Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo pomoc

Kicek90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciał bym kupić zestaw stereo do pokoju 17m2, sprzęt głównie będzie służył do słuchania muzyki, różne gatunki dance,house,trance,hip-hop,muzyka polska lata 90, czasem radio, czasem może służyć do oglądania filmów ale głównie muzyka. Fajnie by było żeby (amplituner,wzmacniacz) posiadał usb żeby można było słuchać muzyki z pendrive (mp3, flac), podłączyć laptopa, blu-ray lg bd 660,tv. Budżet to 1500-2000zł, sprzęt raczej używany w tym przedziale cenowym.

Znalazłem takie kolumny Wharfedale Obsidian 600 hcp 5.0 czy głośniczki będą sie nadawały do stereo jaki amplituner do tego np. onkyo tx-nr509 lepszy by pewnie był amplituner stereo np.ONKYO TX-8050 tylko trochę drogi. Czy będzie duża różnica pomiędzy amp stereo a wielokanałowym w słuchaniu muzyki? czy mozna taki amp 5.1 przełączyć na stereo zęby grały same fronty? I czy te głośniki fronty 4omh mogą grać z tymi amplitunerami 6ohm i większość jak patrzyłem ma 6omh a głośniki 4ohm? Jaki zestaw możecie polecić do moich potrzeb 90%muzyka, 10% film.

https://www.audiostereo.pl/topic/123106-zestaw-stereo-pomoc/

Moglabym sie dolaczyc do postu. Tez od jakiegos czasu staram sie wybrac jakis sprzet. Jak narazie myslalam o glosnikach Focal aria 906 lub 905 do tego turnatable project debut carbon lub rega rp3 jednak najwiekszy problem sprawia mi amplifier zupelnie niewiem co mam wybrac, dodam ze slucham raczej ciezkiegiego brzmienia.

Witaj,

To szukasz stereo czy kina?

Jak kina to szukaj Onkyo seria 6xx Yamaha 6xx z Denonem rożnie zmieniał swoje numerki.

Co do stereo to Yamaha RN 500 jeśli szukasz takiego kombajny. Ale to zabiera praktycznie cały budzet.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.