Skocz do zawartości
IGNORED

Miniaturyzacji mówimy NIE!!!!

Rotor

Rekomendowane odpowiedzi

Jakież było moje zdziwienie gdy pani w kiosku z artykułami przeróżnymi podała mi batonik Prince Polo, który sobie zażyczyłem! Zmniejszyli! teraz waży 38g i jeszcze bezczelnie piszą że niby ma więcej czekolady. Znaczy się wafelek mniejszy, czekolady tyle samo i w sumie zawartość procentowa czekolady większa. Oczywiście cena jest ta sama albo i wyższa. No więc kiedyś taki Prince to był Książe batonów, że się tak wyrażę. Miał bodajże 45g czystego jedzenia w sobie bez łaski a obecnie wersja XXL waży raptem 50g czyli tyle co kiedyś normalny zdrowy "Pawełek", obecnie też już odchudzony. Tylko patrzeć, pojawią się czekolady po 85g. Już nawet widziałem jakąś taką oszukaną ale to była firma krzak, tym nie mniej pewnie się pojawią.

Krew mnie zalewa gdy widzę coraz mniejsze jogurty z coraz wymyślniejszymi kształtami opakowań mających optycznie ukryć rzeczywistą znikomość zawartości. Na szczęście nie zniknęły z rynku opakowania familijne 400 a nawet 450 g

Audiofile niechętni są miniaturyzacji, co łatwo prześledzić na przykładach urządzeń ważących po 20kg. Czy Wy też czujecie się oszukiwani, kupując coraz mniejsze produkty w coraz bardziej nadmuchanych opakowaniach?

https://www.audiostereo.pl/topic/12210-miniaturyzacji-m%C3%B3wimy-nie/

moj wzmak wazy 38 kg:)

wiele rzeczy sie popsulo np.po przejeciu przez nestle majonez winiary, kiedys klasa, teraz c.... wie co, czekolada wedel, po prostu maksymalizacja zysku, znajomy mi opowiadal ze jak fachmani wchodzili do winiar to sie dziwili jak mozna robic tak dobry majonez , a pierwsza decyzja to bylo zwiekszenie okresu przydatnosci do spozycia, czyli chemii dosypali zeby pol roku w sklepie mogl lezec, takie jest zycie niestety

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Tylko patrzeć a i spirytus będzie miał 92%...

Poza miniaturyzacją jest jeszcze odwrotna tendencja -mania dolewania wody gratis. Bo muszę przyznać iż czasami mam wrażenie że w niektórych promocyjnych superdużych opakowaniach z opisem np "20% gratis" sprzedaje się 20% wypełniacza, rozcieńczacza itp. Np moja mama przestała kupować "ludwika" w opakowaniu z gratisem twierdząc, że nie musi wody dźwigać ze sklepu- może sobie sama z kranu dolać.

A wysokowydajnych wędlinach jeszcze nie było? Jak Wam smakują te szyneczki zwiększone o 50% poprzez wstrzykiwanie takiej szarej mazi? Praktycznie wszystko co jest w tej chwili na rynku to są wysokowydajne wynalazki. Pozostaje tylko krakowska sucha - tam i do kabanosów nic nie wstrzykną ;-)

BTW Fazer to fińska firma

lolo to wiem, ale już nie jest fińska bo wykupila ja Cloacta (czy jakoś tak), a czekolady, batoniki oraz dumle robią w polsce w Gdańsku w byłym zakładzie Bałtyku, zmienił się tylko zarząd i szyld. Wiec bądź co bądź jest to polska czekolada.

Fazer jest dobry!

Z tymi zapałkami to niemożliwe!!!!! jest gorzej niż myślałem.

Ale w sumie zapałek nie jem natomiast szynkę owszem i ostatnio szara maź musiała być też czymś jeszcze rozcieńczana (ona w końcu też kosztuje!) bo to co jadłem miało zupełnie nieszynkowy aromat nieidentyczny z niczym naturalnym.

Kiełbasa, tylko kiełbasa może nas uratować! I to też nie żadna promocyjna. Unikam jak ognia promocji bo jadłem kiedyś podwawelską i toruńską ze sklepu na przeciwko ("Albert") i była dobra. Potem była w promocji, kupiłem i co -parówkowa zamiast prawdziwej kiełbasy. Podobna do tych nibykiełbas z Macro. Jak mnie wkurza gdy ktoś kupuje na ognisko kiełbasę w supermarkecie po 6,50!!!!! Lepiej zjeść połowę mniej ale dobrej kiełbaski zamiast jakiejś wodzianki.

• Redaktorzy

Krakowska oraz jeszcze kindziuk - najnowsza miłość mojej przyjaciółki Angielki. Takich kiełbas u nich nie ma. Następnym razem zaprezentuję jej 3 kg bochenek świeżego razowca, skoro taka łasa na te rzeczy.

jako wegetarianin powiem tak - dobrze, ze macie takie kielbasy:-)

ale ja w innej sprawie - otoz zawartosc muzyki na plytach jest tez coraz mniejsza. teraz jak plyta trwa 50 minut to swieto.

Rotor możliwe, możliwe - mam w tej chwili przed sobą pudełko zapałek LEADER PRICE (Produkcja Czechowickie Zakłady Przemysłu Zapałczanego) ilość zapałek według napisu na opakowaniu to: 38szt. (Jak by ktoś dalej niewierzył to pudełko jest czerwono-niebieskie i do dostania w każdym Geant-ie).

Choć w innych produktach z Czechowic, sprzedawanymi pod róznymi markami pisze nawet 34szt.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.