Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ciekawe wnioski odnośnie Gotham GAC-2 - chyba się skuszę ;)))

Sam użytkuję interkonekt na kablu mikrofonowym quik lok (ze sklepu muzycznego, dwie żyły+oplot) i jest OK; Ponadto przez długo czas użytkowałem Cordiala głośnikowego CLS-240, przy dużych mocach i w zakresie basowo-dynamicznym jest bardzo dobry. Jednym słowem temat kabli profesjonalnych zamyka dla mnie dywagacje o audiofilskich przewodach za XXX-XXXX PLN.

mam pytanie odnośnie kabli głośnikowych Gotham, ponoć są wysokiej próby :

1)wofercie mają kabel głośnikowy koaksjalny GAC-SPK2 2x2,5mm oraz standardowe kable głosnikowe. Czy warto i jak podłączyć kabel współosiowy?

2) Czy ktoś próbował efektów z nowymi kablami bi-wire SPK 4x2,5mm ?

Dziś porównałem gac-2(interk.) z nordostem za 370 zł.Wnioski;mimo wysiłku nie stwierdziłem różnicy brzmienia,ani w poszczególnych rejestrach,ani w ogólnym przekazie;czyli w systemach tzw.budżetowych nie warto inwestować w kable bo i po co.Wszystkim poszukującym cyny ze srebrem radzę użyć cyny 97proc.SN 3proc.CU,efekt będzie ten sam,chodzi o to,żeby lut nie zawierał ołowiu.

Bardzo ciekawy wątek.

Który z kabelków polecacie na kabel cyfrowy? Czy przy budowie kabla cyfrowego należy się trzymać jakiś specjalnych reguł, czy robimy go tak jak zwykły IC?

w Neopcie mają Gothama cyfrowego, koncentryk podobno z dodatkiem srebra. Facet mówił, że kabel świetnie sprawdza się rownież jako klasyczny IC. aha, kabel jest niebieski ala Siltech.

pozdr

A moje odczucia po odsluchach kabelkow sa takie: Gotham GAC-2 + Nakamichi - miejsce 1 (ogolnie zajeb...), Cordial CIK-122 + Nakamichi - miejsce 2 razem z cordialem CMK-222 + Nakamichi (minimalnie gorszy od gothama, ale za to troche wiecej basu - nadaje sie do jasnych systemow)

Rafko, a nie zamieniłbyś tego cyfrowego Gothama na inny ciekawy interkonekt DIY? Mam też tego trochę, np. włoskiej produkcji kabel instrumentalny, Eagle Component i parę innych.

>McGyver

Ja tego cyfrowego Gothama wcale nie mam wpietego do systemu, bo sie u mnie nie sprawdza. Lezy sobie na polce, a głównym moim IC jest Gotham GAC-2, który na prawdę jest rewelacyjny (w klasie cenowej do powiedzmy 300 - 350 PLN). Tak więc generalnie jestem zadowolny, ale na tym kablu o którym piszesz nie słuchałem. Jeśli jest lepszy, to pewnie że wymienię :-)))

Panie i Panowie>

ktoś z was testował GAC-2 V1?

na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można poczytać m.in. że to taki sam kabel jak GAC-2 tyle że z dołożoną jedną warstwą niwelującą szumy. warstwa 4.

co sądzicie? piszą że kabel ma większą pojemność niż GAC-2 i parametry to potwierdzają.

może będzie JESZCZE LEPSZY?

:)

pozdrawiam

k.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dooomin>

dziś widziałem tego beldena w sklepie u Hołdysa cena 17 pln/m ale kupiłem klotza - 7pln/m, jutro polutuję i dam znać jak gra w porównaniu do mojego systemowego.

..

chcę zamówić gothama i jestem przekonany co do GAC-1 S/PDIF-Pro bo z niego zrobię sobie interkonia (ukłony MariuszJ ;), ale nie jestem pewien co do GAC-2 czy GAC-@ V1.

cena podobna, GAC-2 sprawdzony...

a jak się okaże że GAC-2 V1 gra tak samo ale dla przykładu nie jest wrażliwy na bliskie sąsiedztwo kabli zasilających...

albo że gra lepiej...

pozdrawiam

k.

piepszony świat...

wytki to będą najlepsze białe perłowe "digital" polecane już na forum przez andrea29.

widziałem ostatnio je po 6 pln, ale penie znowu bym przepłacił

pozdrawiam

k.

sorki:

Ukryta Zawartość

z tym ze w tej chwili "wyszedl", ale w zeszlym tyg. jeszcze byl, trzeba dzwonic

Ukryta Zawartość

a jak odczytać te parametry?

bo może rzeczywiście im mniej tym lepiej.

