiem i odbijanie się od jednego znawcy do drugiego oraz ogólna olewka jakby nie było klienta przypomniała mi czasy komuny. Żałuje, że nie nagrywałem rozmówców. Po prostu żenada.

• 3 tygodnie później...

U mnie też przez około tydzień na początku sierpnia nie działało ( PRI, PRII, PRIII). Inne stacje działały.

I co ciekawe problem ten był wyłącznie na Bose SoundTouch20.

W Rotelu RT-12 czy aplikacjach mobilnych (Polskie Radio) działało już bez problemu.

Obecnie wszystko wróciło do normy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.