Skocz do zawartości
IGNORED

Na co wymienic Marantz pm6005 do Dali Zensor 7 ?

Lipa Schmeltzer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Poszukam Kandy 2 w dobrej cenie , do tego irdac . Zobaczymy jak bedzie gralo . Dam znac.

Czyli wolisz drogi wzmacniacz i tanie kolumny? Dla mnie bez sensu ale to Twój wybór

Czyli wolisz drogi wzmacniacz i tanie kolumny? Dla mnie bez sensu ale to Twój wybór

To tak jak powiadają że na kable trzeba wydać 10 lub 20% wartości sprzętu.

Ile wynosi stosunek % wzmak,kolumny i źródło? Tak pytam z ciekawości bo gdzieś to czytałem i wyleciało z łepetyny

Łokmen Saba

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ile wynosi stosunek % wzmak,kolumny i źródło? Tak pytam z ciekawości bo gdzieś to czytałem i wyleciało z łepetyny

Zgodzisz sie jednak że to kolumna najbardziej modeluje dzwięk.

Nie ma czegoś takiego . Są różne systemy i często te % różnie wyglądają .

@bartosz

Zgadza się,zawsze tak twierdziłem a i z doświadczenia tak wynika

@muda

Ja w to nie wierzę ale jak pisałem gdzieś widziałem takowe zestawienie.Ludziska w różne rzeczy wierzą.

Wczoraj kupiłem dla kumpla Pioneer A6 mk2.

Moje uszy już się przyzyczaiły do "bardziej" naturalnego dźwięku i zarazem spokojniejszego w przekazie.

Jak pisałem do Bartka,tutaj juz wzmak jest górą i on modeluje brzmienie,ale to oczywistość wynikająca z klasy urządzenia.

Łokmen Saba

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

I tu byś się Bartek zdziwił...

Jak pisałem do Bartka,tutaj juz wzmak jest górą i on modeluje brzmienie,ale to oczywistość wynikająca z klasy urządzenia.

Musiałbym przetestowac zestawienia by się zdziwic. Ciekawe czy np obecne dali ikon z yamahą 700 zagrałbyby słabiej niz np ten roksan z dali zensor?? Stawiam że nie bo ikony to kilka klas wyzej

Tutaj miałem na myśli mój Audio Analogue vs Pioneer kupiony kumplowi testowane na Quadral

Łokmen Saba

Jeszcze nie sfinalizowalem.

Moje kolumny wciaz sie wygrzewaja wiec musze jeszcze troche poczekac .

Szukam dobrych cen a to moze potrwac.

Troche sie waham gdyz nie dostalem jednoznacznych porad. Czesc uzytkownikow uwaza ze nie ma sensu nic wymieniac a inni ze jednak warto.

Na razie stanelo na irdac I kandy k2 zintegrowanym.

Na pewno dam znac jak to gra ale troche to moze potrwac .

Ze swojej strony podpowiem zebys poeksperymentowal z ustawieniem kolumn i akustyka pomieszczenia. Ja bylem w szoku jakie zmiany robi zmiana ustawien kolumn w salonie.

Bylem juz zdecydowany aby brac irdac ale mam okazje kupic nowego NAD M51 za 3000 zl.

Co robic ?

Niestety musze sie szybko decydowac.

Nad m51 vs irdac . Co kupic?

Nowy za taką cenę?

Bierz NAD'a jak Ci się odsprzedaż bez żadnych problemów. Do IrDaca zawsze będziesz mógł wrócić na odwrót nie koniecznie.

Pozdrawiam

Jak lubimy brzmienie naszych kolumn to zmiana na lepszy i droższy wzmacniacz ma sens bo wyciśniemy z głośników jeszcze więcej dobrego (potencjału kolumny mają dużo), a na przyszłość można je zmienić jak już się znudzą :)

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Kupilem uzywany Roksan Kandy k2 BT .

Niestety oferta Nad M51 jest juz nie aktualna.

Czy warto kupic lepszy Dac od irdac ?

Jezeli warto to jaki proponujecie do zestawu Dali Z7 i Kandy k2 BT ?

Niestety nie mam mozliwosci odsluchu i dlatego tyle pytan.

Niestety zbyt dlugo Sie zastanawialem I nowy NAD M51 juz nie aktualny.

Naprawde nie wiem jaki DAC kupic do Kandy K2 BT i Dali Zensor 7.

Mam ograniczony budzet i nie bardzo moge wymieniac kupiony sprzet gdyz jednak troche to kosztuje.

Czy warto kupic NAD M51 uzywke i podlaczyc jako przedwzmacniacz i DAC do Kandy ? Oczywiscie Kandy K2 BT wtedy jako koncowka mocy?

Prosze o jakies opinie. Moze jakis inny nowy DAC polecicie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.