Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Na Amidze byl rewelacyjny SWIV, do wyboru jeep albo helicopter....

Tak !!! to było ta gra. Dzięki : )

A to pamiętasz...

Garuda : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ktoś testował podłączenie PS4 do plazmy kablami hdmi vs. components i podzieli się wrażeniami?

Najbardziej by mnie interesowała zmiana wyboru wejścia w czasie rzeczywistym na tym samym ujęciu z gry

i porównanie bezpośrednie na tym samym telewizorze bez żadnych zmian w ustawieniach parametrów obrazu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ktoś testował podłączenie PS4 do plazmy kablami hdmi vs. components

Components ? do PlayStation 4...

Kurde tego kabla używałem jeszcze jak miałem pierwszą wersję konsoli Xbox 360... jakieś 12 lat temu : )

Nie wiem czy wiesz, ale PlayStation 4 można podpiąć jedynie tylko " chyba " do telewizora kablem HDMI.

A są jakieś kable / przejściówki gdzie wychodzisz z konsoli HDMI, a z drugiej strony masz Components.

Bo nie interesuje się tymi kabelkami już od 200 lat : )

W Plazmie mam przejściówki dołączane fabrycznie Components, i takie tam pierdoły.

Ale nigdy tego nie używałem, bo mam po HDMI podpięte PlayStation 4

Kiedyś testowałem tak ... i przełączałem na telewizorze źródło.

PlayStation 3... HDMI

XBOX 360... Components

Gry były takie...

Gear of War... Xbox 360

Heavenly Sword... PlayStation 3

Lepiej jak dla mnie wypadło HDMI.

Kolory, rozdzielczość...

No właśnie nie wiem, bo dopiero PS4 zamówiłem, a w tak zwanym międzyczasie sobie przypomniałem,

że oba wejścia hdmi w tv mam już zajęte i skończy się pewnie tak, że za każdym razem będę musiał przepinać do grania

i już mnie ch...j strzela na samą myśl o tym wszystkim, chociaż jak mówię konsola dopiero do mnie jedzie,

więc pomyślałem, że może coś innego wymyślę, ale mówię zapytam czy to sens ma jakiś w ogóle.

Kiedyś też miałem PS3 i kupiłem do niej najdroższy kabel components jaki w całym mediamarkt znalazłem.

W domu się okazało, że do grania na konsoli musiałem wyłączać z prądu moje końcówki mocy,

żeby dało się grać jakoś normalnie, bo syf zbierany przez ten kabel skutecznie to uniemożliwiał.

No ale granie na głośniczkach wbudowanych w telewizorze też doprowadzało mnie do szału.

W końcu kupiłem xboxa 360 podłączyłem po hdmi i święty spokój. No ale teraz mam z kolei inny telewizor,

który ma tylko dwa wejścia hdmi i oba zajęte, no i znowu mnie wścieklizna zaraz weźmie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No właśnie nie wiem, bo dopiero PS4 zamówiłem, a w tak zwanym międzyczasie sobie przypomniałem,

że oba wejścia hdmi w tv mam już zajęte i skończy się pewnie tak, że za każdym razem będę musiał przepinać do grania

i już mnie ch...j strzela na samą myśl o tym wszystkim, chociaż jak mówię konsola dopiero do mnie jedzie,

więc pomyślałem, że może coś innego wymyślę, ale mówię zapytam czy to sens ma jakiś w ogóle.

Z przepinaniem to troszku nie bardzo, bo w końcu dojdzie do tego że trza będzie cały moduł HDMI wymienić, że tak się wyrażę. Najczęściej w telewizorach jest tak że wymienia się całą płytę. Gniazdo jest nie rozbieralne.

Możesz jeszcze kupić rozgałęźniacz szczur : ) HDMI... Splitter HDMI

Jest gdzieś temat tutaj na audiostereo, na temat tych szczurach : )

Jeden czy dwa mam takie rozgałęźniacze szczury HDMI za czasów PlayStation 3 / Xbox 360

Jakimś cudem przetrwały : ) ...Nie wychrzaniłem do śmietnika. Gdzieś są na na strychu przysypane kablami : )

Bo widziałem w tamtym roku, jak grzebałem w kartonie.

Jak nie będziesz miał wyjścia, trza będzie kupić szczura rozgałęźniacza HDMI.

Tylko te tanie mogą nie obsługiwać 1080p...miałem taki.

Zapytaj ludków w salonach audio czy mają takie szczury.

