Skocz do zawartości
IGNORED

Nadszedł czas na DAC.

Kazuki

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż,w celu uczczenia naszego "Święta Niepodległości"chciałbym i ja się wyzwolić(chociaż w jakimś stopniu)od kupowania płyt CD.Pomyślałem tu o plikach"Flac"a co za tym idzie zakupie odpowiedniego DAC-a,który ma zagrać lepiej niż obecny u mnie CD Marantz SA 7001 KI.Oczekuję na pewno ogólnego polepszenia odbioru,a przede wszystkim większej przejrzystości przekazu a żeby to uzasadnić muszę napisać o reszcie składu..Tak więc wzmacniacz to MingDa MC 368 B5 (KT120 tung sol) a kolumny Dali Grand.Wzmacniacz mocny lecz na granicy kluchowatości a kolumny uważam świetne lecz mało czytelne w najwyższym paśmie.Pod tym kątem szukam DAC-a by nie dołożyć już basu a więcej przejrzystości.Nie chodzi mi tu o "krzyczący"płaski sygnał z trzaskającymi wysokimi tonami.Obrazowo to odsłuch jest taki że wokale są ok.solo trąbki czy sax. wystarczające lecz np.brakuje mi tych delikatnych wybrzmień talerzyków,przeszkadzajek itp,są ale schowane gdzieś dalej w tle i trzeba się przysłuchiwać..Tak więc po lekturze i budżecie jaki przewiduję na ten zakup mam pod lupą:

-Stello DA 100

-PS Audio digital link 3

-Music Hall 25.2

-Hegel HD20

Jeśli macie jakieś doświadczenia odsłuchowe tych modeli to bardzo proszę o podzielenie się nimi,a może inne propozycje odpowiadające tym kryteriom,które założyłem..?

W skrócie:więcej analityki,przestrzeni nie ujmując podstawy,miękkości.

https://www.audiostereo.pl/topic/123356-nadszed%C5%82-czas-na-dac/

Witaj,

moim zdaniem w Twojej konfiguracji idealnie sprawdzi się M2Tech Young DSD (http://q21.pl/m2tech-young-dsd.html) w najnowszej wersji. To użądlenie, które dokładnie pasuje do Twojego opisu.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, mamy dziesiątki modeli przetworników dostępnych od ręki. Masz także możliwość wypożyczenia urządzenia do testu w Twoim systemie. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja bym nie skreślał tak szybko MH 25.2 zwłaszcza że wyszedł nowszy

model więc ten można na pewno taniej kupić

Nie skreślam,czytałem nawet kiedyś o nim że ma przyjemne ciepłe ,lampowe granie..tylko czy aby ten mój skład nie stanie się nazbyt miękki?..

Posłuchaj koniecznie. Widzę, że wiesz czego Ci brakuje więc nie graj w totolotka tylko spróbuj :)

Oczywiście,jeśli tylko będzie to możliwe to będę chciał porównać te wyselekcjonowane modele bo to najlepszy sposób by zbliżyć się do uszatego..:)

Cóż,w celu uczczenia naszego "Święta Niepodległości"chciałbym i ja się wyzwolić(chociaż w jakimś stopniu)od kupowania płyt CD.Pomyślałem tu o plikach"Flac"a co za tym idzie zakupie odpowiedniego DAC-a,który ma zagrać lepiej niż obecny u mnie CD Marantz SA 7001 KI.Oczekuję na pewno ogólnego polepszenia odbioru,a przede wszystkim większej przejrzystości przekazu a żeby to uzasadnić muszę napisać o reszcie składu..Tak więc wzmacniacz to MingDa MC 368 B5 (KT120 tung sol) a kolumny Dali Grand.Wzmacniacz mocny lecz na granicy kluchowatości a kolumny uważam świetne lecz mało czytelne w najwyższym paśmie.Pod tym kątem szukam DAC-a by nie dołożyć już basu a więcej przejrzystości.Nie chodzi mi tu o "krzyczący"płaski sygnał z trzaskającymi wysokimi tonami.Obrazowo to odsłuch jest taki że wokale są ok.solo trąbki czy sax. wystarczające lecz np.brakuje mi tych delikatnych wybrzmień talerzyków,przeszkadzajek itp,są ale schowane gdzieś dalej w tle i trzeba się przysłuchiwać..Tak więc po lekturze i budżecie jaki przewiduję na ten zakup mam pod lupą:

-Stello DA 100

-PS Audio digital link 3

-Music Hall 25.2

-Hegel HD20

Jeśli macie jakieś doświadczenia odsłuchowe tych modeli to bardzo proszę o podzielenie się nimi,a może inne propozycje odpowiadające tym kryteriom,które założyłem..?

W skrócie:więcej analityki,przestrzeni nie ujmując podstawy,miękkości.

Fajny masz wzmacniacz. Do Mingdy raczej na Hegla bym nie stawiał. Nie wiem ale zawsze przy takim połączeniu H wypadał blado. PS audio na pewno, Gold Note również.

Jak już wpadniesz w wir dac-ów , utoniesz w morzu odsłuchów ,rozbolą Cię ręce od zaciskania z nerwów w pięści, kiedy piąty dac nie zagra tak jakbyś chciał.........wtedy dotrze do Ciebie, że potrzebujesz transport z prawdziwego zdarzenia .......i wtedy pomyślisz nad sprzedaniem

swojego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) SA 7001 KI ....to pamiętaj, że ja tu jestem i cierpliwie czekam, aż zapukasz ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
<br />Jak już wpadniesz w wir dac-ów , utoniesz w morzu odsłuchów ,rozbolą Cię ręce od zaciskania z nerwów w pięści, kiedy piąty dac nie zagra tak jakbyś chciał.........wtedy dotrze do Ciebie, że potrzebujesz transport z prawdziwego zdarzenia .......i wtedy pomyślisz nad sprzedaniem<br />swojego Marantz SA 7001 KI ....to pamiętaj, że ja tu jestem i cierpliwie czekam, aż zapukasz ;) <br />
<br />Jak już wpadniesz w wir dac-ów , utoniesz w morzu odsłuchów ,rozbolą Cię ręce od zaciskania z nerwów w pięści, kiedy piąty dac nie zagra tak jakbyś chciał.........wtedy dotrze do Ciebie, że potrzebujesz transport z prawdziwego zdarzenia .......i wtedy pomyślisz nad sprzedaniem<br />swojego Marantz SA 7001 KI ....to pamiętaj, że ja tu jestem i cierpliwie czekam, aż zapukasz ;) <br />

haha dobre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.