Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Gral ktos w nowego Farcry Primal? Pokladalem, duze nadzieje w tej grze, ale oceny daja do myslenia. Mozliwe ze niska ocena to wynik schematycznego dzialania podobnego do farcry 3-4. Jesli tak, to przeciez Farcry i tak ma byc. Mnie osobiscie podobaly sie ostatnie czesci.

To samo co wczesniej, tylko w innym swiecie. Jesli Ci sie ta formula nieprzejadla to bierz smialo. Mi Farcry podszedl, ale tylko pierwsza czesc..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

W zasadzie to chcialbym pieknego RPGa . Probowalem Fallout 4 bo wczesniejsze czesci byly fajne, cholera grac sie nie dalo, sprzedalem i kupilem elder scrolls online, bo kiedys gralem w morowinda, obliviona, skiryma i kochalem te gry. Jednak tez cos jest nie tak. Moze Dlatego ze wiedzmin podniosl mocno poprzeczke. Byl swietny.

Bloodborne. I masz w co grac. Mimo ze nie moj typ, to mozna smialo polecic. Na krotsza mete fajna gra jest tez The Banner Saga. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dobry zart.

Jest to bardziej action RPG osadzony w mrocznych klimatach. Tak jak mowilem nie moje klimaty, ale gra uzyskuje same dobre recenzje, zas graficznie to Wieslaw ustepuje.

Gral ktos w nowego Farcry Primal? Pokladalem, duze nadzieje w tej grze, ale oceny daja do myslenia. Mozliwe ze niska ocena to wynik schematycznego dzialania podobnego do farcry 3-4. Jesli tak, to przeciez Farcry i tak ma byc. Mnie osobiscie podobaly sie ostatnie czesci.

grę na allegro kupisz za 2-6 zł.. sprawdź i będziesz miał odpowiedź.

Kiedys probowalem na x360 dark souls 2 i mi sie nie spodobalo, blodborne podobno jest bardzo podobne.

bo to jest souls pełną gębą, prosta liniowa napierdalanka... ale fajna napierdalanka, moim zdaniem powinieneś spróbować.

Wszystko kwestia gustu...a o tym się nie rozmawia. ... :)

no tak ale jak można porównać otwarty świat z bardzo dużą ilością kombinacji i misji pobocznych + typowe róbta co chceta (tych gier nigdy nie przejdziesz tak samo) z bieganiem za strzałką i rozwaleniem kolejnego klienta... no sory

Bloodborne średni czas gry 42h, Skyrim bez DLC 136h przy czym w statysyce niektorzy podali czasy 50minut albo 00:00:01, z drugiej strony inni poświecili ponad 400h.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od kiedy dlugosc gry to wyznacznik jej jakosci?

Najlepsza była pierwsza część : )

Mam jeszcze chyba gdzieś na strychu na pierwszego Xboxa chyba ? Musiałbym sprawdzić : )

Potem to już jakoś nie kręciły Mnie następne części.

Brakowało tego czegoś...

Jak lubisz takie fajne gry chodzone " bez ograniczeń " że tak się wyrażę : ) Może nowy Just Cause 3

Nie grałem jeszcze, bo czasu na razie mam mało, ale zamierzam obczaić sobie tą gierę : )

Nowy Far Cray Primal. Nie grałem jeszcze

Tak na szybko... Przeszli ze strzelanki, do epoki Jaskinowców : )

Ciekawe jak to wyszło : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Premiera Uncharted 4 opóźniona...

Ukryta Zawartość

: )

Ukryta Zawartość

Ostrzegam przed kupnem FC Primal, to jest kopiuj wklej FC4 w innym srodowisku. Nawet wykorzystali ta sama mape. Kpiny.

Przeszkadza. Zreszta gra mnie nie interesuje, tylko uprzedzam.

primal7.jpg

primal8.jpg

Przeszkadza mi takie podejscie dev. Ach te UBI. Przy ich najnowszej grze od Tom Clancy's rowniez klamali. Downgrade znaczny. Plus sama gra nastawiona na malolatow, szkoda gdyby nastawili sie na realizm. Byl by fajny taktyczny shooter po online. A tak dupa..

Jak dla mnie to mogliby zrobić naowego Half-Life...albo wypuścić chociaż stare Half-Life 2 na PS4:)Gra była niesamowita

Natomiast Far Cry...jedynka to klasyka, przeszedłem kilka razy, dwójka denna, trójka mistrzostwo jeśli chodzi o scenariusz,muzykę jak i samą zabawe, czwórka równierz tylko scenariusz troche gorszy i brakowało mi tych tropików i wyspy, Primal to taki dodatek/ zalepek, czekam na pełnoprawną wersję 5.

Oj tak. HL to kultowa seria. Pewnie wiedza ze oczekiwania ogromne, wiec milcza.

Half life : ) Pamiętam super klimat.

Miałem na pierwszego Xboxa. Grałem w drugą część, bo pierwszej części to chyba ? nie było na konsoli.