A jak nie, to na Allegro jest tego multum.

Pewnie i tak nie będziesz chciał kupić takiego szczura HDMI, bo te lepsze mogą troszku kosztować : )

: )

Tak, tylko HDMI. Jak podepniesz odpowiedni to dostaniesz 12 bit obraz i inne bajery. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

i inne bajery. ;)

Tak jak Dawid : ) pisze...

Będziesz miał dodatkowo jeszcze bajery...parantulla : )

Bardzo fajny bajer to włącznie telewizora za pomocą PlayStation 4.

Albo odwrotnie... włączanie PlayStation 4 za pomocą telewizora.

I już gramy : )

Oczywiście ten bajer działa tylko wtedy gdy masz taki sam bajer w Telewizorze.

Może to i taki dziwny bajer, ale u mnie się sprawdza. Ten sam bajer ma również PlayStation 3 : )

Jedynie Xbox 360 jest w czasach kamienia łupanego. Menu również... nędza.

Ale gry ma zajebiste Xboksik : ) jeszcze. Następna generacja Xbox ONE to dno i dwa metry mułu.

Nie pamiętam czy Xbox One ma funkcję uruchamiania konsoli poprzez HDMI

Miałem ten szrot Xbox One przez tydzień. Kupiłem zaraz po premierze, i szybko sprzedałem ten chłam dla gimbusów.

Ciekawe... podobno nowy Xbox One szrot/chłam ma być mocniejszy od PlayStation 4

Ciekawe w czym : ) bo w grach to na pewno nie.

Pewnie gry będą lepiej działać we wstecznej kompatybilności...Coś dla gimbusów : )

Parantula a nie masz jakiegoś ampli lub procka w które po hdmi wepniesz ps4? U mnie wszystko wpięte jest w ampli i później jednym kablem hdmi do pj....

Bo granie na głośniczkach z tv to porażka ucieka pół przyjemności z gry...zresztą Sam o tym wspominałeś ...

O tak, chyba ze ktos ma TV Sony (seria 9) z tymi glosnikami po boku, to wtedy jeszcze ujdzie. Niemniej, nie oszukujmy sie, jesli kogos stac na taki TV to i stac go na audio do ktorego ten TV podlaczy.

Ja mam dzwiek puszczony z Marantza optykiem do TV, i stamtad PS4 bierze sygnal. Idealnie bylo by podlaczenie od razu do PS4, ale wtedy dzwiek z TV bylby tylko dzwiekiem z TV, a nie z zew. audio.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No właśnie nie wiem, bo dopiero PS4 zamówiłem

A właśnie... zapomniałem nabazgrolić z tego wszystkiego.

Parantulla : ) a jaki kolor konsoli PlayStation 4 zamówiłeś.

To będzie chyba ten nowy model już, bo niedawno koledzy tutaj z forum pisali że ten model co mam, " kupiłem zaraz po premierze PlayStation 4" już jest raczej nie dostępny.

Ten model co mam ma guziczki dotykowe, jedną stronę w połysku, i światełko : ) na górze obudowy dłuższe...

Pewnie kupiłeś konsolę dla Uncharted 4 : )

Ja to czekam na tą nową konsolę PlayStation 4, która ma się ukazać " podobno " pod koniec tego roku.

Zobaczymy już niedługo co w temacie... E3 2016 : ) start ... 14 czerwca

Gogle, te patrzały VR oculusy, czy jak tam się to nazywa, nie interesuje mnie.

VR to kolejna kreacja swiata by z czlowieka zrobic debila i wylaczac nasz najwiekszy dorobek - mozg. Nie interesuje mnie to rowniez.

Ps. Ja rowniez mam ta wersje konsoli co Ty, w wersji bialej, ktora byla niby troszke poprawiona. Choc nie jest to ten nowszy model z 1TB dyskiem.

Ps. Ja rowniez mam ta wersje konsoli co Ty, w wersji bialej, ktora byla niby troszke poprawiona.

Białą konsolę PlayStation 4 też mam. Aktualnie używam konsoli PS4 w kolorze czarnym.

Od premiery PlayStation 4 działa dalej. Jak pamiętam, to jakoś tak końcówka 2013 ? : )

To chyba jedyna konsola ze stajni Sony, która służy mi najdłużej.

A nie... PlayStation 3 Slim służy mi jeszcze dłużej. Tak długo że już nie pamiętam jak długo.

