Skocz do zawartości
IGNORED

Który wzmacniacz wybrać

smaker24

Rekomendowane odpowiedzi

kup sobie wzmacniacz nowy za rozsądne pieniądze i będziesz zadowolony. Jak kupisz złom to pograsz chwilę i po kasie i wrucisz do tego samego punktu . jestem zdania jak kupowac to nie starszy jak kilka lat ,a takich wzmacniaczy jest pełno na rynku używki .ale takie rady kup sobie zabytek -gra dobrze -to ja sie pytam dla kogo gra dobrze .Jak chcesz coś dobrego -wybieraj Rotela ,denona ,yamahe i cambridge i nie patrz na moc 2x75 watt przy 8 omach to i tak sporo . idz w jakość dzwięku a moc bedzie z tobą .

To jak rozumiem to przykładowo yamaha ax592 by była odpowiednim wyborem???Czy tez za duzo latek.Czytałem ze fajnie gra i ma niezły zapas mocy.

Jeśli bedziesz słuchał rocka to kupuj ale jesli zależy ci na barwie dzwieku i detalach -których jest sporo w każdym nagraniu to weż bardziej analityczny piecyk . np. jednego z modeli rotela , albo 540 cambridge .To sa modele po 5-6 stówek . jak trafisz na kilka modeli -kupisz taniej. możesz też szukać denona z serii 700 -owiele lat młodszy od yamaszki . dopuki nie kupiles zawsze masz wybór .

DENON PMA-700AE

Jeśli bedziesz słuchał rocka to kupuj ale jesli zależy ci na barwie dzwieku i detalach -których jest sporo w każdym nagraniu to weż bardziej analityczny piecyk . np. jednego z modeli rotela , albo 540 cambridge .To sa modele po 5-6 stówek . jak trafisz na kilka modeli -kupisz taniej. możesz też szukać denona z serii 700 -owiele lat młodszy od yamaszki . dopuki nie kupiles zawsze masz wybór .

DENON PMA-700AE

No i nie wiem.Pierwsza opinie o tym wzmacniaczu jaką przeczytałem to że ma słaby bas a druga z kolei to,że jest dobry ale do napędzenia nie wielkich monitorków(niewielkie trafo,słaby współczynnik tłumienia itp.).To czyli do moich podłogówek raczej nie będzie odpowiedni.Najgorsze jest to ,że nie mam mozliwosci odsłuchu a brac z all....o i zwracac to nie wyrobie na przesyłkach.

daj spokój z 720ae, to prawie podstawowy model, lepiej starszy pma-1055r lub 735r, tu już calkiem inna budowa, co przekłada się na granie.Ten drugi będzie tanszy ale zbudowany tak samo jak 1055r.

Jak widzę nie słchasz tych którzy mieli takie wzmacniacze i grali na nich długo i potrafia coś o nich powiedzieć .Proponowałem ca-640 .ODPSAŁES że za słaby -a nie słyszałes że jest niedostępny - a wiesz dlaczego bo jak się pojawi na aukcjach szybko znika . MYSLAŁEM ŻE chcesz wzmacniacz audiofiski a nie estradowy . kupujesz coś za smieszną sumę i oczekujesz elektrowni za te pieniadze to są świetne propozycje . a 640 jest dostepna na allegro .

Jak widzę nie słchasz tych którzy mieli takie wzmacniacze i grali na nich długo i potrafia coś o nich powiedzieć .Proponowałem ca-640 .ODPSAŁES że za słaby -a nie słyszałes że jest niedostępny - a wiesz dlaczego bo jak się pojawi na aukcjach szybko znika . MYSLAŁEM ŻE chcesz wzmacniacz audiofiski a nie estradowy . kupujesz coś za smieszną sumę i oczekujesz elektrowni za te pieniadze to są świetne propozycje . a 640 jest dostepna na allegro .

Nie chce wzmacniacza estradowego ani audiofilskiego.Poprostu ma grac ok. i dobrze napędzic moje kolumny i posiadać pilota.Posiadacze tych kolumn pisali ze potzrebują dużo mocy by wydusic dobry bas itp.Więc dlatego jestem taki nastawiony na dużą moc.A jeżeli twierdzisz,że wzmacniacz przykładowy 70w da sobie rade to wierze,tylko sie boje ze moze byc innaczej.A o ca640 w opiniach piszą ze ma problemy z wysterowaniem 2 kanałow rowno i gra dopiero powyzej godz 9.

Używałem 640v2 przez ponad szesc lat w pokoju 15m /kw. razem z odtwarzaczem dedykowanym na monitorach elaca 201. -obudowy 11 litrów . ale jakoś nie zauważyłem aby kanały były nierówno wysterowane . mało tego dużo słucham muzyki wieczorem i na akg -701 na preampie ,ale podłaczałem je do też do wzmacniacza na długie odsłuchy i nie potwierdzam takich wiadomośći . akg 701 to jest hiend . myśle że moja pomoc dla ciebie jest zbyteczna . życze udanych zakupów .

te co pisałem są wydajne pradowo bo mają 2 trafa.

