Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do AP Spark 5

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Cześć :)

jestem ich szczęśliwym nabywcą, Audiolab 8000s jest ok, ale to już nie taka zgrana para jak z Dali, czuję, że można lepiej.

Wybrałem sobie kilka brzmień, które znam (tranzystor) i mnie interesują (lampa).

Co z grona AMC XIA 150 oraz ich hybryda http://sklep.soundpower.pl/pl/p/AMC-CVT-3030-MkII/101 (bardzo cenię AMC, lekko niedocenione właśnie, są mocne, muzykalne, z pazurkiem, wydaje się pasować), Vincent sv-500 (pozostałe są za duże), Baltlab Epoca 3 i coś z lampy (PrimaLuna, Amplifon, Mingda) byście polecali.

DAC to Aune s16, muzyka bardzo różna od spokojnej do Rammsteina, elektronika też,musi być więc dynamika, uniwersalność, powietrze, muzykalność, wybrzmienia.

Pytałem w klubie AP....ale tam nikt nie odpowiada :)

https://www.audiostereo.pl/topic/122828-wzmacniacz-do-ap-spark-5/
Gość numik

(Konto usunięte)

Coś mi się wydaje, że o akustyce pomieszczenia zapomniałeś w tym pędzie dobierania sprzętu... ;)

ciut tak, ale to plan na 2016, to będzie wisienka, dopieszczenie tego zestawienia, po prostu liczę na jakieś naprowadzenie sprzętowe

To nie tak... Wisienką są kable... Początek to zestaw akustyka pokoju + kolumny i wzmacniacz, który je napędza... Przy pewnym poziomie źródło staje się równie ważne - ale patrząc na Twoje ustawienie ( bez urazy ) - to jest kula u nogi, która zbija Twój system do poziomu słabego...

nie słyszałem twoich kolumn ale Jak bym Ja szukał wzmacniacza w twoim

budżecie to to był by mój faworyt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Żaden wzmacniacz nie zmieni podstawy, którą jest akustyka... Niestety - może to być wzmacniacz za 2mln i kolumny w podobnym budżecie.. Przy kiepskim ustawieniu i akustyce to nie zagra !

Gość numik

(Konto usunięte)

To nie tak... Wisienką są kable... Początek to zestaw akustyka pokoju + kolumny i wzmacniacz, który je napędza... Przy pewnym poziomie źródło staje się równie ważne - ale patrząc na Twoje ustawienie ( bez urazy ) - to jest kula u nogi, która zbija Twój system do poziomu słabego...

ale źródło jest tą kulą? Aune s16? Hmmm, to świetny DAC wg mnie, kable mam Odyssey 2 i Qed reference, wg mnie ok, a jeśli chodziło o ustawienie kolumn(bo chyba do tego pijesz ;p;p), cóż, mam jak mam, stoją metr od ściany od tyłu, pół metra z boku, ustawione są optymalnie;p. tego nie przeskoczę, próbuję osiągnąć 100% możliwego ;p;p w mieszkaniu, w którym mieszkam :)

Dywan by się przydał... z tyłu zasłony grube.. Coś na ścianach w miejscu pierwszych odbić...Niewielkim kosztem można wiele zdziałać ;-)

Źródło jest ok i nie tym się zajmuj teraz...

Gość numik

(Konto usunięte)

a tak tak, planuję ustrojstwa akustyczne na bokach i na przeciwległej plus pułapki w rogach, dopóki psinka żyje dywan odpada, żaluzje wygrały do tego z zasłonami, ale używam poduszek itp. Znam zasady, ale nie wszystkie w praktyce się da zastosować, mój pies gubi tyle włosia, że musiałbym zatrudnić panią "dywanową";p;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.