Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwólcie, że się dołącze do dyskusji.

W dzisiejszych czasach wszystko sie psuje, szczególnie sprzęt produkowany masowo.

Zależy na jaki egzemplarz się trafi.

Produkcja elektroniki niskobudżetowej idzie w kierunku ilości a nie jakości.

Zgodzę się z Magico co do padów.

Przyglądam się jak moja córka gra na PS4 i systematycznie co parę miesięcy analogi się niszczą. Zdecydowanie powinni poprawić wadę fabryczną.

Pady w nowym Xone jak dla mnie bajka.

Oczywiście zdania będą podzielone.

Oczywiscie ze PS3 > PS4 jesli chodzi o wykonanie. Mowie tu o orginalnych modelach czy wersji "Fat". Tyle tylko ze PS3 bylo konsola o polowe drozsza przy premierze. Ksiegowi juz nie pozwalaja na takie szalenstwa. ;)

Co do nowego God of War.

-Odwiedzimy kilka z 9 krain mitologii Nordyckiej

-15,20, nawet 100 przeciwników na ekranie

-Cory Barlog przywrócił do pracy cały oryginalny zespół pracujący nad pierwszym God of War

-Brak systemu moralnego i rozgałęziającego się wątku fabularnego

-Matka odgrywa kluczową rolę w historii

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A mi sie nigdy nic w PC nie zepsuło. I ze 3 lata juz nie modernizowalem i dooma dalo sie grac. A nawet jak modernizuje to mam lepszy a stara część sprzedaję na alledrogo. No dysk ssd w planach bo malo miejsca. A przy okazji fajnie przyspiesze sprzet komputerowy.

Muszę czasami sie włączyć do dyskusji przedstawiając alternatywę gdyż mam niezłą polewke zawsze jak czytam te jarania sie konsolami. Po prostu dla mnie to nie pojęte.

chwilowy brak działalności w audio.

Problem jest taki ze nawet jak ulepszysz, to nie bedziesz mial tak ladnych gier jakie sa na PS4, i tak dobrych i unikatowych gier jakie sa na PS4. ;)

Ulepszasz i ulepszasz, a i tak stary MAC bedzie dzialal lepiej (mam na mysli OS). :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Acha ciekawa teoria. Ale to może przez ten zachwyt konsolami takie rzeczy sie tworzą w głowach?

Przecież na PC jest tyle gier ze nie ma jak tego "przegrać" trzeba by calymi dniami siedzieć przy tym.

Te pare tytułów na wyłączność "zeby jakoś zachęcić do kupna konsoli" można chyba przebolec?

Problem jest taki ze nawet jak ulepszysz, to nie bedziesz mial tak ladnych gier jakie sa na PS4, i tak dobrych i unikatowych gier jakie sa na PS4. ;)

Amen : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Acha ciekawa teoria. Ale to może przez ten zachwyt konsolami takie rzeczy sie tworzą w głowach?

Przecież na PC jest tyle gier ze nie ma jak tego "przegrać" trzeba by calymi dniami siedzieć przy tym.

Te pare tytułów na wyłączność "zeby jakoś zachęcić do kupna konsoli" można chyba przebolec?

I do tego coraz lepszych technicznie.

Amen.

Po prostu dla mnie to nie pojęte.

I na odwrót.

Wolę kilkanaście Exów na PlayStation 4, niż multum pierdół na peceta.

Kto ma czas na takie pierdoły...

: )

Dokladnie, wole miec jakosc, unikatowe pomysly niz te szaraczki ktore wychodza w ilosciach hurtowych. Zreszta o czym my tu mowimy, to glownie exy od Sony definiowaly pewne gatunki gier na nowo. ;)

I na odwrót.

Wolę kilkanaście Exów na PlayStation 4, niż multum pierdół na peceta.

Kto ma czas na takie pierdoły...

pier**la padajaca ze słów konsolowca to słowo klucz. Świadczy o chorobie manii konsolowej. Brak w takiej sytuacji logicznego myslenia i wyciagania wniosków.

Jakie tam pierdoly na PC przecież tam wszystko co na konsolach i na pc i online i inne wszystko wychodzi. Poza kilkoka z ps4 i pokedynczymi z xboxa exami chociaż z xboxa exy będą i na pc w większości.

