Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny z dobrą średnicą do Pioneer A-70

andrev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Obecnie posiadam kolumny Dali Zensor 7 z elektroniką Pioneer A-70 + Pioneer U-05 w pomieszczeniu salon+kuchnia 45m ale czesc salonowo-odsluchowa to 25m.

Słucham tylko plików: Diana Krall, Marcus Miller, Katie Melua, Dire Straits, Kenny G., Sara K., Chris Botti.

Elektronika na pewno zostaje bo bardzo podoba mi się dynamika i rytm Pioneera (wczesniej mialem Atolla in100se z Pioneerem U-05 i w gorszych realizacjach Atoll nie ogarniał, zmiana na Pioneer A70 pomogla:).

Jeżeli chodzi o kolumny to cenię Dali za ciepła barwę i detaliczne wysokie tony ale...

No właśnie to czego mi najbardziej brakuje to średnica, a uwielbiam dźwięki saksofonu, gitary, czy trąbki.

Chciałbym zmienić kolumny, budżet to 8000zł, basu nie musza mieć dużo bo mam sub Velodyne eq max 10.

Czy np. Dali Opticon 6 poprawią średnicę czy szukać innych producentów?

Witaj,

Dali Opticon nie poprawią Ci średnicy, znacznie lepszym rozwiązaniem w Twoim systemie będzie Tannoy Revolution XT6F lub XT8F, ewentualnie Kef serii R. Można jeszcze posłuchać polską konstrukcję Audio Academy Rhea.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sprawdź Dynaudio excite x 34. A tak na marginesie do dziś żałuję, że poskąpiłem paru stów i wybrałem nadziaka 356 a nie Pioneera a 70 a właśnie między nimi dokonywałem wyboru....

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Sprawdź Dynaudio excite x 34. A tak na marginesie do dziś żałuję, że poskąpiłem paru stów i wybrałem nadziaka 356 a nie Pioneera a 70 a właśnie między nimi dokonywałem wyboru....

356BEE ma bardzo dobre końcówki - wykorzystaj to .

356BEE ma bardzo dobre końcówki - wykorzystaj to .

Super, że tak cenisz mojego wzmaka ale nie oszukujmy się, cyfrowe pre z dac-ów jest ... no właśnie tylko jest a jak mam kupić dobry pre np upatrzyłem sobie od heed-a to już lepiej kupić za tę samą kasę wzmaka heed obelisk a nad-a sprzedać co raczej już za kilka miesięcy uczynię. Jako jedyny z osób z którymi rozmawiałem na ten temat polecasz minięcie pre w 356 reszta mówiła wprost, że końcówka w 356 też jest adekwatna do jego ceny i tyle, cud się nie zdarzy. Sam zresztą wiesz i parę razy to wspomniałeś, że producent wie jak gra jego klocek i tak też go wycenia, tyle w temacie.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Faktem jest że pre jest ciężko dobrać ale znam kilka opinii udanego połączenia 356BEE z Stream Magic 6

reszta mówiła wprost, że końcówka w 356 też jest adekwatna do jego ceny i tyle, cud się nie zdarzy. Sam zresztą wiesz i parę razy to wspomniałeś, że producent wie jak gra jego klocek i tak też go wycenia, tyle w temacie.

Od niedawna ten model jest w mojej ofercie modyfikacji . Długo nad nim pracowałem a na wzór służył Denon PMA2020AE.

Udało się . 356BEE po takiej operacji gra na jego poziomie za ułamek tej ceny . 3 sztuki już są w kraju i być może niedługo pojawią się opinie w sieci ( może nie tutaj bo tu ludzie boją się pisać opinie o takim sprzęcie ) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.