Skocz do zawartości
IGNORED

dobór zestawu stereo do sypialni 16m- używany do 3tys

Artur_60374

Rekomendowane odpowiedzi

Castle to mleczny dzwiek,z wolnym basem.Tannoy to pieknie zszyta srednica z gorą ,szybki bas i masa przestrzeni.Mialem dc6t z coplandem i bylo naprawde czarująco.Nie zostały u mnie tylko ze wzgledu na twardy bas,reszta bbyla wybitna.Castle mialem z Musicalem A300 ,kupiłem nowe za 9stow w sumie graly w czasie kiedy szukalem czegos docelowo.To przyjemne ale calkiem inne granie od tannoya i odsluch obowiązkowy.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

no widzisz, a mnie mówią że tannoy z denonem 1520 to uszy odpadna :)

Sam mam tylko model V4 i mówiąc delikatne nie odpadają, dlatego chciałbym iść w górę trzymając się tej samej firmy.

Z kolei denonom z serii 1500 nie brakuje dołu ani góry, więc potwierdza się to co piszesz.

Tannoye słyną z dobrej średnicy, a w castle 2 (bo o nich tylko czytałem) ponoć jest lekko wycofana średnica i wokale.

V4 to jednak inne granie od DC6T. Określiłbym je jako trochę mdłe i bez emocji. Castle Knight 2 owszem - średnica jest delikatnie wycofana ale jej jakość i barwa jest na bardzo wysokim poziomie (na pewno o klasę lepsza od Tannoy V). Również skala dynamiki o wiele lepsza niż w Tannoy V. Dlatego mimo że obydwa te modele grają miękko i dość łagodnie to Tannoy brzmi trochę płasko, a Castle są efektowniejsze, bardziej "soczyste". Ogólnie są to kolumny grające bardziej ciepło i miękko, bardziej "bezpieczniej" skrojone od Tannoy DC6T i mniej różnicują nagrania, podciągają trochę nagrania, które na Tannoyu brzmią słabiej. Z kolei na najlepszych nagraniach nie wydobędą aż tyle co Tannoye.

uspokoiłes chyba trochę kolegę który kupuje castle 4 ... :)

No to ciekawe co najlepiej by zagrało z Denonem 1500/1510/1520 ale podejrzewam że po odsłuchu każde kolumny miałyby swoich zwolenników.

W co celowac po V4, w dc6t (może SE), w Castle4 czy jeszcze coś innego, może dali ikon 6 ?

Tak :) Czwórki już są w domu, wyglądają po prostu super, no i te białe rękawiczki na dodatek, naprawdę nie mogę się doczekać aż to wszystko zagra. Klocki też już w drodze, płyty w formacie sacd zakupione ;) Gdy tylko odsłucham kilka godzin podzielę się wrażeniami. Dziękuję wszystkim za opinie, były naprawdę pomocne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.