Mój ma też dwa trafa -ale jedno obsługuje przedwzmacniacz , a drugie końcówki mocy .niektórzy myślą że jak jest napisane w danych tech. 2x100watt .to tak jest- testy wzmacniaczy tej samej klasy pokazuja że nie jest tak rózowo .Mało tego rzadko ktory ptwierdza moc z instrukcji techn. ,a bardzo rzadko ma wyższą jak zadeklarowana przez producenta .

To jak rozumiem to przykładowo yamaha ax592 by była odpowiednim wyborem???Czy tez za duzo latek.Czytałem ze fajnie gra i ma niezły zapas mocy.

Skoro 492 ma wykop, bas i niezłe - na wstępie brzmienie, to - powiadają - 592 ma lepsze:-)

Ty się nie kop z koniem. Ty sobie kup porządny, nieprzechodzony, nieskatowany wzmacniacz za niewielkie pieniądze.

I nie słuchaj idiotów, którzy chcą Ci wcisnąć wyrypany do cna rzęch.

Nie wiem, jak w Polsce; tu - w pięknym stanie Yamaha 492 to około 80€. Z trzymiesięczną gwarancją.

Aha - niczego nie sprzedaję. To tylko rada.

• 2 tygodnie później...
Gość rydz

(Konto usunięte)

Wymagania to duża moc,lubie głosno słuchac muzyki i czuc dobry miekki bas w pomieszczeniu 27m2.

Kolumny nie wysokich lotów i prądożerne stx f360.budżet 700zł

Kup sobie ten ampli , jak znajdziesz coś lepiej brzmiącego z drugiej ręki do 2 tysi to ja go od ciebie odkupię !

http://allegro.pl/nakamichi-re-10-okazja-i5708453749.html

J.

Jot.

PotencJometr.

Słuchasz muzyki, czy motorka przy gałce?:)

Muzyki.Tylko jak potencjometr ma mi pasć zaraz to niezbyt mnie to uszczęśliwi.U mnie we wzmacniaczu można powiedzieć,że go słychać ale z bliska.A jak koleś mi napisał że głośno chodzi to sie przestraszyłem troche.

Wszystko paść kiedyś może ...

Muzyka, którą lubisz dziś - też Ci się "jutro" może przestać podobać:)

Kolesie - zawsze coś tam wymodzą, Bracie!:-)

Nie bój ziaby!!!!

Są/ bywają przypadki, gdy potencjometry - nigdy dobrze nie działały.

Pozdrawiam

-Jacek.

Który wzmacniacz wybrać ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Postanowiłem trochę dołożyć do denona pma 1080 z innej aukcji za 800zł.Myślę,że chyba nie przepłaciłem.Stan wizualny b.dobry i techniczny jak się dowiadywałem też super.

Panowie mam mały problemik na denonie w stosunku do technicsa jest sporo mniej basu prawie na każdej piosence.Na niektórych jest go więcej i jest niższy.W czym może tkwić problem??

Gość

(Konto usunięte)

Panowie mam mały problemik na denonie w stosunku do technicsa jest sporo mniej basu prawie na każdej piosence.Na niektórych jest go więcej i jest niższy.W czym może tkwić problem??

To nie problem tylko różnicowanie realizacji...nie ma grania na jedno kopyto...słuchać, słuchać, słuchać...

denon gra tak jak zrealizowano dźwięk, technics gra jak umie :)

Tym niemniej za tą kasę należało bezwzględnie poszukać pma-1055r lub tańszy 735r. Dużo młodsze i dobrze grające, ponoć lepiej od tamtego, aczkolwiek nigdy nie słyszałem 1080r ani 1060.

Ewentualnie 925r lub 725r, te to już dużo tańsze ale też wysokie modele i młodsze od Twojego.

Nie mam pojęcia dlaczego ta seria New optical class A z początku lat 90tych tak trzyma cenę i znajduje tylu nabywców...

Gość

(Konto usunięte)

Czyli jak rozumiem to denon ma innego rodzaju bas(gdzie go w technicsie nie było to w denonie jest i na odwrót) tak?

Nie,Technics gra każdą realizację podobnie, bas jest zawsze...eksponując go ujednolica realizacje ... Wydaje się, że jest go więcej bo jest eksponowany...

Denon gra bas wtedy kiedy jest w danym nagraniu...jak go nie ma albo jest wyciszony przez realizatora to tak jest grany...nie jest eksponowany na siłę...

Posłuchaj dłużej to zrozumiesz o co chodzi...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.