Skocz do zawartości
IGNORED

LAMPIZATOR - DSD Euforia DAC ... Golden Gate dla ubogich ? :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Niemniej jednak sprzęt RTV w tym audio musi spełniać normę PN-EN 60065:2004 i tzw dyrektywę "LVD"

Odnośnie CE i wymogów stawianych dla w/w sprzętów polecam zapoznać się z poniższymi aktami prawnymi:

ustawa z dnia 30 sierpnia 2002 roku o systemie oceny zgodności (tekst jednolity: Dz. U.

z 2010 r., Nr 138, poz. 935, ze zm.) – dalej: „ustawa”

rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 21 sierpnia 2007 roku w sprawie

zasadniczych wymagań dla sprzętu elektrycznego (Dz. U. Nr 155, poz. 1089), wdrażające

postanowienia dyrektywy 2006/95/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 12

grudnia 2006 r. w sprawie harmonizacji ustawodawstw państw członkowskich

odnoszących się do sprzętu elektrycznego przewidzianego do stosowania

w określonych granicach napięcia (Dz. Urz. UE L 374 z 27.12.2006, str. 10‐19)

Organem kontroli, który sprawdza czy sprzęt jest prawidłowo oznaczony i spełnia normy CE jest Inspekcja Handlowa.

W przypadku Lampizatora gołym okiem widać, że nie spełnia w/w przepisów. Panie Łukaszu apeluję aby uzupełnić braki póki jest jeszcze czas i nikomu nic się nie stało!

Każdy zaznaczam każdy sprzęt elektroniczny sprzedawany na terenie Polski musi spełniać powyższe wymagania.

Inspekcja Handlowa ma prawo zażądać poniższych dokumentów:

deklaracji zgodności;

nazwy i adresu producenta wyrobu;

wykazu uwzględnionych norm zharmonizowanych, specyfikacji

zharmonizowanych lub rozwiązań przyjętych w celu stwierdzenia zgodności wyrobu

z zasadniczymi wymaganiami;

ogólnego opisu wyrobu, schematu wyrobu oraz instrukcji obsługi wyrobu

A także: Sprawozdania z przeprowadzonych badań!

Gdyby się tak zastanowić to Pan Fikus ma chyba największy dział testowy na świecie, znajdujący się na całym świecie :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Brak mi słów i nie wiem jak to opisać.Ale spróbuję....

Urządzenia elektryczne marki LampizatOr miałem sposobność kilkukrotnie posłuchać na Wigwam Audio Show w okresie trzech lat w kilku zestawach i aplikacjach oraz w pokoju dystrybutora G POINT. Gra jak gra....Kwestia gustu.a o nim się nie dyskutuje.Możliwe,ze dla wielu to nirwana mi doopy nie urwało.Zestawienia cenowe za wyrób DIY to przegięcie do granic wytrzymałości.Proszę niech nikt nie próbuje nawet porównywać tego wyrobu do klasy high fidelity.To,że gra jako tako przez bufor lampowy nie klasyfikuje tego w jakimkolwiek stopniu do klasy hi end.Nie mam pojęcia jakim cudem zawracacie kijem Wisłę już od tak dawna w tym zacnym z nazwy wątku.Prowadząc te jakże zajadłe gawędy sami sprowadzacie ten temat do poziomu deski z urządzenia w którym została za stosowana.Zaden nauczyciel z warsztatów szkolnych ZSZ nie dopuścił by takiego urządzenia do odbioru,a tu rozstrzyga się normy PN i zasadność CE.

Wygląda na to, że będzie to Amber DAC minus część PCM:

Amber nie miał filtrującego "silnika DSD", wszystko przepychał przez kość SABRE - tutaj tego nie ma.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Ad rem.

Wiadomo, że zdarza się, iż egzemplarze idące do recenzentów czy do kluczowych klientów są kolokwialnie rzecz biorąc "picowane" przez producentów i różnią się od egzemplarzy seryjnych.

Proceder wielokrotnie był opisywany.

Stąd (wydawało mi się, że żartobliwa) sugestia oznaczenia "EE".

