Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Na Cordialu CGG122 zrobiłem sobie kabel do gitary. To jest ,chciałem powiedzieć, interkonekt między instrument a wzmacniacz :) Dobry jest. Można po nim deptać bo ma grubą izolację. :))))))

Gothama mozna kupic tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potwierdzam też że Sheller gra bardzo dobrze - mam takiego, najbardziej udany kabel zaraz po Gothamie ( z tym że tego mam w konfekcji Monacora i tylko przypuszczam że to Gotham po sposobie jego oznaczenia)

Wtyczki - moga być Nakamichi ale za 4,5zł. od sztuki. A do kabli koncentrycznych - lepsze będą CC-008 z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po 7zł.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień dobry Panowie! Kupiłem ostatnio: Audionova Phobos, i mnie zatkało.Miał być do tunera a wylądował w systemie jako główny kabelek - Podkreślam że system w tej chwili niebanalny: Sonus Faber Concerto, Marantz Cd17 i AVM Competition.Audioquest i Cable talk poszły w odstawke! Też mnie zaintrygowała kwestia Switzerland i zapytałem o to producenta poprzez strone.Tzeba przecież też im dać szansę a nie pisać o wielkiej niewiadomej... Producent przesłał mi maila wyjątkowo bogatego w treść. Zaznaczają w nim że jedynym miejscem gdzie mógł być wykonany taki przewód to właśnie szwajcaria. Jako ciekawostke należy potraktować wypowiedź że w polsce nie można nabyć miedzi o większym współczynniku czystosci niz97%. Ja myślę że to wszystko tłumaczy :-) Kto chce niech sobie lutuje ale ja osobiście wolę zaufać fachowcom!

LOOPA - a sprawdzałeś może orginalny kabelek od Marantza? U mnie w prawdzie Firsta a tymbardziej Fadela w torze CD nie przebił, ale wszelkie Cable Talki i IXOSY padają jak muchy(!!!) Gra to u mnie w torze analogowym i tam jest nawet lepiej niż z Fadelem - przyznam że jestem tym wszystkim mocno zaintrygowany. W każdym razie do tunerka powinien byc jak znalazł. Nie wiem tylko czy masz takiego samego jak był w moim CD17II - biała i czerwona prosta oprawka, wtyczka złocona, grubość po wierzchu z 0,5cm. Chyba że w starym modelu były te zwykłe cienkie druciki wtedy z dobrego dźwięku nici.

>Qubric

Czy możesz powiedzieć coś na temat kabli Gotham? Chodzi mi o charakter dźwięku. Pod jakie znane kable najbardziej podchodzi - bardziej ciepły dźwięk i lekko zmulony, czy otwarty z przestrzenią???

Mnie zależy na tym drugim.

Aha jaki ma symbol ten kabel Gothama, bo na stronie jest ich sporo....

Rafko - przestań bo zaraz spadnę z krzesła :))) Pod dżwięk to może podchodzić CD albo wzmacniacz, a kabel zagra inaczej w zalezności od tego w co go wepniesz. Tzw. przestrzeń z kabla jest wtedy kiedy nie ma precyzji a analitycznośc kabla kojarzy mi się z ostrością.

Gotham jest najlepiej zrównoważony, Sheller trochę ostrzejszy od niego a Cordial nieco bardziej ciemny (cięższy albo zmulony jak kto woli ale są to różnice na granicy percepcji). KAble grają tak jak powinny - czyli się nie narzucają przy czym słychać szczegóły. Gotham moim zdaniem dobrze odtwarza przestrzeń - to model GAC 2/1 prawdopodobnie, czyli podwójny mikrofonowy. Kabli nie "słucham" więc nie porównam, ale na pewno sa lepsze od Monsterów modelu 400 i wyższych.

Jeżeli chcesz mieć zbasowanie i duzo powietrza polecam kable z niesymetrycznymi żyłami - np. Tasker C-209 ale poprawny to on nie jest ;)

>Qubric

To trochę śmiesznie Ci wyszło, bo najpierw piszesz że kabel nie ma charakteru, tylko sprzęt w jaki jest on wpięty, a za chwilę charakteryzujesz każdy z nich. To jak jest Cordial bardziej ciemny, czy to zależy od sprzętu?

Ja doskonale rozumiem że kabel może tylko retuszować dźwięk, ale nie zaprzeczysz chyba że każdy z nich ma jakiś tam swój charakter i o takowy właśnie pytałem...

