Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzed hifi do 25 tys

andy018

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam sprzętu hi fi do okolo 25-30 tys, kolum plus elektronika. Pokój 25 m2

Jeżeli chodzi o elektronikę to mysle o jakims mocnym amplitunerze AV Cambridge Audio/Pioneer

W sprawie kolumn zastanawiam sie nad zakupem Dynaudio focus 260 lub 340 bądź cos z Sonus fabera.

Za każda poradę , propozycje z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/122594-sprzed-hifi-do-25-tys/

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretne rozwiązania, musisz podać znacznie więcej informacji. Przede wszystkim czy chcesz zbudować system wielokanałowy, czy klasyczne dwukanałowy hi-fi. Napisz proszę, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie systemu, co miałoby być zródłem w Twoim zestawie - odtwarzacz Blu-Ray, odtwarzacz CD, odtwarzacz plików, gramofon.

Czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie do końca rozumiem,zakładka jest stereo,a człowiek pyta o AV,należałoby przenieść do zakładki kd.

@Andy,mniemam,że Focusy 260 odsłuchane,skoro o nich myślisz,to niezły trop,dobrze z nimi zagra Hegel H160 ale jak upierasz się przy amplitunerze AV to pytaj w kinie domowym.

l'enfant sauvage

oj tyle kasy i sonusy do amplitunera - szkoda kolumn :-) dobry wzmacniacz + oppo 105 i niezłe stereo już jest a jak zachce Ci się żeby grało za Tobą to dokup nawet używaną końcówkę + surround-y a oppo posterujesz wszystkim ( ma wyjście analogowe 7.1 ) lub ewentualnie jakiś procesor (emotiva) + końcówka . Pomysłów jest dużo , ale właśnie brakuje wiedzy czego oczekujesz po wydaniu tej kasy .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

moja propozycja

Harpia Acoustics Fresco, Hegel H300

Sam ten wzmacniacz (bardzo dobry swoją drogą) kosztuje 20 tys PLN. Budżet 25 tys jest za zestaw, czy 25 tys na kolumny i 25 tys na wzmacniacz?

Dzieki wszystkim za odpowiedz.

Sprawa wygląda tak.

Szukam jakiś dobrych kolumn. Nie muszą grac głośno (sąsiedzi mnie zjedza :))ale maja grac bardzo czysto. Słuchałem kolumn focus 260 z AV CA 651 i naim uniti 2. Z uniti grały lepiej. Oprócz tego Faberow vener 3,0 i KEF R700 na pioneerze LX 78(tez dawal rade, według mnie, choc zaden tam ze mnie audiofil ). Głownie słucham radia z muzyki w zasadzie wszytko rock pop trochę classyki. Zależy mi również zdeby można było odtwarzać muzykę po sieci czy z laptopa. Do tego chciałbym mieć w przyszłości podpięcie tv bądź projektor. Wiem ze duzo tych wymagana. Dlatego biore pod uwagę wzmacniacze AV. Po rocznych poszukiwaniach kopaniach na forach i odsłuchach wytypowałem aplitunery AV najwyzsze modele pioneer i CA + Naim uniti 2 . Z glosnikow DA focus 260 i 340(moge ja miec w dobrej cenia dlatego biore je pod uwage). + moze cos z Sonusa myslalem rowniez o olympice II

Ale tak jak pisałem z chęcią rozpatrzę wasze propozycje.

Gość

(Konto usunięte)

jesli chodzi o kolumny to zwróc sie do Piotrka ... audiosynergia... zrobi Ci kolumny w stu procentach spełniające Twoje wymagania oraz doda od siebie tę odrobine magicznej wiedzy, pomoże dobrać odpowiedni wzmacniacz , tak bys czuł sie dowartościowany , i będziesz miał cos o czym inni moga pomarzyć, lub wydać na podobna jakość dżwieku wielokrotnie wiecej.

Szukam jakiś dobrych kolumn

...

Zależy mi również zdeby można było odtwarzać muzykę po sieci czy z laptopa.

szukasz kolumn do 25 kzł? i żeby można je było połączyć do laptopa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.