Skocz do zawartości
IGNORED

Linux,wybór dystrybucji do audio+internet,filmy

sosnix12

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz zaznaczone wszystkie wtyczki ?

Mam wszystkie wtyczki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy oprócz ustawień ALSA w odtwarzaczach

Można zainstalować mikser ALSA,nie jestem jednak pewien ,czy da to lepszy dźwięk.

Grzebać w systemie,nie polecam,choć ciężko jest rozwalić Ubuntu :)

wszystkie wtyczki

Jak widać na foto,raczej wszystkie.

Całą muzykę zgrywam na Windzie i tak jak jest otagowana w Eac odtwarzam Audaciousem.

Wybieram całe foldery,w zasadzie słucham pojedynczych płyt.Nawet nie tworzyłem listy odtwarzania z większej ilości folderów.

@rambo54, a więc projektor odbiera RGB u mnie. Może Winda zamiast Kodibuntu zmieniłaby sytuację, ale do Windy jestem zrażony i zostaję przy obecnym konfigu.

Twoje High Definition, poza nazwą, to co ma takiego High? :)

Chłodzenie procka pasywne?

Na projektorze mam jeszcze opcję x.v. Colour - xvYCC (Extended-gamut YCC).

xvYCC

No to jesteś na dobrej drodze, względem RGB

Nie mniej obraz bez MadVR to takie hd przez małe h i d ;)

Winda i video to nie koniec świata, ale sprawdzę sobie te Kodibuntu z ciekawości, choć moje doświadczenie z XBMC i OpenELEC podpowiada mi że to wszystko amatorka dla Kowalskiego

No to jesteś na dobrej drodze, względem RGB

No to muszę Cię zmartwić, bo tryb x.v. Colour jest gorszy od Cinema i nie jest to tylko moje zdanie.

Także, tak jak z muzą - każdy słyszy i widzi inaczej.

A jak z Twoim High Definition PC? Opiszesz co tam w środku chodzi?

No może tak być z KodiBuntu, dla mnie grafika intela, pod systemem i sterownikiem do windows + madVR daje najlepszy obraz. Była tu kiedyś nie mała rozkmina, i dziesiątkami screenshotów.

Linux i AMD dawały jednak mniej dokładny obraz i podbarwienia kolorów.

Mój HDPC DIY to taka moja słodka tajemnica/wydumka.

Nie chcę zdradzać jej szczegółowych komponentów. Naturalnie jest na bazie PC i ma impulsowe zasilanie jak twój zapewne

tryb x.v. Colour jest gorszy od Cinema

jeśli tryb o większym gamucie wyświetlany jest gorzej to znaczy że nadajnik albo odbiornik nie umie go wykorzystać prawidłowo na materiale Video

jeśli tryb o większym gamucie wyświetlany jest gorzej to znaczy że nadajnik albo odbiornik nie umie go wykorzystać prawidłowo na materiale Video

Właśnie. W teorii powinno być lepiej. Muszę się przyjrzeć temu trybowi. Może kwestia innych ustawień przy tym trybie (choćby HDMI Range w nadajniku i projektorze, którym dopiero wczoraj się pobawiłem - i jest już efekt).

Generalnie jestem na początku drogi - szczerze, to dopiero kupuję ekran :)

Mam nadzieję, że Twój tajemniczy HDPC ma choć pasywne chłodzenie procka - dla mnie to był priorytet, szczególnie jeśli chodzi o Daphile.

Drugi duży PC też wyciszam powoli do zera - jest już SSD, teraz czas na cooler'a Thermalright HR-22 albo coś w tym stylu.

Właśnie. W teorii powinno być lepiej. Muszę się przyjrzeć temu trybowi. Może kwestia innych ustawień przy tym trybie (choćby HDMI Range w nadajniku i projektorze, którym dopiero wczoraj się pobawiłem - i jest już efekt).

Generalnie jestem na początku drogi - szczerze, to dopiero kupuję ekran :)

Mam nadzieję, że Twój tajemniczy HDPC ma choć pasywne chłodzenie procka - dla mnie to był priorytet, szczególnie jeśli chodzi o Daphile

Ekran ważna rzecz, skoro masz białe ścian to ekran tylko szary matowy.

Mój mega hajendowy tajemniczy HDPC oczywiście jest bezgłośny i bez wiatraczkowy.

Akysz hałasie !! ;)

• 2 lata później...

Testuję linux mint 17.3. Przeglądarka chromium. Nie posiadam możliwości ustawienia jakości hifi w Tidalu. Oczywiście posiadam aktywne konto hifi. Poproszę o jakąś podpowiedź .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.