Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer aktywny do 2000zł

szakaldg

Rekomendowane odpowiedzi

w subie ustawiłem vol na godzinę 12 a odcięcie na 60

odcięcie ok ale ta głośność, przy tak wysokiej głośnosci nie można dać głośniej amplitunerem bo przeciążysz głośnik suba, będzie to tak jakby podwójnie podgłośnione (sub do połowy i ampli, daj nim (amplitunerem) do połowy głośności to zobaczysz co się stanie z głośnikiem w subie w momencie gdy walnie w filmie). Poza tym przy cichym wieczornym oglądaniu efekty opierające się na basie są nienaturalnie głośniejsze od reszty.

Ja u siebie w ampli sub mam ustawiony na 0db....a mogę tylko zjeżdżać w "-".... jak ustawiłem np.-5db to sub mi się nie włączał bo sygnał z ampli był za słaby...co do odcięcia w subie to mam na 50hz...a volume na 40-44 (skala do 80)...

ja np w swoim mam ustawione na godz 10 - godzina 11 oznaczona jest wlasnie jako 0 db, yodas jak ty smigasz filmy na polowie mocy to szacun - mnie by sasiedzi pozabijali lacznie z wlasna kobieta - u mnie maks 28-30 w skali 80

Nie mam sąsiadów..... za sprawą eqmaxa12 się wyprowadzili.... :) ;)

A tak na poważnie to naprawdę nie mam sąsiadów .... to jest jeden z plusów mieszkania w jednorodzinnym....ale idzie zima i walka ze śniegiem to już minus... :)

Ale dzisiaj jadę po granity ( czarne 7 cm grube ) pod suba i pod kolumny...mam mega drewnianą podłogę i muszę ją odsprzężyć ....

Na pewno te "kamyki" nie będą lekkie... jutro je "zamontuje" i zrobie ponowną kalibrację...

wlasnie czytalem w dziale stereo klotnie o super granit kolce i nawet podstawki pod kable :DDD sam sie zastanawiam nad kupnem ale tylko dlatego ze ladnie bedzie wygladalo z moim bambusem na podlodze:D

Nie mam sąsiadów..... za sprawą eqmaxa12 się wyprowadzili.... :) ;)

A tak na poważnie to naprawdę nie mam sąsiadów .... to jest jeden z plusów mieszkania w jednorodzinnym....ale idzie zima i walka ze śniegiem to już minus... :)

Ale dzisiaj jadę po granity ( czarne 7 cm grube ) pod suba i pod kolumny...mam mega drewnianą podłogę i muszę ją odsprzężyć ....

Na pewno te "kamyki" nie będą lekkie... jutro je "zamontuje" i zrobie ponowną kalibrację...

Śnieg to pikuś,mieszkanie w domu to inna bajka,do nie dawna mieszkałem w bloku mieszkańie 70m2 ,sąsiedzi to chyba debile,wieczne hałasy smród papierosowy,dysko polo na maksa,picie,awantury,to tylko nie które plusy,tak więc nawet jak mnie zasypie na 2 metry będzie to lepsze niż piekło z sąsiadami.

wlasnie czytalem w dziale stereo klotnie o super granit kolce i nawet podstawki pod kable :DDD sam sie zastanawiam nad kupnem ale tylko dlatego ze ladnie bedzie wygladalo z moim bambusem na podlodze:D

Ja mam fatalną podłogę.... legary na to deski.... moja podłoga to skrzynka rezonansowa... może te "cienkie" granity pomogą... a jak nie pomogą to bedą dobrze stroiły...mam nadzieję że troszkę pomogą... :) bo stroić to będzie te 7 cm czarnej grubości... chociaż to tez kwestia gustu... ;)

Witajcie... Powoli zastanawiam się nad subem,...budżet to ok 4000zl..pokój 16metrow...sufit drewno..podłoga również... Myślę że bezpieczniej byłoby konstrukcje zamknięta z racji konstrukcji drewnianej.. Biorę pod uwagę właśnie rel t9 lub nawet monitor audio silver w12 który jest o 2000 zł droższy od poprzedniej seri rx...jakieś spostrzeżenia lub propozycje mile widziane..wybrałem suby raczej przyszłościowo, ale nie wiem czy nie za duże..Aha dodam że fronty to rx2 centralny mam już silver center tyły rxfx pzdr

Pomyślałbym raczej nad membraną pasywną i faktycznie małą kompaktową konstrukcją z dużą mocą np

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-supercube-2000-subwoofer-aktywny-z-2-membranami-1szt

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-supercube-4000-subwoofer-aktywny-z-3-membranami-i-dsp-1szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Pomyślałbym raczej nad membraną pasywną i faktycznie małą kompaktową konstrukcją z dużą mocą np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszystko fajnie tylko.. Tylko proszę mi nie proponować rzeczy która jest jedną trzecią tańsza za granicą niż u was w sklepie...wiem wiem Polska to przecież już bogaty kraj:)Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tym pukasz?

oj nieee, to jest kiler ten wali nie puka :) teraz inne wydatki nie pozwola kupic mi tego suba i sprawa chyba sie zamknie na bk monolith +

teraz mam Rel R528 SE

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.