Pierwszy krok do uleczenia. Konsola to tylko pc nierozbudowywalny ograniczony tylko do roli grania i multimediow.

Gra to tylko kod działający na sprzecie komputerowym (ps4 xbox czy PC działa na tej samej zasadzie)

Jakie tam pierdoly na PC

Coś dla Ciebie...

Będziesz Pan zadowolony... : )

Na peceta... Exy : )

Zreszta o czym my tu mowimy, to glownie exy od Sony definiowaly pewne gatunki gier na nowo. ;)

Amen : )

DawidM powiem Ci że pieprzysz jak potłuczony z tą jakością i ładnością gier na Twoją konsolkę. Mając konsolę przez 2 miesiące stwierdziłem że gry sa liniowe i jakieś takie dla gimbazy. Miałem wrażenie że konsola robi wiele za nas typu jakies wspomaganie AIM które miało rekompensować niedoskonałości pada itp. Gry które odpalałem w ogóle nie chciały mnie wciągnąć i odpalałem jedną grę za drugą i następną. Większość to był jakiś SHIT. A Twojego exclusiva typu Uncharted 4 i parę innych ale już nie tak fajnych zlewam z obojętnością bo mam pełno dobrych i ładniejszych gier (z lepszą grafiką) na pieca. Taki Uncharted 4 odpalam sobie pod nazwą Tomb Raider i mam to samo. Obstawiam że jesteś rocznik około siedemdziesiąty jak ja i zostały Ci jeszcze w głowie jakieś durne wojenki między commodorowcami i atarowcami prawda ? Heheh. Pozatym co tu czytam o awaryjności konsol gdzie architektura jest wiele prostsza niż w piecach to woła o pomstę do nieba. Mi w piecu kiedyś tam wysiadła karta graficzna Asusa więc sobie kupiłem za 350zł używaną trochę lepszą a nie muszę zmieniać całego pieca. Wrzuć już na luz z wychwalaniem tych kilku Exclusiwów. Dla mnie cokolwiek dasz na tapetę z konsoli to skreślam przez te cholerne powolne i nieprecyzyjne pady.

A Twojego exclusiva typu Uncharted 4 i parę innych ale już nie tak fajnych zlewam z obojętnością bo mam pełno dobrych i ładniejszych gier (z lepszą grafiką) na pieca.

To co szukasz w tym wątku?

Dla przypomnienia: "jaka-konsola-xbox-one-czy-ps4"

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Dobry PC bije na głowę konsole pod względem grafiki itd.

iMac ma stabilniejszy system, płynnie wszystko chodzi nie zawiesza się i "działa". Ale do grania za bardzo sie nie nadaje. Bardziej do pracy, przy obróbce grafiki jest poezja.

Co do konsol to jestem 50/50% która lepsza.

PS4 też ma wady.

DawidM powiem Ci że pieprzysz jak potłuczony z tą jakością i ładnością gier na Twoją konsolkę. Mając konsolę przez 2 miesiące stwierdziłem że gry sa liniowe i jakieś takie dla gimbazy. Miałem wrażenie że konsola robi wiele za nas typu jakies wspomaganie AIM które miało rekompensować niedoskonałości pada itp. Gry które odpalałem w ogóle nie chciały mnie wciągnąć i odpalałem jedną grę za drugą i następną. Większość to był jakiś SHIT. A Twojego exclusiva typu Uncharted 4 i parę innych ale już nie tak fajnych zlewam z obojętnością bo mam pełno dobrych i ładniejszych gier (z lepszą grafiką) na pieca. Taki Uncharted 4 odpalam sobie pod nazwą Tomb Raider i mam to samo. Obstawiam że jesteś rocznik około siedemdziesiąty jak ja i zostały Ci jeszcze w głowie jakieś durne wojenki między commodorowcami i atarowcami prawda ? Heheh. Pozatym co tu czytam o awaryjności konsol gdzie architektura jest wiele prostsza niż w piecach to woła o pomstę do nieba. Mi w piecu kiedyś tam wysiadła karta graficzna Asusa więc sobie kupiłem za 350zł używaną trochę lepszą a nie muszę zmieniać całego pieca. Wrzuć już na luz z wychwalaniem tych kilku Exclusiwów. Dla mnie cokolwiek dasz na tapetę z konsoli to skreślam przez te cholerne powolne i nieprecyzyjne pady.