Pamiętam też zajebistą gierę na pierwszego Xboxa... Doom 3

Co by nie bazgrolić, pierwszy Xbox miał klimat. : )

Giery mocarne, i jak wyglądały !!!

W te wszystkie satarsze gry grałem jeszcze na PC, miałem chopla na punkcie grafiki i wydajności także wszystkie nowe tytuły na full ustawieniach musiały chodzić, kopało po kieszeni nie powiem :) Czasem mam chęć wrócić do PCta nie powiem, ale chyba już za stary na to jestem:)

Wygodniej na konsoli. ;)

Tez pamietam jak mialem 166MMX z Voodoo z 32mb ramu. Te pierwsze odpalenie. Fifa 98/HL/SDK. Pamietam te czasy. Plus wszystkie interaktywne encyklopedie.

ale chyba już za stary na to jestem:)

nie jesteś za stary tylko gry są zbyt słabe, mam to samo.

Tez pamietam jak mialem 166MMX z Voodoo z 32mb ramu. Te pierwsze odpalenie. Fifa 98/HL/SDK. Pamietam te czasy. Plus wszystkie interaktywne encyklopedie.

ja jeszcze mam s3 trio + voodoo 2 ale nie mam kabelka :P

Pamiętam że jak się posadziło gracza konsolowego przy PC to nie ogarniał połowy gier, na konsoli radził sobie ze wszystkim.. przez takich matołów dostaliśmy wszyscy globalnego nerfa.

Przeszkadza mi takie podejscie dev. Ach te UBI. Przy ich najnowszej grze od Tom Clancy's rowniez klamali. Downgrade znaczny. Plus sama gra nastawiona na malolatow, szkoda gdyby nastawili sie na realizm. Byl by fajny taktyczny shooter po online. A tak dupa..

większość gier jest takich samych... na PS4 też ciągle dostajesz stare śmietniki. Z resztą w dzisiejszych czasach mimo że oprawa grafina inna, tytuł i wydawca inny to gry i tak są bardzo podobne... do ZNUDZENIA podobne.

ostatnie Tom Clancy's są banalnie proste, nie chce się w nie grać, po kilku misjach człowiek ma dość.

Oj, akurat w katalogu gier PS jest troche gier unikatowych, ktore zaproponowaly nowe podejscie do rozgrywki. Co prawda na PS4 dostalismy ich tylko wersje "remastered" ale to i tak gratka dla osob ktore nie zetknely sie z nimi wczesniej. :)

Choc co do ogolnego skrzywienia sie rynku, zgadzam sie, ale to nie wina konsol, a przynajmniej nie glowna. Powiedzial bym ze to M$ zainfekowal rynek tym rakiem branzy.

Każda platforma ma jakieś perełki ale tylko konsole mają ograniczenia (chociażby sterowania) które siłą rzeczy najpierw ograniczyły a potem zabiły pewien typ gier, najbardziej dotknęło to PC. Ograniczenia sprzętowe z czasem zaczęły ograniczać deweloperów, gry miały coraz więcej elementów wiec było trzeba upraszczać, skracać i odchudzać... efekt mamy jaki mamy...

Kiedyś gry nie były otwarte, miały syntetyczne ograniczone lokacje, były przewidywalne a mimo wszystko było trzeba się pomęczyć by je przejść. Dzisiaj mamy gry pozornie otwarte, bardzo rozbudowane i banalnie proste. Podstawą 90% gier jest trylion podpowiedzi a jedynym zadaniem małpy jest kolejność wciskania guzików na padzie

Kiedyś nad grami siedziało się kilka dni, nawet tygodni, dzisiaj raptem kilka godzin... dłuższe są tytułu w których trzeba po prostu biegać..

ale tylko konsole mają ograniczenia (chociażby sterowania)

Ekhmm..odpowiem z punktu widzenie konsol Sony. Nie mialy ograniczen, ba czesto bylo przed PC w kwestii optymalizacji i rozwiazan technicznych. Z sterowaniem to akurat trafiles kula w plot, gdyz grajac na padzie mozesz wiecej gier z roznych gatunkow obslugiwac bez irytacji niz na zestawie - klawiatura + myszka.

Ja z grami na konsole Sony siedze min. pare dni, czesto sa to tygodnie, a nawet miesiace czy lata. Glownie sa to tytuly ekskluzywne na platforme Sony, choc i zdarzaja sie wysmienite gry multiplatformowe.

Mysle ze opisujesz wlasnie sytuacje z punktu widzenia gracza komputerowego ktory ma dostep tylko do gier multiplatformowych, a te w wiekszosci obecnie sa slabe. Powiedzial bym ze stosunek jest 50/50 gier dobrych i tych zwyczajnie kiepskich ktore lansuje sie na dobre.

Niestety z kazda generacja gry sa coraz drozsze w produkcji, wiec ich jakosc proporcjonalnie spada..choc sa studia ktore zawsze trzymaja poziom. I te trzeba wspierac i im kibicowac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.