Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  364 członków

Tidal Klub
IGNORED

Klub Tidal

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.08.2024 o 17:21, ATCholik napisał:

Wszystko biega po Tidal Connect

Wszystko wskazuje na router i jego Wifi. Szczególnie że sam Tidal na telefonie na Wifi też przycina, a nic w tych logach nie ma złego moim zdaniem.  Reset routera. BTW - jak masz na tym routerze kilkanaście bądź kilkadziesiąt tzw smart urządzeń to tak będzie.

Sam mam podobne parametry, TTL tylko o jeden skok wyższy, ping taki sam, a nigdy nic nie cięło...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Na tę chwilę z pomocą NRK zmieniłem DNS w routerze, dodatkowo jeszcze raz zresetowałem EC. Od 5 godzin hula bez czkawki. Zobaczymy co dalej. Następny krok to reset routera.

Dzięki za pomoc dla NRK i marcinmarcin

Panowie, ja będę szukał dwa tygodnie i nie znajdę, a wy pewnie znacie rozwiązanie. Otóż z kompa puszczam nutę przez BS node. Desktopowy blueos gra na głośnikach podłączonych do wzmacniacza, wyświetla listę moich utworów z tidala, ale gdy klikam żeby wybrał kolejny utwór (losowo także), to wybiera tylko spośród tych, które już grałem wcześniej, a innych jakby nie widział. Czy muszę stworzyć osobną playlistę, żeby blueos ją obsłużył prawidłowo?

Z kolei gdy jestem na tidal, ale nie przez blueos, tylko bezpośrednio przez desktopową apkę tidal, to nie gra na głośnikach podłączonych do wzmaka, tylko na głośniku kompa. W ustawieniach audio cokolwiek wybieram, to gra przez kompa, a nie stereo podłączone do wzmacniacza.

Zielony jestem, pomożecie, żeby można było po ludzku korzystać z obydwu apek?

• 4 miesiące później...

Witam wszystkich klubowiczów.

Mam mały problem z Tidalem i proszę o wyjaśnienie. Na filmiku pokazuję, jak uruchamiam Tidal Masters ręcznie (nie przez Tidal connect) na urządzeniu EverSolo. Proszę o informację, jak odszukać Tidal Masters w aplikacji na PC? Chodzi mi o dostęp do tych wszystkich pozycji na końcu filmiku. 

Pozdrawiam. 

8 godzin temu, Jacek1997 napisał:

Witam wszystkich klubowiczów.

Mam mały problem z Tidalem i proszę o wyjaśnienie. Na filmiku pokazuję, jak uruchamiam Tidal Masters ręcznie (nie przez Tidal connect) na urządzeniu EverSolo. Proszę o informację, jak odszukać Tidal Masters w aplikacji na PC? Chodzi mi o dostęp do tych wszystkich pozycji na końcu filmiku. 

Pozdrawiam. 

Nie jest to tak, że te wszystkie pozycje dodałeś do PlayListy ale na EwerSolo a nie w aplikacji Tidala? 
Tidala słucham też na Daphile i tam mam dostęp do tych "ulubionych" utworów, które zapisałem w aplikacji Tidal. 

3 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie jest to tak, że te wszystkie pozycje dodałeś do PlayListy ale na EwerSolo a nie w aplikacji Tidala? 
Tidala słucham też na Daphile i tam mam dostęp do tych "ulubionych" utworów, które zapisałem w aplikacji Tidal. 

Dziękuję za zainteresowanie ale nie. Te playlisty w zakładce Tidal Masters były jak tylko włączyłem pierwszy raz Tidala sposobem jak na filmiku (nie przez connect z telefonu czy aplikacji na PC). Sądziłem po prostu, że w aplikacji na PC uzyskam dostęp do wszystkich utworów w najlepszej jakości w jednej zakładce, widać za stary już jestem na te "nowinki" 😄 . Pozostaje mi dodać playlisty z Tidal Masters na EwerSolo do mojego profilu. A może jednak ktoś ma inne propozycje? 

W dniu 3.01.2025 o 18:22, Kalasanty Ciaputko napisał:

Właśnie zorientowałem się, że w aplikacji EverSolo Controller (której używam bardzo rzadko) można wejść w Streaming, dalej Tidal i na pierwszej stronie jest możliwość wyboru m. in. zakładki Tidal Masters. Po włączeniu mamy do dyspozycji wszystkie playlisty z muzyką o najlepszej jakości dźwięku o których wspominałem (te na końcu filmiku). 

Jeszcze jedno pytanie do użytkowników Tidala. Skoro biblioteka HiRes/masters nie jest mocno rozbudowana, to czy można w aplikacji wyodrębnić wszystkie utwory najwyższej jakości do "jednego worka"?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.