Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze głośników

Adrian Pietruszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Pytanie moje do kolegów jest takie - czy pomógłby mi ktoś w doborze fajnie grającego zestawu głośników do amplitunera onkyo tx-sr506?

Niestety samo dobranie nie jest takie proste, ponieważ nie mam gdzie postawić głośników przednich :/, mianowicie cała ściana przednia jest zabudowana meblami, osobiście myślałem o głośnikach przednich pracujących w poziomie i umieszczenie ich w półce. Wymiary półki to ok. 76cm szer i 38cm wys. oczywiście wysokością można pomanipulować.

Powiem szczerze, że raczej się średnio znam na sprzęcie audio, a mówiąc średnio to sobie lekko pochlebiam ;), dlatego będę wdzięczny z każdej porady.

Pozdrawiam

Adrian

Kolego z racji że Tobie nikt nie odpowiedział to moja rada;podaj wielkość pomieszczenia,ile kasy,jakie preferencje muzyczne,a nawiasem pytanie chyba powinno paść w zakładce kino domowe ;-)

Witam,

No cóż.... nowy jestem, więc proszę o trochę wyrozumiałości ;).

Pomieszczenie ma około 40m2, jeżeli chodzi o preferencje muzyczne to różne ;), ja lubię posłuchać rocka a żonka raczej dance :-).

Jeżeli chodzi o kasę to mam nadzieję, że do 2 tyś. uda się kupić jakiś zestaw głośników, jeżeli jednak nie znajdzie się nic sensownego w tej kasie, to wole odłożyć parę złotych i kupić coś co będzie miało fajne brzmienie w przyszłości, niż kupować coś co mnie może nie zadowolić.

Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam

Witaj,

Zbuduj system oparty na kolumnach Dali. Na Front Dali Zensor 1 natomiast na tyły i centralny Dali Zensor Pico.

Jednak do tej wielkości pomieszczenia przydał bym się jednak subwoofer. Z czasem było by dobrze abyś do niego dołożył.

W razie pytań lub wycen zapraszam.

Kolego organoleptycznie najlepiej by było większe podstawkowe na przód , zdecydowanie bas reflex z przodu.Ciężko mi strzelić które podstawkowe mają bas reflex z na przedzie.

Witam,

No fajnie, że udało się coś dobrać. Poczytałem trochę o kolumnach dali i faktycznie bardzo fajnie to wygląda.

Zastanawiam się teraz czy na przód nie byłyby lepsze zensor 3, na tył zensor pico i jako centralną zensor vocal.

No cóż, sprzęt w całości ponad 3 tysiące a nawet bliżej do 4 tyś, ale tak jak mówię, wolę trochę kasy odłożyć i kupić trochę później, niż napalać się na byle co ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.