Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M3 vs Acoustic Energy Aegis 3

Tomek P.

Rekomendowane odpowiedzi

Który z powyższych zestawów lepiej nada się do muzyki rockowej w ~20m2? Mam akurat możliwość zakupu jednego z nich.

W grę wchodzi też Dali 5005.

Niestety nie mam możliwości odsłuchu żadnego z powyższych, kupuję trochę w ciemno.

https://www.audiostereo.pl/topic/122321-tannoy-m3-vs-acoustic-energy-aegis-3/

To zupełnie inne szkoły grania. Tannoy gra ciepło i spokojnie a AE3 gra jasno i dynamicznie.

Nie kupuje się kolumn w ciemno ani na podstawie opinii o nich - tylko pod balans tonalny wzmacniacza, pomieszczenie i słuchaną muzykę.

Nie kupuje się kolumn w ciemno ani na podstawie opinii o nich - tylko pod balans tonalny wzmacniacza, pomieszczenie i słuchaną muzykę.

Wiem, ale czasem nie ma wyjścia. Nie kupuję ich na zawsze. W najgorszym wypadku odsprzedam, ale nie należę do wybrednych. Pytanie jest raczej o ogólne odczucia.

Z innej beczki, trafiłem jeszcze na coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszystkie 4 kolumny są akurat dobre. Pytanie najważniejsze - z jakim wzmacniaczem do jakiej muzyki mają współpracować.

Na ten moment Technics SU-A800. Ale z czasem mogę go zmienić. Muzyka rockowa, trochę metalu, trochę jazzu i chilloutu.

Do Technicsa najbardziej by pasowały Tannoye, które są akurat najgorsze spośród tych kolumn i do rocka czy metalu specjalnie się nie nadają.

Pozostałe kolumny są lepsze, ale jaśniej grające - więc z Technicsem może być trochę za ostro, zimno i surowo.

A jak ma się AE109 do Aegis 3? Znalazłem właśnie taką ofertę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Acoustic Energy będą za duże?

No nie za duże ale pomyślałem że za ostre

AE 109 to dla tych co nie lubią zbytnio wysokich tonów :)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.