Dokładnie tak.

Ja to mam wy....ne na te exclusive gry.

Bo jesli mi sie nie bedzie podobac to nie zagram.

Tadeiro. A sobie szukam. Zabronisz ? Po prostu wszedłem sobie na wątek i czytam jakieś dyrdymały o lepszej grafice od pieca, więc się nie zgadzam i odpisuje. Proste jak drut.

Heh...jako założyciel tego wątku napisze tak:

- wreszcie udało sie kupić bialy TV i podłączyłem wczoraj PS4

Pierwsze wrażenie -biala konsola wygląda kozacko. Naprawdę design może sie podobać.

Pad w porównaniu do X360 fajniejszy i chyba lepiej lezy w dłoni.

W tej chwili mam tylko jedną gre wymarzoną przez młodego. Minecraft ( nie mam pojecia co tam sie robi ale wygląda ciekawie ten "oldschoolowy desing) natomiast graficznie nie mam porównaniu.

Menu jakos lepsze i bardziej przejrzyste niz w X360.

Musze sie zalogowac do tych serwerów sony czy cos bo polowa opcji okrojona (jak ja tego nie lubie).

Niestety pad (jakikolwiek) nie jest dla mnie wygodny do grania. Wychowałem sie na joystickach (czy ktos to w ogóle pamięta?) a pozniej klawiatura i myszka. I tak mi zostało...nie wiem jak mozna grac w FPS na padzie...celowanie(?)

.... moze kiedys sie przekonam.

Narazie jeden plus nad PC widze w konsolach. Kupilem mlodemu gre. Otworzylem opakowanie a tam plytka w srodku. Włozona do napedu...działa !!!

A w PC...90% to otwieram gre a tam kod do pobrania ze steamu czy podobnego g....

I kilka godz czekam az mi posciaga zanim pograsz.

Mnie to wk***ia.

PC trzeba ulepszać modernizować co pewien czas dlatego, że gry są co raz bardziej wymagające.

Konsole mają system zamknięty.

Kontroler w X360 jak dla mnie był nie udany "krzyżak" nie dopracowany. Pad od Xone dla mnie jest lepszym kontrolerem niż PS4.

Pierwsze wrażenie -biala konsola wygląda kozacko. Naprawdę design może sie podobać.

No fajniacko : ) wygląda.

Wychowałem sie na joystickach (czy ktos to w ogóle pamięta?)

No jak nie, jak tak : )

Tylko ja poszedłem w drugą stronę. A zaczęło się od pierwszego szaraczka... PlayStation.

@ Robert

Tak, zaloz PSN. Jesli zalozysz konto na PSN. Mozesz wybrac PS+ byc grac online (+dwie gry miesiecznie gratis, i inne bajery..), lub zostac przy normalnym PS.

Z tanich, swietnych gier polecam kupic Journey czy Resogun, zarowno Ty i jak mlody bedziecie zachwyceni. Jesli zas chcesz sprawic sobie najlepsza grafike to Uncharted 4/The Order 1886/Driveclub/Ratchet & Clank. Z czasem jak wyjda to GT Sport, Horizon czy God of War/Detroit (choc to nie beda gry dla dziecka..).

@ PiotrJ

Widze ze nie masz pojecia o czym piszesz. Tomb Raider na PC to jakies z dwie klasy nizej pod wzgledem animacji, dizajnu, grafiki, fizyki, udzwiekowienia, fabuly, zagadek i generalnie wszystkiego!

Zreszta co ja Ci bede mowil, to gra ktora ponownie podniosla poprzeczke na kolejny, niemal niebotyczny poziom w tego typu action/adventure grach.