SPECIFICATION:

Auto detect DSD 64 and 128

Works in DoP mode - plays via ASIO, Kernel, Wasapi, NAtive and DoP drivers

Amanero USB input 2.0 which is also future proof to 512xDSD

no Toslink. No RCA S/PDIF even as an option.

up to 128 x DSD

Auto muting of DSD artefacts

Jupiter Tin paper caps (USA) . No other caps even as option

Ecc81, Ecc88 and Ecc82 tubes or equivalents

6X5 tube rectifier diode in the tube power supply

dimensions 430 mm W, 130 mm H, 330 mm D, weight 7 kg

115 or 230 V or dual voltage.

Warranty 5 years excl. tubes

CE certificate.

Jeśli komuś taka deklaracja nie wystarczy, to może skierować swoje wątpliwości do UOKiK.

Czegoś nie rozumiem. DAC amber (PCM+DSD) kosztuje 1600 euro, a najtańszy przetwornik, dla Kowalskiego, do tego tylko DSD - 1800 €.

W tym wątku sporo jest niewiadomych.

Najwazniejszą informacja jest to,ze taki daczek powstał i jaka jest jego cena tzn. jest porównany do daczka za 92000.

Więc został nam przedstawiony i rekomendowany produkt za piętnastokrotnie niższą cenę niż daczek Golden Gate.

Ewidentnie zauważyłem,ze ten watek powinien od początku znależć miejsce w ...........sponsorowanych-tak uważam.

Czegoś nie rozumiem. DAC amber (PCM+DSD) kosztuje 1600 euro, a najtańszy przetwornik,

dla Kowalskiego, do tego tylko DSD - 1800 €.

Nie czytasz uważnie, albo bez zrozumienia ...

Amber dekodował PCM i DSD w klasyczny sposób na kości SABRE

Euforia dekoduje tylko DSD, ale nie na kości, tylko na autorskim "silniku DSD", takim jak w 12 razy droższym GG.

Oczywiście nie ma w nim kosmicznie drogich elementów, takich jak w GG - to spartańskie przeniesienie idei z GG.

Panowie dostalem ostrzezenie od moderatora w tym watku za pisanie nie na temat,albo cos im sie popierdolilo albo moderacja dobila do dna,akurat jestem jak najbardziej

piszacym na temat i jak najbardziej delikatnie ujmujacym to co mysle w porownaniu od wielu oszolomow piszacych tutaj,moze moderator jest oplacanym dilerem przez wykon-

nawcow i sprzedawcow sprzetow co najwyrazniej podejrzewam,nie wiem za co te otrzezenie, ale jezeli naprawde za uwage zeby polaczyc trzy watki o Lamizatorze bo zaczyna byc to pode-

rzane ze moderacja nie zauwaza tego problemu to przyznam ze moje poderzenia sprawdzily sie w 100% ze ktomus z moderacji zalezy na reklamie tego produktu!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość nosferartur

(Konto usunięte)

A kogo interesuje dźwięk prototypu?

Mnie interesuje jak gra ten DAC.

Nie rozumiem dlaczego nazywasz go prototypem skoro jest produktem skończonym, dostępnym w sprzedaży od 27 sierpnia tego roku.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi. Jedni posłuchają, porównają, logicznie pomyślą, kupią i zaczynają słuchać, drudzy kupią, posłuchają, a na końcu poklepią swoją dumę :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widać z Lampizatorem jest jak z partią wciąż jeszcze rządzącą - można mówić wyłącznie dobrze a jak ktoś ma wątpliwości to jest pełnym nienawiści ksenofobem. Ten wątek - jak dawno zauważył stary audiofil - powinien wylądować w zakładce SPONSOROWANE. W ogóle szlag mnie trafia jak widzę ten zbiorowy onanizm produktami Fikusa.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Widać z Lampizatorem jest jak z partią wciąż jeszcze rządzącą - można mówić wyłącznie dobrze a jak ktoś ma wątpliwości to jest pełnym nienawiści ksenofobem. Ten wątek - jak dawno zauważył stary audiofil - powinien wylądować w zakładce SPONSOROWANE. W ogóle szlag mnie trafia jak widzę ten zbiorowy onanizm produktami Fikusa.

Disco, przecież jest zupełnie na odwrót. Jest kilka osób, które mają te daki, bądź je słyszało i o tym dlaczego się podobały napisały, i takie, które nie mają, nie miały nic do czynienia, nie słyszały, nie porównywały, a wciskają swoje pre-referencje. Ich wpisy wysypują się jak z rogu obfitości, i są z automatu negatywne. Po kiego ch..a, że zapytam? Jaki cel temu przyświeca?

