Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz czego oczekujesz od dźwięku, bo tak to każdy może doradzić coś innego. Ja ze swojej strony dodam, jeżeli nie boisz się lutowania końcówek Ultralink Ultima z metra, który kosztuje ok 180 zł/m, oczywiście jeżeli wystarczą Ci odcinki 0,5 m bo przy odcinkach 1m cena przekracza twój budżet. Ultralink to kabel o świetnym basie i przestrzeni, dobrej rozdzielczości. Dosyć neutralny. Ale tak jak napisałem, określ swoje preferencje dźwiękowe, oraz to co chcesz kabelkiem poprawić.

Pozdr.

Jeżeli nie musisz mieć uznanej marki napisanej na przewodzie - to albo DIY albo ja polecam Audionova. Najtańszy Phobos to ok. 100 zł, topowa Galatea 160 zł. Ja mam ten drugi, zaryzykowałem w ciemno bo pieniądz niewielki a kabelek pięknie wykonany i niespodzianka : GRA!! Ktoś zresztą ostatnio skrobnął opinię w dziale OPINIE o Phobos i jemu też gra! A stówę warto dać za sam wygląd..

Znajdź post o kablach profesjonalnych ( wyszukiwarka się kłania) i zrób sobie kabelek sygnalowy za 3-8zł metr.

Do 400-600zł może śmiało konkurować z wszystkimi kablami audio.

Ja używam takich do MACA , a mam i miałem kabelki po 2000zł i więcej.

Popieram Rogusa.

Cena za metr kabla 180zł. Końcówki wg. portfela i uznania do tego systemu. Sam kabel może nie jest wybitnie audiofilski, ale z pewnoscia niczego nie zepsuje. Będziesz miał ładna srednicę, delikatną ciepłą barwę i dobry bas. Scena jest przy tym wybitna. Stosunek jego ceny do brzmienia fenomenalny. Kabel jest uniwersalny podobnie jak First VDH.

Własnie - do 250zł. to się kupuje ładne opakowanie.

za 30-50zł. mozna zlutować dobry kabel z przewodnika Klotz, Cordial, Gotham - polecam kable koncentryczne do tego celu. Oraz Audio-Video numer 9/2004 wrzesień, w którym recenzowano interkonekty z kabli profesjonalnych. Co ciekawe był tam również taki news ojakimś kablu chyba amerykańskim za 200zł. o którym napisano że "w porównaniu do kabli profesjonalnych się obronił" - czytając między wierszami znaczy to mniej więcej tyle że recenzenci pewnie sami by tych pieniędzy na niego nie wydali :)))

pozdr.

Właśnie bezpośrednio z First VDH. porównywałem kabelek za ok.3zł/m Gotham (mikrofonowy) w bardzo przejżystym systemie kolumny Trangle Cellius 2002, najwyższy model Arcama FMJ CD-23T i MAC.

I VDH przegrał.

Czym nalezy sie kierowac robiac samemu IC? Piszecie ze mozna kupic kabel za niewielkie pieniadze- czy jest to specjalny kabel sygnałowy, na co patrzec? Jakie koncówki najlepiej kupic i jak sie je lutuje? Trzeba miec jakas specjalna cyne?

Chcę zrobić samemu IC, ale nie mam wprawy na jakie kable patrzec i jakie warto kupic...

Czy rzeczywiscie "graja" porównywalnie do firmówek?

Swego czasu pożyczałem różne kabelki i w porównaniu z moim (patrz o mnie) różnica jest duża. O wiele lepsza przestrzeń i stereofonia. Zależy mi też na szczegółowości.

Z góry dzięki za pomoc...

A ja konsekwentnie będe polecał Bandridge Profigold PGA-3000. Cena od 179zł (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) do 235zł w innych sklepach. W EuroAGD ok.215zł. W niektórych aplikacjach pokonywał Siltecha i Cardasa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rafko=> wpisz w wyszukiwarkę kable profesjonalne lub Cordial lub interkonekt (jak zrobić samemu -jest taki post)

po prost szukaj w wyszukiwarce te tematy byly już obszernie poruszane.

A profesjonalny mikrofonowy kabelek np. Gotham za 3zł. metr zakasuje twojego.

Ja dorzuce gitarowego Shellera lub Beldena (3-5 zl/m), jakosc wykonania nieporownywalna do zadnego znanego mi audiofilskiego gowna + wtyki np. podrobki WBT-ow z Dexona, albo oryginaly od Real Cable, w ostatecznosci "nakamichi" z Wolumenu + obowiazkowo naciagnieta stara skarpetka zeby udawal Audioquesta + zlocony napis Pierdelum.

Co do Galatei i Phobosa, to firma Audionova coś zciemnia z pochodzeniem i wogóle istnieje trochę wirtualnie (Był nawet o tym wątek na forum). Nikt się jednak nie czepia, bo jakby dla odmiany kabelki są świetne, nie słyszałem jeszcze złej opinii, zwłaszcza że kosztują...powiedzmy tyle , ile wszystkie inne kosztować powinny.

Jak gra Galatea: Najpierw wygłoszę swoje : wpływ kabli na dzwięk jest wogóle niewielki, rożnice są ( o ile są ) nieraz na granicy percepcji. Przyjmując takie założenia : po wpięciu Galatei mój system dostał adrenaliny, w zasadzie w każdym aspekcie : przestrzeni, basu, "otwartości" cokolwiek to znaczy ...

a z tym sciemnianiem AUDIONOVA co do pochodzenia ich kabelkow... Z tego co wiem, mozna bedzie o wszystko zapytac podczas AUDIO SHOW. Ciekawostka - firma bedzie sie prezentowac z ERYKSC NUVO. Sam jestem ciekaw. Zapowiada sie dosc brawurowo. Z drugiej strony, jesli decyduja sie na taka odwazna demonstracje, to znaczy, ze sa pewni swego. Oby...

To istotnie ciekawe. Może się wyjaśni "Made in Switzerland " na - bardzo gustownym zresztą - opakowaniu.

Co do " na granicy percepcji " to z wszystkich kabli, które miałem, Galatea zaznacza ten wpływ najbardziej, jeśli za odniesienie przyjąć kabelki za 20 zł z MM - i jest to wpływ jednoznacznie pozytywny. Nie o każdym kablu można to powiedzieć...pamiętam miałem budżetowy Tara Labs za trzy razy tyle...ech, szkoda mówić.

W Warszawie to wiem gdzie jest Dworzec Centralny, jeśli tam jeszcze jest :-)

Pytaj o kable profesjonalne mikrofonowe lub gitarowe w sklepie muzycznym lub elektronicznym lub znajdź w internecie-to nie problem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.