10/10 – PSSITE10/10 – PPE.pl

10/10 – gram.pl

10/10 – IGN Denmark

10/10 – PSX-Sense.nl

10/10 – Arcade Sushi

10/10 – Areajugones

10/10 – GamingTrend

10/10 – Meristation

10/10 – Game Rant

10/10 – Digital Spy

10/10 – DarkStation

10/10 – Telegraph

10/10 – Twinfinite

10/10 – PlayStation LifeStyle

10/10 – Gameblog.fr

10/10 – CGMagazine

10/10 – PlayStation Universe

10/10 – TheSixthAxis

10/10 – Push Square

10/10 – GameSpot

10/10 – God is Geek

10/10 – JeuxActu

9,8/10 – Hobby Consolas

9,8/10 – NZGamer

9,8/10 – GamesBeat

9,7/10 – LevelUp

9,7/10 – Multiplayer.it

9,6/10 – LaPS4

9,6/10 – Merlin’in Kazani (Turcja)

9,6/10 – IGN Spain

9,5/10 - GRYOnline.pl

9,5/10 – 3DJuegos

9,5/10 – The Games Machine

9,5/10 – Game Informer

9,5/10 – Everyeye.it

9,5/10 – Vandal Online

9,5/10 – XGN

9,5/10 – Destructoid

9,4/10 – Power Unlimited

9,3/10 – InsideGamer.nl

9,1/10 – 4Players.de

9/10 – Gamer.no

9/10 – EGM

9/10 – GamePro Germany

9/10 – Gamer.nl

9/10 – Forbes

9/10 – Eurogamer Poland

9/10 – IGN Sweden

9/10 – Digital Chumps

9/10 – Metro GameCentral

9/10 – Usgamer

9/10 – Post Arcade

9/10 – High-Def Digest

9/10 – Polygon

9/10 – Hardcore Gamer

9/10 – Attack of the Fanboy

9/10 – games™

9/10 – Eurogamer Italy

9/10 – We Got This Covered

Plus troche moich screenshootow, teraz pokaz mi takie ladne z TR. ghe ghe ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nFduh4H.png

g1MvJh.png

q8oRMrR.png

RPoFJR5.png

oAsZoWE.png

gs1I2w8.png

9St01_L.png

LTb37N.png

vaBV6N0.png

Oczywiscie w ruchu i na duzym ekranie to wyglada jeszcze lepiej.

To tylko zas jedna z gier, gdyz w kazdym gatunku PS4 obecnie posiada najladniejsze gry. Choc, nie przepraszam, strategii nie ma ladniejszych. :P

Zas co do gier, moim skromnym zdaniem jestes po prostu nieobeznany. Od momentu wejscia PSX, Sony skrupulatnie trzyma u siebie najlepsze studia developerskie, dzieki ktorym ma takie gry, a nie inne. To wlasnie dla tych gier warto miec konsole od Sony. Prosze wiec, nie mow mi o jakis maloletnich tytulach, gdyz TLOU to najbardziej dorosly tytul jaki wyszedl do tej pory.

Nie mam ochoty Cie na sile przekonywac, tylko nie lubie podwazania opinii osob ktore nie potrafia przedstawic kontrargumentow, ktore nie obcowaly z tytulami, aby moc powiedziec o nich cos wiecej.

Przyjemnego dnia! :)

Ps. Tak MacOS to zdecydowanie przyjemniejszy OS do pracy czy codziennych czynnosci jakie wykonuje sie na komputerze. Choc Windows 7 czy 10 tez nie sa juz wcale takie najgorsze, i juz nie trzeba sie az tak meczyc by ich uzywac.

Ps2.

PC trzeba ulepszać modernizować co pewien czas dlatego, że gry są co raz bardziej wymagające.

Konsole mają system zamknięty.

Kontroler w X360 jak dla mnie był nie udany "krzyżak" nie dopracowany. Pad od Xone dla mnie jest lepszym kontrolerem niż PS4.

Dlatego wlasnie ze uklad zamkniety, to mozna uzywac tego samego hardware'u dluzej, uzyskiwac z niego coraz lepsze efekty - optymalizacja ktorej na PC brak. Gdyz nikogo nie interesuje optymalizacja na milion roznych konfiguracji. To zbyt kosztowne i pracochlonne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

/Dla porównania screeny z TR oczywiście 2 generacje gorzej od U4 :))))))))))))))) Do oceny dla obiektywnych ;)

A tak nawiasem mówiąc Drake trochę taki plastikowy jest :)