Najdłużej to służy Gacek " GameCube " , ale to nic nowego. Konsole Nintendo, szczególnie Gacki są niezniszczalne : )

Przeżyją jeszcze następną generację.

VR - kolejny sposob na zrobienie z czlowieka idtioty - robota. Pozbawienia go najwiekszego skarbu jaki ma - mozgu - co za tym idzie np. wyobrazni itd.

No to tak, po kolei.

Idąc za radą kolegi Myszator zakupiłem se taki pierdolnik co ma trzy wejścia HDMI i jeszcze do tego pilota.

Cena żart, jakaś stówka czy nawet nie i śmiga wszystko jak ta lala bez ruszania tyłka z kanapy.

W życiu bym nie pomyślał, że coś takiego w ogóle istnieje, także jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedź.

Druga sprawa, to nabyłem egzemplarz w kolorze black nie przywiązując najmniejszej wagi do tego

jaka to wersja, generacja czy coś tam, a już najmniej mnie kolor interesował :)

Chodziło o jak najniższą cenę zakupu, bo to i tak będzie głównie stało i się kurzyło.

Trzecia sprawa, to kupiłem ją przede wszystkim dla gier z trybem co-op w które mógłbym z dzieciakiem popykać.

Przetrząsnąłem całe allegro dwa razy na wszystkie strony i znalazłem aż ... trzy tytuły z których jeden to CoD coś tam III,

gdzie co-op można uruchomić tylko w multiplejerze, a na jednej konsoli można we dwóch zagrać tylko mecz przeciwko sobie.

Żenada. Trzy godziny gra się instalowała, aż mi dzieciak usnął na kolanach i jak się w końcu uruchomiła, to taka porażka...

I to by było na tyle.

Jakościowo jakiejś przepaści względem xbox 360 nie zauważyłem. No są różnice, nie mówię nie, ale dupy raczej nie urywa.

Zeby zobaczyc roznice zagraj w Uncharted 4, The Order 1886, Driveclub, Ratchet & Clank, KZ Shadowfall (to sa tzw. "must have" posiadaczy PS4).

Z ciekawych gier polecam Journey, The Last of US (remaster z PS3), Tearaway Unfolded, Resogun, Unravel, Transistor, Flower - wszystko kupisz tanio, a wszystkie warte sa zagrania.

Jesli lubisz ciekawe RPG w mrocznych klimatach (ja nie bardzo) to z pewnoscia Bloodborne, do tego masz Wiedzmina + nowe dodatki jesli Ci sie jeszcze na PC nie znudzil.

Z strzelanek do multi polecam SW Battlefront/Destiny. Z gier akcji zwroc uwage na Batmana Arkham Knight (wersja na PC tej gry nie istnieje), jesli chcesz poczuc strach to Alien Isolation - polecam grac na sluchawkach, niezle tez jest Until Down.

Z scigalek to oprocz Driveclub na pada swietnie sprawdzaja sie jeszcze szutry czyli Dirt Rally. Z platformowek to oczywiscie oprocz Ratchet & Clank to Rayman Legends i LittleBigPlanet 3.

Z nadchodzacych gier miej na oku Detroit, Horizon, GT Sport, The Last Guardian

Jakościowo jakiejś przepaści względem xbox 360 nie zauważyłem. No są różnice, nie mówię nie, ale dupy raczej nie urywa.

Dupe : ) urywają exy. Czyli... tylko na PlayStation : )

Oczywiście zdarzają się gry na obie konsole ( Xbox One / PlayStation 4 ) ale to raczej tylko wybrane tytuły.

Jest przepaść między generacjami, ponieważ mam Xboxa 360 tak jak Ty Parantulla : ) i widać.

Tak jak pisze Dawid : ) obczaj sobie te gry które zapodał Dawid : ) i zobaczysz dlaczego PlayStation jest najlepszą konsolą.

