Skocz do zawartości
IGNORED

Pliki dobrej jakosc - Wasze ostatnie zakupy

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Mili,

Wracając na chwilę do plików DSD proponowanych na HDtracks to na razie nie polecam. To raczej nie są "natywne" pliki DSD i nie grają za rewelacyjnie,żeby nie powiedziec nie ma różnicy do np. WAVE ściągniętych w tego portalu :( (piszę o Blood Sweat and Tears, Miles Davis, Boston, Johnny Winter, Alan Parsons Project, Michael Jackson)

Sprawdzalem pliki DSD z hdtracks. Nie podaja zadnych szczegolow na temat sposobu nagrania i uzytych urzadzen. To sugeruje ,ze mamy do czynienia raczej z konwertowanym plikami pcm. Poki nie napisza, ze to natywne DSD i nie podadza szczegolow rejestracji, bede sie trzymal ich pcm w formacie wave. Jednym slowem zgadzam sie z Twoimi uwagami.

Konto w trakcie usuwania

Mało tego. Przy niektórych pojawia się taka informacja: Notes: 44kHz sources mastered to DSD. Czyli kicha :( i to niestety słychać a w zasadzie nie słychać :)

To zwykłe bandyctwo - unikać jak ognia. Taką konwersję w locie robi jedna kostka lub darmowy program.

Firma zwąchała biznes w niszy DSD i pozwala sobie na takie zagrania - wstyd !

Aby to miało sens, to dopuszczalne są 3 źródła - direct cut, analog tape, DXD - wszystko inne to popłuczyny.

Tor przeszkód może być zabójczy dla oczekiwanych zalet. Na trasie mogą się pojawić takie rodzynki, jak to, że :

Nagranie zrealizowano z Master Tape w domenie 24/96, następnie zdegradowano do 44.1/16, po czym zrobiono

z niego strumień DSD, który po wejściu do DAC-a jest transkodowany na PCM i tak dekodowany ! ZGROZA !

Poprawy zapisu 44.1/16 można ew. szukać w urządzeniach, które potrafią na swoim wejściu zamienić PCM na DSD,

ale tak otrzymany strumień nie jest dekodowany, a jedynie filtrowany. Amare ma taki DAC w ofercie, może warto

wypożyczyć i spróbować przetestować krążki CD, zamiast wydawać kasę na spreparowane pliki.

Dziękuję za temat i wszystkie poprzednie posty! Znalazłem wiele inspiracji.

Ze swojej strony polecam: Andy Sheppard Quartet - Surrounded By Sea. Płyta z tego roku. Dostępna jako 24/96 i pięknie nagrana / zrealizowana. Noga sama chodzi.

HD00602547142757_185.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witamy Tomek,

Cassandra to klasyk mam w hires i redbook.

Pozstalych 2 nie mam, wygladaja ciekawie.

Jakis link gdzie kupic?

Giovanni -

Ukryta Zawartość

Andy Emler -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za temat i wszystkie poprzednie posty! Znalazłem wiele inspiracji.

Ze swojej strony polecam: Andy Sheppard Quartet - Surrounded By Sea. Płyta z tego roku. Dostępna jako 24/96 i pięknie nagrana / zrealizowana. Noga sama chodzi.

HD00602547142757_185.jpg

Ukryta Zawartość

Wgralem byla promocja, wav 24/96 za 66 pln bo dolar mocny. Niektore utwory przepiekne, np drugi numer" I want to vanish " temat autorstwa Elvisa Costello, partnera Diany Krall.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Wgralem byla promocja, wav 24/96 za 66 pln bo dolar mocny. Niektore utwory przepiekne, np drugi numer" I want to vanish " temat autorstwa Elvisa Costello, partnera Diany Krall.

Też lubię nr2. Niestety dolar jest bezlitosny. Wyobraźmy sobie, że jest po 2PLN...

Witamy Basstech ,dzieki za link

Dzisiejszy zakup w Qobuz , nowa plyta Stacey Kent, jednej z moich ulubionych wspolczesnych wokalistek jazzowych, wav 16/44,1

Konto w trakcie usuwania

tracy-chapman-greatest-hits-2015-110x96.png

Jak ktoś zna, pamięta z przed lat to warto na HD Tracks 44,1/16 tylko. Tracy Chapman "Gratest Hits"

Roger-Waters-the-Wall-2015-720p-BRRip-110x138.jpg

The Wall po raz enty 48/24 HDTracks, tym razem Live Roger Waters

obydwie pozycje 20% taniej jeszcze dzisiaj

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Dzisiaj na hdtracks black friday, Roberta Flack 24/96 wav minus 30 % , Glenn Gould Bach Goldberg Variations minus 15 % tez 24/96 , dodatkowo wersja binaural dla sluchawkowiczow.

