Skocz do zawartości
IGNORED

Muzykalne CD

kamilolow

Rekomendowane odpowiedzi

Filozofia firmy NAD ;)

Kiepskie preampy które uśredniają przekaz i zestawy grają " fajnie " z różnymi kolumnami i w różnych pomieszczeniach ale nam chyba nie chodzi tylko o " fajnie " .

Co chcesz od NAD-ów :p, bardzo dobre sprzęty. Ja jestem wielkim fanem tej marki.

Prawda pre-am nadaje cały obraz muzyczny ale jest cholernie przyjemny i dynamiczny. Rzecz gustu moim zdaniem.

Ale ja piszę o czymś innym, mianowicie modelowanie na pliku cyfrowym. Podobnie jak NAD ale inaczej ;-)

Wiem, jest to cholernie mało audiofilskie bo przecież jak można używać procesora DSP i zmieniać dźwięk jednym kliknięciem. To się powinno przecież wymieniać kolumny za pare kpln albo lepiej kupić podstawy granitowe :) hryhry o nie nie tędy droga, ja nie gonie króliczka. Jeszcze :-))))

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Co chcesz od NAD-ów :p, bardzo dobre sprzęty

Niektóre wzmacniacze maja świetne końcówki i albo omijamy pre modyfikacją albo trochę gorzej - korzystamy z samych ich końcówek ( nadal zostaje w układzie soft clipping )

Ja to rozumiem, tylko po cholere kupować nad-a aby omijać przedwzmacniacz jak można kupić wzmacniacz bardziej transparentny czyt. Japończyka. Ew. Audio-Gd.

Ja to rozumiem, tylko po cholere kupować nad-a aby omijać przedwzmacniacz jak można kupić wzmacniacz bardziej transparentny czyt. Japończyka. Ew. Audio-Gd.

NAD z bdb końcówką to 400-800zł

Dobry Japończyk - wielokrotnie więcej .

Ot , taka mała różnica ;)

Po co tam Japonca mozna wiem Anglika za duzo mniej

Dziwi mnie dlaczego Luxmana maja taka wygórowana cenę kiedy w Polsce musimy zapłacić 18kzl a ten sam model ale W japoni ale na 110 kosztuje polowe mniej ale oczywiscie trzeba zapłacić cło ale to i tak duzo taniej niz normalna cena w Europie

Chyba ze europejska wersja na 220 jest droższa duzo w produkcji niz 110v

:)

NAD z bdb końcówką to 400-800zł

Dobry Japończyk - wielokrotnie więcej .

Ot , taka mała różnica ;)

Nie kupuje tego. Przecież dobrego Japońca można mieć w tej kasie, np. ONKYO 8850 lub PIONEER 616 itp.

Jak CD-72 MKII gra ciepło to ja jestem KSIONC. Fakt, jest szybki i precyzyjna na basie, ale brak mu całkowicie sceny, szczególnie wszerz. Dzwięk wali na ciepie prosto jak pociąg. Miałem go kilka miesięcy razem z DCD-3000. Po kilku tygodniach nie uzywania Denona, jak go podpiełem to doznałem szoku jaka scene potrafi podac źródło. Mowiac krótko złoił mu dupe aż miło. Może nie jest taki szybki i precyzyjy, ale za to ma barwe i feelilg czego brakuje Marantzowi. To juz CD-63 K I jest lepszy.

Obecnie mam DACa Hegla plus transport za 300zł - o zgrozo, cóż za FO-PA! Ale ten zestaw łączy obie pozytywne cechy tych odtwarzaczy (CD-72 i DCD-3000). Jest szybki i przejrzysty, ale przy tym generuje scene w głąb i wszerz, bas ma kick, ale i mega zejście.

?👈

Nie kupuje tego. Przecież dobrego Japońca można mieć w tej kasie, np. ONKYO 8850 lub PIONEER 616 itp.

Pioneer 616 to jeden z najgorszych wzmacniaczy jakie w życiu miałem więc nie wiem co tu porównywać .

Marantz CD72 jest w 6 wersjach i każda gra inaczej .

Widać nasze gusta są bardzo rozbieżne. A porównywałem do NAD-a z pominiętym przedwzmacniaczem.

Nie wiem co było preampem i jaka reszt toru ale Pioneer A616 to taka padaka że głowa boli .

Przy nim fabryczny NAD chociażby C350 to brzmieniwo HI END .

Pisałem Ci wcześniej, odpowiednio wymodelowany dźwięk na źródle i każdy tranzystor zagra to samo.

Zbyt subtelnie podchodzisz do sprawy, dla mnie 616 pioneera zagra jak Twój denon 2020.

Nad-y niestety zamulają dźwięk przedwzmacniaczem, przyjemnie ale jednak. I w powyższym lepiej sprawdził się pioneer.

Jak dostał harmonicznych to by Ci czapka z głowy zleciała jak to potrafi zagrać.

Pisałem Ci wcześniej, odpowiednio wymodelowany dźwięk na źródle i każdy tranzystor zagra to samo.

Zbyt subtelnie podchodzisz do sprawy, dla mnie 616 pioneera zagra jak Twój denon 2020.

Smiem twierdzić że nie słyszałeś lepszych wzmacniaczy . PMA 2020AE a A616 nawet na DVD za 100zł i kolumnach z marketu za 1000zł to PRZEPAŚĆ .

Pioneer bez względu na system gra bardzo niska klasą . A miałem 616 , 656 i MARK , 717 itd . Podoba mi się ich wygląd , budowa ale brzmieniem taki A550R jest dużo lepszy .

Lubię Pioneera z tamtych lat i miałem masę takich klocków ale wzmacniacze nie grały więc powstał DIY .

Na fotce A656 obudowa i forumowa UGODA ( kolumny ZAPH ZRT , interkonekty Qed Qunex 2 i Albedo Air 1 ) i to dopiero ZAGRAŁO .

Jak dostał harmonicznych to by Ci czapka z głowy zleciała jak to potrafi zagrać.

Pioneery grały na kilku kolumnach od 2500zł do 15000zł . Źródła do 17000zł i przeróżnych kablach .

Nic im nie pomogło .

Odbiliśmy od tematu .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.