Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM-68, PM-78

adam8905

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

planuję zakup pierwszego wzmacniacza. U kolegi maiłem okazję słuchać marantza Pm-78 i zrobił na mnie duże wrażenie.

Na wzmacniacz chcę wydać do 1400zł. Niestety nie potrafię nigdzie znaleźć ofert na te wzmacniacze PM-68 lub Pm-78.

Proszę o poradę gdzie najlepiej szukać ofert i w jakich cenach warto kupić ten model (w zasadzie lepiej kupić 68 czy 78)?

Ewentualnie proszę o propozycję alternatywy dla tego wzmacniacza w podobnych pieniądzach.

Kolumny głośnikowe będę dobierał dopiero po zakupie i również planuję wydać na nie do 1400zł oczywiście za używane.

https://www.audiostereo.pl/topic/121928-marantz-pm-68-pm-78/

za 1400 kupisz coś znacznie lepszego niż pm78 i pm8000 (jego następca), te modele na Allegro schodzily odpowiednio po jakies 700-800 i 900- 1000. Z kolei pm68 i pm7000 (następca) gdzieś o 100-200 taniej.

Ja w tej kwocie polecam Denona pma-1500ae, nowszy i lepszy, znacznie więcej kosztował jako nowy od tych Marantzy.

Skoro da się go kupić taniej to dla mnie jeszcze lepiej :), tylko niestety nie ma nigdzie żadnych ofert na ten wzmacniacz w takich cenach.

A jakie alternatywy dla Marantza pm-78 w jego przedziale cenowym?

Za te pieniądze spokojnie kupisz Marantza PM-78, 8000, 8200. Być może musisz trochę poczekać, ale nawet w niższych pieniądzach spokojnie je kupisz, bo są dosyć popularne.

Niżej ich nie schodź - nie warto.

Dzień dobry,

planuję zakup pierwszego wzmacniacza. U kolegi maiłem okazję słuchać marantza Pm-78 i zrobił na mnie duże wrażenie.

Na wzmacniacz chcę wydać do 1400zł. Niestety nie potrafię nigdzie znaleźć ofert na te wzmacniacze PM-68 lub Pm-78.

Proszę o poradę gdzie najlepiej szukać ofert i w jakich cenach warto kupić ten model (w zasadzie lepiej kupić 68 czy 78)?

Ewentualnie proszę o propozycję alternatywy dla tego wzmacniacza w podobnych pieniądzach.

Kolumny głośnikowe będę dobierał dopiero po zakupie i również planuję wydać na nie do 1400zł oczywiście za używane.

PM7200 i PM8000 to blizniaki PM78 więc szukaj tych modeli. Z pilotem nieco ponad 1000zl znajdziesz ladnego.

?👈

jednak pm8000 wyżej cenią niż 7200, może to nie bliźniaki, a przynajmniej nie jednojajowe? :)

Samo istnienie przycisku classA nie przesądza jeszcze o niczym.

Z tego co kiedyś tu pisali pm7001KI stoi na poziomie pm8000.

Dziękuję za podpowiedzi,

czy mógłbym jeszcze prosić o propozycje wzmacniaczy używanych na poziomie cenowym PM-78 i 8000?

Proszę też doradzić jakie kolumny można by kupić do 1400zł do PM-78 lub 8000 ewentualnie jakiś alternatywny zestaw, który mógłbym sprawdzić.

jednak pm8000 wyżej cenią niż 7200, może to nie bliźniaki, a przynajmniej nie jednojajowe? :)

Samo istnienie przycisku classA nie przesądza jeszcze o niczym.

Z tego co kiedyś tu pisali pm7001KI stoi na poziomie pm8000.

Kto tak je ceni, bo ja to slucham uszami, a nie internetem.

?👈

Sam już mam mętlik w głowie co tu zaradzić żeby napędzić kolumny Dynavoice DF8. Mam teraz Onkyo TX 8050 i czuje brak mocy w tym wzmacniaczu.

Jeden z nieudanych moich zakupów.

Czy wspomniany Denon PMA 2000R lub Marantz PM75 nie nadają się?

A może jak ktoś kiedyś mi doradzał kupić końcówkę mocy tylko też nie bardzo wiem jak to połączyć i jaką kupić aby było dobrze.

Przy cichym słuchaniu by musiało być wszystko włączone końcówka i wzmacniacz, tak?

Z góry przepraszam za moje pytania ale tego jeszcze nie przerabiałem i jestem tak jak by początkujący w tym temacie.

Wiesz Rafał jam nie osłuchany w tym przedziale cenowym.

Bardziej mnie irytują polskie ceny sprzętu gdzie za 1000zł jest wybór właśnie w starociach.

Nie neguje ich brzmienia bo pewnie dają radę.

Ostatnio kupiłem kumplowi Pionka A6mk2 i jest wporzo jak za 160funa, rok gwarancji i z 2010roku.

Łokmen Saba

Wiesz Rafał jam nie osłuchany w tym przedziale cenowym.

Bardziej mnie irytują polskie ceny sprzętu gdzie za 1000zł jest wybór właśnie w starociach.

Nie neguje ich brzmienia bo pewnie dają radę.

Ostatnio kupiłem kumplowi Pionka A6mk2 i jest wporzo jak za 160funa, rok gwarancji i z 2010roku.

A w jakim przedziale cenowym jesteś osłuchany? Do 160 funtów?

Według Ciebie ten Pioneer jest lepszy od Marantz PM 75?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.