Skocz do zawartości
IGNORED

Jak i czy kupowaliscie chiński sprzęt lampowy?

23031970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie , od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna chińskiego przedwzmacniacza lampowego , tj. model Xiangsheng 728 A , ponieważ żaden polski dystrybutor nie ma w ofercie w/w modelu przedwzmacniacza , zdecydowałem się na zakup rzeczonego urządzenia bezpośrednio od chińskiego dystrybutora/producenta.

W związku z powyższym mam do Was pytanie, czy macie doświadczenie w dokonywaniu zakupów drogą internetową sprzętu elektronicznego z Chin i jakich dystrybutorów polecacie?

Z góry bardzo Wam dziękuję za wszelkie sugestie , z wyrazami szacunku - Piotrek.

P.S.

Jutro , jak tylko przelacze się na komputer zamieszczę zdjęcia oraz link do producenta/dystrybutora interesującego mnie przedwzmacniacza.

Piotr

Sprawdź dobrze czy posiada certyfikat CE, bo jak nie to będą kłopoty z naszym urzędem celnym i będą chcieli Ci to zezłomować za co będziesz musiał również zapłacić.

Wygląda całkiem zacnie, szkoda że nie ma zdjęć ze zbliżenia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wygląda całkiem zacnie, szkoda że nie ma zdjęć ze zbliżenia:

Ukryta Zawartość

Ostatnio zamówiłem(24.11.15) z tej strony, do tej pory brak jakiejkolwiek wiadomości..., więcej tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam ten sklep.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kupowałem tam parę razy. Mega profesjonalna obsługa i kontakt. Doradzą podpowiedzą, Nie naciągają na droższy sprzęt. Niewątpliwa zaleta to fakt iż każdy zakupiony sprzęt jest aż do przesady solidnie zabezpieczany na czas transportu. Z resztą jest to jeden z atutów którym się chwalą na swojej stronie.

Co do znaku CE to się nie martw. Znak CE musi posiadać towar który sprowadza firma do dalszej odsprzedaży a nie osoba prywatna na swój użytek.

Ukryta Zawartość

Dokładnie bzdura. O mały włos pozbyłbym się wzmacniacza (na własny użytek). Dzieki "uprzejmości" Pani celniczki jakoś sie udało. Także nie polecam zakupów bez CE. Nie dość że przelałem ponad 2 tys. zł to około 300zł o mały włos nie dopłaciłbym za recycling i złomowanie. Nie wprowadzajcie kolegi w błąd !!!!

Zamierzam kupic LM audio 518IA zeby porownac do manleya .

zeby bylo taniej to chcialem kupic na china hifi ale cos mnie zastanowilo ze prawie pol ceny za nowy

Wzmak.wiec napisalem do producers czy to jest originally wzmak oto odp:

Hello Roman,

Thanks for your inquiry.

If you are checking on our web you will find one warning there China-High END is selling fake products of ours. That is why they can sell at such a cheap price.

Please contact our authorized distributor in USA if you are needing our LM-518IA.

Best regards,

JAmes

发件人: romuald sierzputowski

发送时间: 2015-12-09 07:22:20

收件人: lmaudio

抄送:

主题: LM 518IA

▶ Show quoted text

Hello Roman,

Sorry to inform you we do not accept direct orders from USA.

Thanks and with best regards,

James

PS pisze z telefon wiec sporo bledow

Zamierzam kupic LM audio 518IA zeby porownac do manleya .

zeby bylo taniej to chcialem kupic na china hifi ale cos mnie zastanowilo ze prawie pol ceny za nowy

Wzmak.wiec napisalem do producers czy to jest originally wzmak oto odp:

Haha a to dobre podróbka... Daj spokój kto by w Chinach chciał się szarpać i podrabiać niszowe towary. Ilość sprzedanych wzmacniaczy przez oficjalna sieć dystrybucji zapewne też nie powala więc kopiowanie ich mija się z celem. Co innego kopie drogich zegarków, czy ciuchów te idą w milionach a na pewno w setkach tysięcy.

No ale otrzymałeś oficjalne info od producenta że jakiś tam chińczyk na swojej stronie sprzedaje podróbki. Otóż pracuję w firmie która jest dystrybutorem pewnej marki z Chin (nie jest to sprzęt audio). Jakiś czas temu zauważyliśmy że produkty które oferujemy można kupić za mniej niż połowę ceny na Aliexpressie. To samo zauważyli inni dystrybutorzy z innych krajów. Większość z nich zaalarmowała fabrykę że co to k....a jest ! Sprzedajecie na Aliexpresie towar sami po zaniżonych cenach ? Pierwsza reakcja fabryki była taka, to podróbka. Wtedy dokonaliśmy zakupu kontrolnego z Aliexpressu a następnie zgłosiliśmy jedno z urządzeń jako uszkodzone prosząc o wymianę na sprawne. W tego typu przypadkach podajemy kod i numer serii. Jak się okazało fabryka bez problemu uznała reklamację. Po tym zdarzeniu i naciskach dystrybutorów z innych rynków producent się przyznał że sprzedaje towar w Chinach firmom które po prostu handlują nim prze Aliexpress z minimalną marżą. W tej chwili sprzedaż w Chinach została zatrzymana do firmy które oferowały produkt po zniżonych cenach a inne nie stosujące się do zaleceń zostały odcięte od dostaw. Dla czego tak ? A dla tego że by nie zniszczyć światowej sieci dystrybucji. Więc odpowiedź producenta że LM-518IA z China-High END to podróba to raczej można miedzy bajki włożyć ;)

Wiesz ze chodzi o wzmak za prawie 5k USD czyli jezeli to co pidxesz jest prawda to na china hiend mozna go kupic za polowe.

Ale do nich napisalem I nie mam odp.

Chyba zdajesz sobie sprawę że koszt podzespołów potrzebnych do złożenia takiego wzmacniacza to pewnie całe 300-500$ i to i tak na wyrost. Cena 5000$ to żart za który są gotowi zapłacić klienci na innym kontynencie i to na tym zarabia producent w tej branży. P.S. a tu możesz go kupić jeszcze taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy można wiedzieć co u nich kupiłeś?nawet na pw.

Osobiście kupiłem dwie rzeczy. Odtwarzacz który użytkuję i jestem z niego bardzo zadowolony

Ukryta Zawartość

Dla znajomego sprowadziłem ten wzmacniacz

Ukryta Zawartość

A te monobloki również zakupione w tym sklepi miałem okazje słuchać przy okazji testu porównawczego źródeł

Ukryta Zawartość

Podsumowując sklep sprawdzony. Można im zaufać. A jeżeli to co tam mają to podróby to daj Bozia zdrowie żeby tylko to co u nas się sprzedaje za dwa, trzy razy drożej tak grało :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.