Skocz do zawartości
IGNORED

Altus 75 - Hi-End za grosze

Kśonc Marjo

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, 140 podobają mi się najbardziej. Miałem kilka par zawsze kupionych z sentymentu, sprzedawanych potem własnie z powodu okropnego dźwięku.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ze 140' nie, ale z 75' zrobiłem nieźle brzmiące ( na tamte czasy i wymagania )

wystarczyło wytłumić, dać BR i wywalić tubę; ale to już nie były Altusy, niestety,

została z nich skrzynka i dwa głośniki z firmową zwrotnicą :-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Czytaleś kiedyś, co sam napisałeś???

(Ale tak ze zrozumieniem.)

Akurat kondensatory w zwrotnicy to ELEMENTY NAJWYŻSZEJ JAKOSCI z calej konstrukcji Altusów.

Chłopie nie ma czegoś takiego jak "kondziołki". Książka ( jak wiesz co to jest ) w rękę i poczytaj sobie trochę teorii. Żarty żartami ale przez takie wpisy ludzie nabierają głupich nawyków i powtarzają te fatalne błędy językowe.

KONDENSATORY !!!!!!

Frąszczak-Hajend to prawdopodobnie klon tego zbanowanego ostatnio, autora wątku.

Można by to sprawdzić po IP jak ma stałe.

Ale jak to brzmi ... haj-end za gosze. To prawie jak reklama Biedronki. Tylko w tym przpadku musi być duży HAJ.

Jesli ktos ma tak ze 30 metrów kw. pomieszczenia. dobrze wytłumionego, to na gratach z produkcji Tonsila - o ile sie jeszcze nie rozpadły ze starości i o ile trzymaja parametru zadeklarowane przez upadłego pięc razy producenta, dałoby sie zrobić dobrze brzmiace zestawy.

O ile ktoś oczywiście lubi takie klimaty w postaci dodatkowej pralki stojacej w pokoju.... w liczbie stereo.

KONDENSATORY !!!!!!

A fuj, jakie to prowincjonalne! W jujni jezteźmy... tera sie mówi kapacitory

Frąszczak-Hajend to prawdopodobnie klon tego zbanowanego ostatnio, autora wątku.

Można by to sprawdzić po IP jak ma stałe.

Niestety ma zmienne... ;)

A kondziołki do wzmaga zawsze na propsie :D

P.S powracając do tematu to jakie tonsile sa dobre ?

Na sąsiednim forum dałem pytanie o pomoc w upgrade Dali 450 to nie dostałem tylu odpowiedzi :/ porażka...

Sprzedaj na Allegro i zarób na nowe. Juz masz upgrade.

Działające.

A po co Tonsile?

Jak było parę dobrych modeli, to ich właściciele sprawnych się nie pozbywają, a pozostałą większością nie warto sobie głowy zawracać.

Już kilka razy to mówiłem ale powiem jeszcze raz, tylko ZEUSY !! :)

tylko że zeusy są wysoko strojone 50hz :) wiec basu z tego co kot napłakał chyba ze mówimy o DIY i powiekszeniu obudowy 130L i strojenie 30/35Hz.. ale to wydatek nie mały :/

Moje podstawkowe też mają 50Hz i nie narzekam .

Na sąsiednim forum dałem pytanie o pomoc w upgrade Dali 450 to nie dostałem tylu odpowiedzi :/ porażka...

Daj tu temat. Pomożemy Ci :)

Wzmaga to mnie chęć wypicia wódeczki ....

dobre dobre ;))

a tak serio to zamiast tonsilka kupić Klipsch F3? fajna oferte dostalem ale to MADE IN CHINA :) a Tonsil MADE IN POLAND... z czym do ludzi ^^

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.