Skocz do zawartości
IGNORED

CA Minx Xi, Marantz MCR 511 czy Onkyo 8150 ?

ulfur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie szukam sprzętu "all in one" w budżecie do ok 2500 zł. Zależy mi, na w miarę możliwości, dobrej jakości dźwięku, nie koniecznie na dużym nagłośnieniu. Muzyka będzie odtwarzana głównie przez neta. Pokój ok 25 m2. Planuję zakupić kolumny Q acoustics 2020i chyba, że proponujecie coś innego do 1500 zł i w miarę niewielkich rozmiarów. Zastanawiam się czy warto dołożyć do CA Minx Xi.

Witaj,

jeśli budżet pozwoli, to na pewno system Cambridge Audio Minx XI pod względem jakości dźwięku bedzie lepszy, niż Marantz. Natomiast w kwestii kolumn, kolumny Q Acoustics to dobry wybór, spojrz tylko na najnowszą serię QA3020. Jako alternatywa spójrz na pewno na Monitor Audio Bronze 2, ewentualnie Dali Zensor 3. Masz dosyć duże pomieszczenie do nagłośnienia, tak więc warto zwrócić uwagę na wybór odpowiednio mocnych kolumn.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Biorąc pod uwagę wymienione przez ciebie systemy najciekawiej prezentuję się Onkyo 8150. Jest najbardziej wydajny prądowo i gdybyś w przyszłości zmienił kolumny na większe elektronika zostanie.

W przypadku 2 pozostałych systemów faktycznie są one zestawiane raczej z podstawkowymi kolumnami i do tego wystarczają. Biorąc pod uwagę jednak budżet 8150 wydaje się być złotym środkiem.

Co do kolumn to Q Acoustic 2020i to na prawdę dobre kolumienki. Choć faktycznie dokładając do Zensor 3 uzyskamy lepsze brzmienie.

W razie pytań lub wycen zapraszam.

Witam

Sam posiadam marantza mcr 511 i jestem z niego bardzo zadowolony jeżeli chodzi o dźwięk. Mam go podłączonego do monitorów Tannoy m1 i gra to bardzo czysto. Grał też z q acoustic 3050 w pomieszczeniu 25 m i dał radę je napędzić i dźwięk bardzo mi się podobał. Co do minusów to firmware potrzebuje jeszcze dopracowania ponieważ zdarzyło mi się że sprzęt się zawiesił. Co do Cambridge audio minx XI to nie czyta on plików powyżej 24bit/96kHz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.