Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki, różny przedział cenowy, wybór!

Spek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wybrałem sobie kilka słuchawek, będę ich używał do słuchania muzyki, głównie rock, metal, rap, muzyka klasyczna i rzadko elektroniczna. Zależy mi na dobrej przestrzeni, ponieważ wiele gram w cs'a, ranga dosyć wysoka, więc zależy mi na dobrych słuchawkach. Oto słuchawki, które sobie wybrałem:

Sennheiser HD 518 - Nie czytałem o nich zbyt dużo, więc się nie będę rozpisywał, będę ich używał przez kilka pierwszych tygodniu na Creative Sound Blaster Audigy Fx.

Audio-Technica ATH-TAD400 - Jeden z tańszych podanych przeze mnie modeli, podłącze je od razu do Fiio E10K

AKG K 701- Podobno mają genialną scenę, dlatego przekonują mnie (ponieważ CS), ale ich dźwięk PODOBNO nie należy do najlepszych. Będę ich przez miesiąc używał na Creative'ie, a później zakupię coś lepszego, może Fiio E10k lub lepszy. Do tego strasznie mi się podobają.

AKG K 612 Pro - Nie wiem nic o ich scenie czy dźwięku, co do karty/Dac'a to będzie tak samo jak z K 701. Wybrałem ze względu na wygląd.

Takstar hi-2050 - Może będą dobre, będę używał przy Fiio E10K.

Co polecacie z tych wyżej wymienionych. A może będziecie mieli coś innego do 650 zł, ponieważ taką mam maksymalną cenę, wiem, że K701 są droższe, ale mogę je kupić taniej.

Hd518 to zmulone słuchawki , nie polecam szkoda kasy , K701 w elektronice i rapie podobnie jak Hi2050 zabraknie Ci basu na bank ,tym bardziej na E10 a podbijanie go przez gain to półśrodek , rozumiem że mają być otwarte , dużą scenę mają AKG K240 i więcej basu od K701 i 612 Pro , są łatwiejsze w wysterowaniu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.