Skocz do zawartości
IGNORED

Foobar2000 nie odtwarza Flac powyżej 48KHz

turborzeznik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! tak jak w tytule, foobar nie odtwarza plików Flac powyżej 48Khz. No może jeden się taki znalazł który można odsłuchać. Czasami gdy próbuję odsłuchać plik np. 96KHz, słychać coś przez parę sekund i dalej odtwarzanie się zatrzymuje. Najczęściej po prostu się taki plik nie odtwarza.

Mikser windowsowki ominięty za pomocą ASIO4all

"NFO (CORE) : opening file for playback :

INFO (CORE) : location: "file://G:\test muzyki\13 - Just Like a Woman.flac" (0)

INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 96000 Hz, LINEAR PCM, 32 bits, 2 channels

INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 0] : Int32LSB

INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 1] : Int32LSB"

jakieś rady?

Witam. Podaj specyfikacje twojej karty dzwiekowej

karta kupiona typowo do gier ale skoro już producent podaje że jest możliwość 24bit/192KHz to chciałem to sprawdzić

SoundBlaster Z

edit: Obsługuje ASIO i coś w rodzaju stereo direct

Wiec jak ma swoje natywne ASIO to po co ta proteza Asio4All?

A jaki OS ? Jak od Visty w górę to uzyj WASAPI i problemy sie konczą.

wiesz co, nie mogę znaleźć WASAPI pod wersję do tego foobara v0.8.3

Win7

a nie bardzo chce mi się zmieniać wersję, do tej jestem strasznie przyzwyczajony :D ale spróbuje jak to będzie z inną

E;

Może przełącz w ustawieniach na 24 bity.

po tym w ogóle jakakolwiek muzyka przestała grać

wiesz co, nie mogę znaleźć WASAPI pod wersję do tego foobara v0.8.3

Win7

a nie bardzo chce mi się zmieniać wersję, do tej jestem strasznie przyzwyczajony :D ale spróbuje jak to będzie z inną

E;

po tym w ogóle jakakolwiek muzyka przestała grać

Spróbuj zrestartować komputer może pomoże chociaż jak sam pisałeś problem występuje w karcie dzwiękowej,

Spróbuj zrestartować komputer może pomoże chociaż jak sam pisałeś problem występuje w karcie dzwiękowej,

powiedźmy że wszystko wróciło do normy, teraz przy odtwarzaniu foobar nie ma wyłączności nad kartą i gdy np. wyłączę go a w tym czasie ktoś przykładowo napisz na gg, włączę foobara to nie ma tam dźwięku, muszę znowu go wyłączyć, gg również, dopiero włączyć foobara a jak zacznie grać to gg czy też inny program który używa karty dźwiękowej. Zależy mi na tym by mieć dobry dźwięk w grach, stąd taka karta ale też chciałem ją wykorzystać do słuchania muzyki. Nie wiem co i jak mam teraz zrobić z tym fantem, bo niby jest taka możliwość uzyskania lepszego dźwięku, słuchania muzyki w o wiele lepszej jakości a jakoś to nie działa. Nie mam pojęcia gdzie leży problem. Miałem testować nowszą wersję foobara, nie miałem czasu więc zajmę się tym jak wrócę. Być może wersja 0.8.3 jest za stara żeby jakoś to działało. Kernel Streaming nie działa.

coś chciałem i zapomniałem, aaa fajnie by było jakbym miał audio z PC, w planach mam kupić jakiś zewnętrzny odtwarzacz i amp ale na co mi to skoro nie mogę z komputera wyprowadzić lepszego dźwięku. Kolejna karta muzyczna?

a więc tak, zainstalowałem nowego foobara v.1.3.8 wtyczka wyjsciowa ASIO (nie asio4all) ustawiłem tak jak powinno być, mixer windowsowki ominięty i nagle muzyka zaczęła grać, ta która nie chciała grać na starszym foobarze. No nic potestuje to jeszcze parę dni i w razie czego wrócę z kolejnymi pytaniami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.