Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Tekne

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sluchalem na takim samym wzmacniaczu i kolumnach w Wa-wie i na takim samym zestawieniu w Monachium, roznice byly ogromne.

Nie uważasz, ze taka obserwacja nie upoważnia do stwierdzania autorytatywnych wniosków? W jedną bądź drugą stronę?

Audio Tekne swój dźwięk,najparwdopodobniej zbudowało głównie w oparciu o transformatory,wiesz jak i z czego są zbudowane?

Czemu nie wiem, nie znam szczegolow, ale wiadomym jest ze to rdzenie z czystego superpermalloyu ekranowane superpermalloyem w srodku nawiniete jest to miedza. Samo to, to juz dla mnie duzo informacji, jak sie jest technicznym ;)

Mozna domyslac sie tez ze pewnie sa to trafa sekcjonowane i ekranowane uzwojenia, bo konstruktor wie co robi i ekranuje, z pewnoscia ekranuje tez permalloyem.

Nie uważasz, ze taka obserwacja nie upoważnia do stwierdzania autorytatywnych wniosków? W jedną bądź drugą stronę?

Nie uwazam. Mysle ze troszke chyba slysze i uzyskanie tak wyjatkowego dzwieku z Audio Tekne nie jest przypadkiem, bo to konstrukcyjnie wszyscy wiemy nie jest proste. To moja opinia mozna sie z nia zgadzac jak i nie, tylko ze jakos wiele osob ktore maja uszy, dziwnym trafem jakos zazwyczaj pisze dobrze o tym co i ja pisuje. ;)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

p.s. Pawle prosilbym o zmiane tonu w moim watku i bez obrazania rozmowcow, bo bede zmuszony dac kolejnego bana.

Wiele sprzetow nie porownywalem w ten sposob i wcale nie jestem bardzo ciekawy takich porownan. Audio Tekne to na tyle wysoka polka dzwiekowa ze to sie slyszy po kilku taktach. Jakos widzisz sporadycznie sie myle w swoich ocenach na temat jakosci sonicznej roznych sprzetow sluchajac w ten sposob. Czemu jak sluchalem kilka razy Kondo to nie wpadlem az w taki zachwyt, chociaz zle nie bylo...bo Kondo to moim zdaniem nizsza liga, takie jest moje zdanie, mozna sie z tym zgodzic lub nie i to wszystko. :)

Szkoda czasu..stwierdzenie,że sporadycznie się mylisz,jest po lekturze Twoich wpisów, po prostu śmieszna.

Szkoda czasu..stwierdzenie,że sporadycznie się mylisz,jest po lekturze Twoich wpisów, po prostu śmieszna.

A nawet jak sie myle to masz jakios z tym problem? To przeciez moj problem.;)

Posluchaj sprzetow ktore rekomendowalem a nie bedziesz zawiedziony jesli kupisz. Ja nie mam interesu aby pisac nie prawde nie kieruje sie zadnym interesem, pisze to co uwazam i nie ma w tym nutki nieszczerosci ani prywatnego interesu, pisze to z czystej pasji a nie dla kilku srebrnikow. ;) Ale jak tam wolisz, lepiej sluchaj innych guru,powodzenia :D

Mysle ze troszke chyba slysze i uzyskanie tak wyjatkowego dzwieku z Audio Tekne nie jest przypadkiem

Miałeś raptem dwa "przypadki", i jak sam piszesz, diametralnie różne. Zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, to w twojej ocenie rządził przypadek. ;) Nie da rady z dwóch prób, różniących się diametralnie wynikiem, wyciągnąć prawidłowego wniosku, z wyjątkiem jednego - nie wiem.

Miałeś raptem dwa "przypadki"

Cztery systemy sluchalem w oparciu o cale Audio Techne, tylko jeden byl malo udany chociaz i tak tragicznie nie bylo.

Stefko widze punktuje a czy sluchal Audio Tekne w pieciu systemach? ;)

Bo z tym ze ktos mial w domu, to jakos argument mnie malo przekonuje, co niby w domach zagra lepiej, inne zyly wodne sa, a moze to tylko sprawa sugestii ze dopiero w domu mozna wyrobic sobie prawdziwa opinie o sprzecie. Ja sluchalem 4 systemow, i powiem tyle, nic lepszego w zyciu nie slyszalem, lepszy jest juz tylko koncert na zywo.:)

Domyslam się że za tego Dybę oberwałem ale on też mógł mieć swój słabszy dzień i nic pod ręką sensowniejszego ;)

Gwoli ścisłości w zeszłym roku na AS Audiotekne mnie jakoś tak nie porwało za sobą tym bardziej zupełnie nie rozumiem że ja niby jako fan. udziałowiec, sponsor?!? za Audiotekne zaatakowałem Dybę?

Poroniony pomysł!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dwa lata temu na A/S byłem zachwycony AT. W tym roku nie było magii, emocji - za to basu było ponad miarę. Zaglądałem do ich pokoju kilka razy, bo nie mogłem uwierzyć, że doznałem takiego zawodu. W niedzielę po południu w pokoju był tylko pan wystawca, który spędzał miło czas na pogawędce z jakąś panią, a muzyka grała nie wiem dokładnie z czego, chyba z telefonu. Przykro to powiedzieć, ale po prostu żenada.

Ja bylem dwa razy i faktycznie za pierwszym razem grali z cyfry czyli z nowego MSB-dac-a i na jakichs duzych glosnikach przypominajacych babcina szafe, zagralo slabo, ale pewne aspekty wielkiego dzwieku dalo sie czasami zauwazyc.

W niedziele gral juz system z analogu i na innych glosnikach i bylo juz znacznie znacznie lepiej, ale w Monachium Audio Tekne jak na moje ucho pokazalo znacznie wieksza klase. Ale i tak z drugiego systemu gralo bardzo dobrze, lepszej naturalnej barwy ze sprzetu nie slyszalem i tak nigdzie w Wa-wie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.