GAC-2

Capacitance: cond/cond: < 125 nF/km

cond/shield < 189 nF/km

GAC-2 V1

Capacitance: cond/cond: < 70 nF/km

cond/shield < 118 nF/km

GAC2- V1 ma cyt: "To improve the capacitance of the cable..."

czyli polepszyć, ale też poprawić.

rzeczywiście pomiszałem parametry :)

friday OFF TOPIC>

wysłałem do Ciebie wczoraj mail'ea w sprawie receiverów

mogę liczyć na jakąś odpowiedź?

pozdrawiam

k.

a jak odczytać te parametry?

bo może rzeczywiście im mniej tym lepiej.

GAC-2

Capacitance: cond/cond: < 125 nF/km

cond/shield < 189 nF/km

GAC-2 V1

Capacitance: cond/cond: < 70 nF/km

cond/shield < 118 nF/km

GAC2- V1 ma cyt: "To improve the capacitance of the cable..."

czyli polepszyć, ale też poprawić, udoskonalić.

zaczyna być jasne. zamawiam V1 :)

friday OFF TOPIC>

wysłałem do Ciebie wczoraj mail'ea w sprawie receiverów

mogę liczyć na jakąś odpowiedź?

pozdrawiam

k.

Witam.

Panowie, czy moze ktorys z Was ma mozliwosc kupienia w swojej miejscowosci wtykow Nakamichi albo Profigolda? Niestety, u mnie nic takiego nie ma. Jezeli ktos wyraza chec pomocy, bede zobowiazany.

Pozdr.

Wczoraj polutowałem Klotz'a - Klotz Professional Microphone Cable. Końcówki Nakamichi.

Zamieniłem, swoje DIY na kablu Heliosa, na rzeczonego "klocka" i ...

... z kolumn spadły koce.

Jakoś ich wcześniej nie widziałem ale musiały tam być bo nagle zaczęło grać.

Siedziałem, słuchałem i śmiałem się jak głodny do sera ;)

..

Już nie mogę się doczekać Rotela 812 który do mnie powoli zmierza i wymiany źródła bo to dopiero będzie przeskok. Bo jak to zaczęlo ładnie grać na techniksie, to strach się bać co będzie dalej...

..

Szeryfo>

Ja mam i właśnie dziś się wybieram po Nakamichi, na giełdę pod GUS. Ostatnio kupowałem po 6pln, ale myślę że jak zażyczę ponad 10 to może coś powinno się wynegocjować taniej. Daj znaka na priv ile - ja biorę 8 szt.

Kontakt masz w "O mnie"

Pozdrawiam

k.

>Morven

Czekam i czekam :( Zamowilem i czekam, w poniedzialek dostalem maila ze nie wszystko maja z mojego zamowienia, ale glosnikowy i GAC-2 mial do mnie wyjsc... a wtyki stygna :( te audionovy co kupilem to sam miod, chyba WBT nawet wysiadaja... w najgorszym razie ta sama klasa... w kazdym razie jak bede je juz mial to dam znac

Pozdrawiam

> Szeryfo

Jakbys chcial, to mam dostep do takich, jak w fotce ponizej, szczegoly na [email protected]

[obrazekLUKASZ-236973_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieki Panowie za wszelka pomoc! Juz sie dogadalem z jednym z kolegow forumowiczow. A propos wtykow Nakamichi- czy jest kilka rodzajow, np: z izolacja teflonowa lub bez, czy jakies rozne rozmiary?

• Redaktorzy

Hi

Od wczoraj klocki spina GAC-2 zakonfekcjonowany Nakamichi. Na razie nie będę szczegółowo opisywał wrażeń, bo IC musi się wygrzać, ale powiem, że nie jest żle, a jeśli wziąć pod uwagę cenę to jest lepiej niż dobrze. Co do wtyków Nakamichi to na Wolumenie "chodzą" po 3,5 zł. Przed lutowaniem sugęruję dokładnie je obejżeć. Człowiek, który mi je lutował (pod lupą) znalazł w jednym wtyku zadzior, który mógłby skaszanić cały IC. Poza tym polecał mi wtyki Alpharda (te z rozporowym trzpieniem - na Wolumenie są po ok 6 - 7 zł, ale trzymaja się gniazd jak przyklejone).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.