To, że ktoś jest zainteresowany nie powinno dziwić, urządzenia Fikusa są wysoko oceniane za granicą, a pochodzą z Polski. Gdyby nie gównoburze, to tematy miałyby odpowiednią dla nich merytoryczną długość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco, przecież jest zupełnie na odwrót. Jest kilka osób, które mają te daki, bądź je słyszało i o tym dlaczego się podobały napisały, i takie, które nie mają, nie miały nic do czynienia, nie słyszały, nie porównywały, a wciskają swoje pre-referencje. Ich wpisy wysypują się jak z rogu obfitości, i są z automatu negatywne. Po kiego ch..a, że zapytam? Jaki cel temu przyświeca?

To, że ktoś jest zainteresowany nie powinno dziwić, urządzenia Fikusa są wysoko oceniane za granicą, a pochodzą z Polski. Gdyby nie gównoburze, to tematy miałyby odpowiednią dla nich merytoryczną długość

Bla bla bla.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

urządzenia Fikusa są wysoko oceniane za granicą, a pochodzą z Polski. Gdyby nie gównoburze, to tematy miałyby odpowiednią dla nich merytoryczną długość

Tak naprawdę nie wyróżniają się niczym szczególnym i nie jest to tylko moje zdanie. Na forum natomiast odbywa się marketingowe pozycjonowanie produktu w które zaangażowani są niektórzy forumowicze. Oczywiście mogą to robić oficjalnie ale w wątkach sponsorowanych i jako tzw. branża. Wolą jednak posługiwać się marketingiem szeptanym na zasadzie jeden pan drugiemu panu podpowiada niby zupełnie przypadkiem że to i tamto.

Tak, tak, dajmy się zabić, bo to fajnie gra! Inna sprawa, podobno właśnie to niestety nie gra - czyli bajka się powtarza, największe głowy tego hobby i tak są głuche i pozostaną głuche, bo liczy się własna duma i kiepskie wzorce. Ważne, by być oryginalnym, a nie normalnym.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Mnie interesuje jak gra ten DAC.

Nie rozumiem dlaczego nazywasz go prototypem skoro jest produktem skończonym, dostępnym w sprzedaży od 27 sierpnia tego roku.

Tak samo skończony jak dinkowe ruchle, które swego czasu tak mocno reklamowałeś na tym forum.

Mniej więcej ten sam stopień zaawansowania, podobna dbałość o szczegóły wykonania i podobne, dość swobodne podejście do estetyki samego produktu.

Może czas najwyższy pójść nieco dalej i zainteresować się czymś bardziej odpowiednim dla dojrzałego faceta?

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Tak samo skończony jak dinkowe ruchle, które swego czasu tak mocno reklamowałeś na tym forum.

Mniej więcej ten sam stopień zaawansowania, podobna dbałość o szczegóły wykonania i podobne, dość swobodne podejście do estetyki samego produktu.

DAC to nie elektronika do naprowadzania rakiet z głowicami nuklearnymi, czy podtrzymująca przy życiu umarlaków, nie potrzeba 10-cio letnich wdrożeń, Jak dla mnie są to urządzenia wystarczająco solidne, a i urodą dorównują wielu uznanym, nie zamierzam doszukiwać się na siłę jakichś rzekomych „wpadek”.

Może czas najwyższy pójść nieco dalej i zainteresować się czymś bardziej odpowiednim dla dojrzałego faceta?

Czyżbyś z pozycji będącego już bardzo do przodu i zapewne bardzo dojrzałego faceta, chciał polecić mi nobliwego Naima, bym już dłużej nie błądził?

Gość damboo

(Konto usunięte)

Na pewno Naim nie pasowałby do ciebie.

Myślę, że powinieneś spróbować czegoś włoskiego - Docet Lactor, Sonus Faber, Fase, Synthesis Audio, Mastersound.

Ten dźwięk łagodzi nerwy i dobrze usposabia do ludzi.

Czego i tobie życzę.

W sumie, w przeciągu jednego dnia, Lampizator został zdegradowany do zwykłego Hi-Fi, jeszcze trochę a zostanie Bocznicowym Sprzętem Powszechnego Użytku - BSPU :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.