Kilka dni wczesniej dwie plyty poleconej mi Emilie Claire Barlow na Qobuz w jakosci cd po 9,9 euro kazda

Konto w trakcie usuwania

• 2 tygodnie później...

Cecile Mc Lorin Salvant, z matki Francuzki i ojca- Haitanczyka , urodzona w Miami, czyli to co najlepsze w muzyce jest - multi- kulti. Album nominowany do Grammy 2016 w kategorii " Best jazz vocal album" , hdtracks wav 24/96 dziaisj z 15 % rabatem, tytul" For one to love"

Konto w trakcie usuwania

Dzisiejszy zakup w Qobuz , nowa plyta Stacey Kent, jednej z moich ulubionych wspolczesnych wokalistek jazzowych, wav 16/44,

Witam uprzejmie!

Chciałem wczoraj zakupić HI-res za cenę ~25Eu, jakem przeszedł do płatności to mi wywaliło 33Eu- wiesz dlaczego? Czy to jakiś VAT na terenie Unii? Tak czy owak udałem się na inną, z dawna zaprzyjaźnioną stronę...

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

NIestety nie wiem, w wolnej chwili sprobuje przejsc jeszcze raz zamowienie na tej stronie, zobaczymy co mi pokaze.

Ja sie loguje z francuskiego adresu mailowego, moze to jest roznica.

Konto w trakcie usuwania

Możliwe. Auralic obsługuje qubuza- ale z PC pisze mi, że w Pl nie ma tego serwisu. Czy są jakieś kłopoty ze streamingiem z/do Pl używając np Auralic? Qubuz Classic ma super bazę, ale jest za drogi, tidal znów cenowo OK, ale bazę ma gorszą niż spotify i bądź tu mądry.

• 2 tygodnie później...

Do jutra do godz 24 czasu amerykanskiego cala oferta hdtracks - 20 % , korzystajcie. Niestety jest haczyk - zakup za min 50 usd.

Jeszcze nic nie wybralem , ale jutro na pewno cos ciekawego sie sciagnie, bo sa tez nowosci minus 20 % bez limitu wartosci.

Na nativedsd 9 nowych albumow za -15%, channelclassics , Sound Liaison i Blue Coast tez maja swiateczne promocje.

Konto w trakcie usuwania

Korzystajac z rzeczonej promocji na nativedsd kupilem podwojny album z muzyka Czajkowskiego do baletu " Dziadek do orzechow" ze wspanialym " Walcem kwiatow".

Jakis czas temu kupilem nowa plyte Magdy Umer oraz polecony mi album duetu jazzowego , ktory mial byc przelomem. Niezly, ale do "Kind of Blue" mu daleko.

Plyty cd oczywiscie zripowane do wav za pomoca dbpoweramp, przed ripem obowiazkowo zdemagnetyzowane.

Konto w trakcie usuwania

• 2 tygodnie później...

Mój ostatni zakup, który oczarował mnie zarówno warstwą muzyczną jak i realizacją nagrań to Vijay Iver - Break Stuff

Ukryta Zawartość

Piękna muzyka. Polecam!

Ukryta Zawartość

Dzieki psilo, wczoraj chcialem cos kupic na hdtracks i zauwazylem , ze ceny bardzo wzrosly.

Ciekaw jestem ,czy to tylko chwilowe.

Normalnie album , ktory kosztowal ok 18 usd kosztuje teraz 23-24 usd. Nawet z 15 % rabatem to jest ciagle 20 usd. Qobuz cen nie podniosl, bede wiecej tam kupowal.

Jesli mowa o Qobuzie , koniec roku przyniosl dobra wiadomosc dla klientow tego serwisu.

Sad wybral oferte fundusze Xandrie, ktory zobowiazal sie do inwestycji we firme.

Wydaje sie ,ze w najblizszym czasie Qobuz nie zniknie z rynku. Ma bardzo wartosciowa oferte.

Konto w trakcie usuwania

Najlepeij miec francuski adres mailowy, albo adres, ktory oszuka kontrole IP. Podobno poczta gmail.com pozwala to ominac, ale nie probowalem .

Konto w trakcie usuwania

Jestem w LAN lokalnym, którego regulamin ostrzega przed zmianami IP pod groźbą utraty konta. Poza tym płatności nie będe realizował z francuskiego, lecz polskiego (haha polskiego) banku.

Ale dziękuję za sugestie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.