Skocz do zawartości
IGNORED

tuner DAB/DAB+ i radia internetowego

Hardi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po przerwie :-)

Planuję kupić tuner DAB/DAB+ i radia internetowego. Zależy mi aby miał wyjście cyfrowe oraz wejście LAN, oraz był dość skromnych rozmiarów, ale z obszernym wyświetlaczem LCD, dobrze byłoby również, aby cena była skromna ;-) Co znacie, co polecacie?

https://www.audiostereo.pl/topic/123683-tuner-dabdab-i-radia-internetowego/

Witaj,

bardzo dobrym urządzeniem pod względem wyposażenia, funkcjonalności oraz przede wszystkim brzmienia jest Mitchel&Johnson WLD+211T. Odtwarzacz powinien w 100% spełnić Twoje wymagania.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na prezentację odtwarzacza oraz odsłuch. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Może takie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sumie z "normalnych" klocków ciężko cokolwiek znaleźć, a te pionowe, z dużymi wyświetlaczami w małej obudowie, zazwyczaj nie mają LAN i wyjść cyfrowych :-(

Ukryta Zawartość

niestety ( w pewnym sensie ) twoje kryteria spełniaja 2 amplitunery stereo : Onkyp TX-8150 oraz Pioneer SX-30D

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Trochę się naczytałem na temat problemów tunerów radia internetowego, ludzie się skarżą że wszystko tak kolorowo wygląda tylko w teorii, a w praktyce wygląda to tak, że tunery często nie widzą wielu stacji, co gorsze nie można samemu wpisać adresu stacji i dodać ją do listy. Chyba na razie pozostanę przy laptopie podłączonym przez konwerter HDMI/coaxial do wzmacniacza i kupię Argon DAB Adapter2.

Małe zmiany: jako wieloletni mieszkaniec Norwegii postanowiłem po raz kolejny wesprzeć przemysł norweski, więc zdecydowałem się kupić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , (w teorii) posiada większość to co chciałem, no gabaryty trochę przesadne, ale reszta ok. Zobaczę jak sobie radzą z radiem internetowym. :)

SL_89Y7917.jpeg

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

miałem drobne problemy z tym sprzętem, lubił się wieszać, więc szybko zwróciłem... od połowy grudnia mam Argon Stream 2 oraz Argon DAB Adapter2 i szczerze polecam, bardzo dobry sprzęt za przyzwoite pieniądze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.