Bo kabel nie gra - niby co ma w nim grać??? Najwyżej lepiej lug gorzej oddziaływuje na sprżet który łączy - albo jak wolisz mniej lub bardziej zniekształca jego brzmienie :)

Porównanie kabli, które opisałem dotyczyło takiej sytuacji kiedy były wpinane po sobie w to samo źródło i wzmacniacz (zresztą bardzo leciwe i bardzo tanie).

Na innym sprzecie możesz uzyskać całkiem inne wrażenia i różnice między kablami moga być nawet odwrotne albo wogóle nie słyszalne.

pozdr.

:):):):)... a potem to już tylko pozostaje dokupić Scorpiona z gniazdami zbalansowanymi jako atrapą i jest coś.

Dziś poświęciłem 3 godz. swego cennego czasu zamiast pracować. Rozkręcałem mnóstwo kabli, prowadziłem rozmowy z różnymi ludzmi. Kabel na RCA zawsze był kablem typu czincz, gdzie o ile miał dwie lub trzy żyły, ekran lutowany był jedynie od strony źródła. Nie wierzycie lub macie wątpliwości- walcie w wyszukiwarkę :):):) Z B A L A N S O W A N Ą...

... a i jeszcze jedno pytanko - ten kable faktycznie kosztuje 4-5 zł/mb?

Jeżeli jest tak dobry to czemu nikt na to nie wpadł - po co wydawać 2000 zł na Interkonekt skoro za kilkadziesiąt zł można zrobić lepszy lub porównywalny?

Prosze wyjaśnijcie mi to jak dziecku bo może czego nie łapię :)

W Wawie obleciałem większość sklepów i nigdzie nie mają Gothama i jak mówią nie wiedzą gdzie mogę go kupić (wiadomo konkurencja...). Suma sumarum - kabla nie posiadam. Pozostaje chyba tylko droga wysyłkowa. Aż sam jestem ciekaw czy rzeczywiście tan kabel wart jest tyle zachodu...

:):):) ... ten, który jednym okiem widzi co innego niż drugim :):):)- stąd ta symetria.

Kabli dlatego niet, poniewaz są tak dobre, że dostac je tak trudno, jak kiełbasę za Gierka.

Ja też tego nie łapię.

Dopiero teraz na to wpadłem, ale z tymi 2000zł to lekka przesada tutaj na przezroczystym systemie wyczujesz różnicę, ale będzie ona na granicy percepcji, a już na pewno nie adekwatna do wydanych pieniędzy.Także kup kabel za 6zł, a resztę 1950zł dołóż do np.kolumn da to zdecydowanie lepszy efekt.

Zmiany interkonektu na inny to najbardziej subtelne zmiany w ogóle.

A kabelek zawstydzi wiele innych za ok.600zł :-)

Panowie!

Najpierw trzeba zbudować system, a potem go okablowywać. Jeśli ktos niczego nie ma to zgoda, że po co się rujnować? No ale posiadam sterty różnej maści kabli (od Cordiala po....) i podyskutowałbym o wrazeniach. Wymieniane przez Was przekazuja sygnał poprawnie, a nie wybitnie. Piszecie o nich natomiast jak o majstersticu.

OK, gutekbull to powiedz mi jakie są modele tych kabli które Ty posiadasz i jak o te kable pytać? jak się nazywają, bo jak pójdę do sklepu i poproszę o 1 mb gotham'a z którego chcę zrobić kable sygnałowe to mogą nie wiedziec o co chodzi, tym bardziej jeżeli powiem że ten kabel za 8 zł będzie lepszy o tego za 600 zł :) - podjadę w przyszłym tygodniu to popytam tylko chcę wiedzieć o co :)

Zydelku! To była oczywiście metafora ;-)))))) Kable te różnią się między sobą i nie bardzo rozumiem co z czym mam lutować. Raz ekran z masą, z drugiej strony odwrotnie, i już się gubię...

Na tym Gothamie jest napisane DGS-2 i nic więcej ,kabel mikrofonowy i ma inny charakter od Cordiala CMK 222 (też mikrofonowy), mi Gotham bardziej przypadł dop gustu,ale to kwestia systemu.

Zydelek, przyznaje Ci racje. Na koncu watku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) umiescilem dwa ciekawe linki. Teraz szybciutko odwracam mojego audiofilskiego diamondbacka, zeby wreszcie polecial ten bas z tunera :-))) Cale szczescie ze reszte lacza eleganckie shellery i beldeny jak Bozia przykazala jedna goraca w ekranie...

Ukryta Zawartość

No dobra, więc jak z tym Gothamem? Bo jedni mówią, że GAC-2/1,a inni, że DGS-2. Ja sam znalazłem jeszcze jeden , który odpowiadałby opisowi GAC-2 V1. Zapraszam na stronę producenta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.