Ukryta Zawartość

post-1385-0-96735600-1466948806_thumb.jpg

post-1385-0-87917800-1466948827_thumb.jpg

post-1385-0-45172700-1466948837_thumb.jpg

post-1385-0-60342800-1466948858_thumb.jpg

post-1385-0-63987800-1466948870_thumb.jpg

post-1385-0-54583800-1466948911_thumb.jpg

post-1385-0-79733800-1466948917_thumb.jpg

post-1385-0-11288200-1466948927_thumb.jpg

post-1385-0-29572600-1466948957_thumb.jpg

post-1385-0-47579500-1466948966_thumb.jpg

post-1385-0-96720500-1466948975_thumb.jpg

post-1385-0-71519100-1466948986_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dajesz mi scenki przerywnikowe - renderowane. Gdzie w Uncharted 4 masz wszystko w real time. LOL

Wlasnie wychodzi jakie masz pojecie o grafice. Poza tym powiedzialem o dwie klasy nizej, a nie dwie generacje. Wiec nie przekrecaj. :P

Enjoy!

uc4-drake-1.png

uncharted_4_drake_2up.0.jpg

A ten render to co to to jest ? Ha ? W grze takiego Dreak'a nie widziałem. Co w tym momencie zrobiłeś aby takiego Dreake'a zobaczyć ? Obróciłeś sobie kamerę na jego twarz ? Prerenderowane screeny Ci dałem ? Widać kto nie wie co pisze.

Ej, już wiem ty pewnie myślisz o grze Tomb Raider Angel of Darkness :)))))))))))

Nie jest render, to jest real time z pokazu NG, zas w samej grze masz plynne przejscia z scenek w gameplay, wszystko chodzi w real time. Ja takiego Drake'a w grze widzialem. Dales tzw. bullshoty i screeny z pre-renderowanych scenek z TR. Wiec moze odpal swoje PC i daj mi zdjecia z gry, tak jak ja to zrobilem, a nie kradnij z internetu. :))))

Dwa dodatkowe z mojej prywatnej kolekcji (tak jak mowilem, w ruchu to wszystko robi znacznie wieksze wrazenie, swiat tetni zyciem, zas cala gra to jak interaktywny film przygodowy z najwyzszej polki):

Ukryta Zawartość

2TdyO2g.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dam Ci Twój prerender i mój screenshot (fakt trochę gorszej jakości bo HD) zrobiony przed chwilą z YT (zresztą tez prerender). Nie wiem jak Ty ale ja widzę straszną różnicę ;) No gdzie się podziały te szczegóły na twarzach :))))))))))) Nie przesadzajmy grafika U4 jest fajna ale żadnych 2 klas wyżej jak to mówisz tu nie widzę. Rise of TR nie odpalę i nie zrobię screenshotów bo nie mam tej gry.

Ukryta Zawartość

post-1385-0-91425700-1466952713_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LOL. Nie wiesz o czym piszesz. Jak juz Ci tlumaczylem ta gra chodzi caly czas w real time scenki przerwynikowe plynnie przechodza w gameplay. Poza tym jakosc z YT to nie jest jakosc. Gra w natywnej rozdzielczosci wyglada znacznie ostrzej.

We wanted to do it at a certain visual quality that wouldn't have ever been possible except on the PS4. We are able to give you this much room to explore and still offer that level of detail."

"Also, one of the things we are doing for the first time is that there are no pre-rendered cut scenes," he explained. "In the past, we always went over to a black frame and we switch over into a movie. We don't do that anymore. That was a limitation we sort of accepted back then.

"The impact of removing that has been kind of profound. You just seamlessly go into these cut scenes and then come out of them--that whole transition goes away."

Nie brnij dalej z filmikami z YT, lepiej daj zdjecia TR z Twojego PC. Czy ja o tak duzo prosze?! ;))

Tu masz cala prezentacje o ktorej mowilem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli koniec tematu. Argumenty znow wygraly. Teraz czas pozegnac Niemcow na Euro. Czas na "football". :)

To jeszcze dla Ciebie na poparcie jak to wszyscy cieszą się z PS4:

Ukryta Zawartość

Wiadomo że ktoś taki zatwardziały jak Ty konsolowiec argumenty ma tylko i zawsze po swojej stronie i to bezdyskusyjnie. Hahahaa

Ale z mojej strony faktycznie EOT.

Ukryta Zawartość

On nie piepszy tylko to problem konsolofila. Tworzy urojone teorie.

Nie wiem jak można jarać się jakością grafiki na konsolach. i jeszcze te rwące 30 FPS.

Tez nie wiem. Rozumie giknaznum ale powazny facet takim plastikiem sie jarac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.