Obczaj sobie jeszcze Rayman Legends : ) PlayStation 4

Bardzo fajna giera. Dla młodszych też

Najnowszy trailer RPG-Action czyli Horizon:

Najnowszy trailer RPG-Action czyli Horizon:

Będzie klimat... dlaczego ? Only on PlayStation 4 : )

Jakoś tak przypomina mi troszku : ) Heavenly Sword, i Enslaved: Odyssey to the West. PlayStation 3 : )

Taka ciekawostka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Juz po konferencji Sony, oto tytylu w ktore bedziemy grac w tym oraz w przyszlym roku jedynie na PS4:

Horizon - Wiedzmin moze sie schowac:

Ukryta Zawartość

God of War - Kratos w nordyckiej mitologii:

Ukryta Zawartość

Detroit:

Ukryta Zawartość

Wiecej ponizej:

GT Sport:

Ukryta Zawartość

Days Gone - Nowe marka, szkoda ze poszli w zombie:

Ukryta Zawartość

The Last Guardian:

Ukryta Zawartość

Bound:

Ukryta Zawartość

Death Stranding - nowa gra Kojimy, kolejna gra dla doroslego gracza, jestem ciekaw w ktore strone pojdzie ten concept:

Ukryta Zawartość

Tu zas cala konferencja gdyby ktos chcial:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Microsoft zapowiedział nowego Xkloca na prawdopodobnie 2017. Ma być dużo potężniejszy niż PS4 Neo. Choć to chyba nietrudne patrząc jak nędzne podzespoły są obecnie montowane w konsolach a PS4 Neo to tylko mały krok do przodu.

Tak, o NEO nie zostalo nic OFICJALNIE potwierdzone. Wiec nie zdziwie sie ze po wczorajszym ruchu M$ - zapowiedzili 2 nowe konsole, jedna to silm Xbox One z obsluga streamingu 4K, druga to wlasnie nowy Xbox o kodowej nazwie Scorpion - Sony zdecyduje sie wydac NEO albo pozniej i zmieni troche jego specyfikacje, albo nie wiem co zrobia.

Ta nowa konsola M$ ma byc nastawiona glownie na 4K. Kolejna glupota gdyz kupno teraz tv 4K 55 cali (jesli masz do ekranu nie wiecej niz 2,3m) z sredniej polki to zaokraglajac 5000zl, zas jesli chcesz bardzo dobry taki TV to 8K i wiecej. Plus cena samej konsoli ktora stawiam na 599 dolarow, to nie bedzie tani wydatek.

Najwazniejsze, brak dobrych gier na konsole M$. Nie pokazali wczoraj nic ciekawego, wszystkie gry ktore pokazali sa takze dostepne na PC, wiec zadnego to "exclusiv games".

Jak widac po grach powyzej - spokojnie bedzie mozna grac w wysmienicie wygladajace gry jeszcze przez 2 moze 3 lata na PS4. Co mnie cieszy, gdyz nie mam zamiaru pchac sie w 4K w najblizszym okresie.

M$ obecnie trzyma sie brzytwy, gdyz sprzedaz Xbox'a jest fatalna, dobrych nowych gier nie ma, a marka nie ma pomyslu co zrobic dalej. Wiec stawiam ze jak im nie wyjdzie z nowym Xboxem, to odpuszcza i skupia sie wylacznie na rynku PC, na ktory ponownie weszli.

Dla graczy PCowych upadek XBOXA to bylaby dobra nowina gdyż produkty przeszly by na PC i do tego reszta multiplatformowych i PCtowych gier i wystarczy.

Gorzej by mieli gracze konsol SONY gdyż teraz żeby utrzymać sprzedaż jada na długu utrzymujac sztucznie exclusive żeby walczyc z konkurencja po pozbyciu się konkurencji nie musieli by się starac.

chwilowy brak działalności w audio.

Jeszcze można doliczyć Resident Evil 7

Bardzo miłe zaskoczenie : )

Jeżeli to będzie klimat skasowanego wiele lat temu Resident Evil.

To będziemy mieli prawdopodobnie drugie P.T Silent Hill.

A tak wygląda nowy Xbox Slim...

Nie wiem jak będzie wyglądać czarny Xbox Slim. Bo jeżeli kupię, to tylko czarny.

O ile będą jakieś gry : ) Exy. Wyłącznie klasa AAA

Jak na razie wygląda to tak " w wersji białej " oczywiście : )

Takie są opinie w necie... Był magnetowid, teraz jest router : )

Jak dla mnie czarna wersja powinna być bardzo ładna.

Tył fajnie rozplanowali. Przód skromnie, bez udziwnień. Może coś z tego być w wersji czarnej... hmm

Nie ma po co brac, gdyz nie ma gier. Gdyby byly poznalibysmy je wczoraj, a dzis bym je tu wkleil. Bidna, no moze poza Forza Horizon 3 - ale to tez wychodzi na PC, wiec dla jednej gry nie warto. ;)

Humorystycznie:

42.p538c43ab53c4c.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.