Skocz do zawartości
IGNORED

Sony Korektor - szukam korektora Sony jaki polecacie

603Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Korektor barwę dźwięku zmieni,dla odmiany,w Technics 10 lat temu miałem wszystkies segmenty przez rok zbierałem skladałem oprócz brzmienia,był też wygląd

Ukryta Zawartość

Jezeli dzwiek Ci odpowiada i jestes z niego zadowolony , ale od czasu do czasu chcesz sobie zmieniac barwe dzwieku (rozumiem ze regulacja wysokich i niskich tonow Ci nie wystarcza) i zalezy Ci na segmentach tej samej firmy , czyli kolekcji i jej rozszerzenia to bierz tego Sony seq 711 i masz komplet:)

Natomiast jezeli bys chcial lepszy dzwiek od tego co masz , to zdecydowanie musisz zamienic amplituner 5.1 na wzmacniacz stereo co da wielki krok do przodu jesli chodzi o muzyke, po czym zmienisz w przyszlosci kolumny na lepsze i gra muzyka. Jesli chodzi o wzmacniacze stereo to zapewne chcialbys jak by co Sony wiec zainteresuj sie wyzszymi modelami z serii ES.

Powiem tak,wiem,że są lepsze ale po co dokładać skoro wiadomo kasa nie zawsze płynie,masa ludzi ma dużo gorszy wzmacniacz,amplituner niż ten mój,do pełni szczęścia korektor mi wystarczy i będzie wszystko chodzić.

Co do kolumn podobnie jak wyzej napisałem mają dużo gorsze i ludzie żyją,te Altusy 300 aż takie złe nie są

dam znać jak sie to wszystko poukładało

W amplitunerze ustawię kolumny dwie przód i jest stereo na warunki domowe w miarę dobre.

Można iść ku lepszemu tylko,sprzedając mojego amplitunera musiałbym trochę dopłacić za sam wzmacniacz ,nie wiem tak tylko pisze bo może nie

603Mariusz kupiles jakis kolejny klocek czy narazie nic?

Jesli podoba Ci sie dzwiek z tego zestawu co masz , to po co zmieniac cos na sile ;) Przeciez w "tym biznesie" chodzi glownie o radosc z odsluchow, jesli takowa masz to wspaniale :)

to tym bardziej je sprzedaj

Pytanie jakie kolumny są w cenie Altusów 300 lepsze do domu

*******************************************************************************************

603Mariusz kupiles jakis kolejny klocek czy narazie nic?

Jesli podoba Ci sie dzwiek z tego zestawu co masz , to po co zmieniac cos na sile ;) Przeciez w "tym biznesie" chodzi glownie o radosc z odsluchow, jesli takowa masz to wspaniale :)

Nie jeszcze nie kupiłem nic,szukam,

• 2 tygodnie później...

Znalazłem taki korektor Technics SH-E85 DSC co sądzicie o nim czy jest taki dobry jak Pioneer GR 777

Z tyłu ma tylko cztery czincz i system control do czego on jest

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 4333868700_1452728389_thumb.jpg

Teraz znalazłem wymiary jego 36cm szlak kolejny korektor nie wymiarowy pod wierzę

Zostaje Pioneer albo Sony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten korektor Technicsa ma wymiary 360 x 85 x 285mm wiec nie bedzie pasowal Ci do zestawu, chyba ze jest Ci to obojetne. Nie jest tak dobry jak Pioneer Gr 777.

Tak zgadza sie za wcześnie napaliłem sie pozostaje pioneer ma tylko 1cm mniej

Pytanie czy jest szansa korektor podłączyc do mojego amplitunera Sony STR DB 830 tak aby poprzez Amplituner wszystkie segmenty szły poprzez Korektor

ktoś pisał że ampltuner Technics SA-AX7 ma taką opcje

jak takie gniazda nazywają się w amplitunerze pod korektor

Ja takiej opcji w Twoim amplitunerze niestety nie widze (moge sie mylic), ale moze ktos z kolegow sie jeszcze wypowie.

Z korektorow zwroc jeszcze uwage na Pioneer gr 555 (nizszy model od gr 777 i gorszy ,ale nie az taki zly, napewno bije na glowe wszystkie korektory Technicsa razem wziete) oraz Kenwood Ge 7030 (ten ma 44cm dlugosci jak by co). Te dwa sa tansze niz te dwa modele o ktorych mowa w temacie. To opcja jesli fundusze graja role.

Znalazlem ciekawa oferte, ale bys musial sie skontaktowac z typem i poprosic przede wszystkim o wiecej zdjec, dzialajacego korektora itp. Front wyglada calkiem ladnie z tego co widze, moze reszta tez ok. Cena do negocjacji wiec jeszcze zejdziesz troche. Jak wszystko by dzialalo ladnie i bylby bardzo dobry stan to w kwocie okolo 350zl warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super tylko powiem tak ten korektor kolega miał kupić na początku grudnia,ten gościu sprzedawca to wiadomo kto...

po telefonach żeby nie wysyłał na śiłę wysłał ,paczkę 420zł za pobraniem kolega nie przyjął,

paczka poszła z powrotem do niego i do dziś on jej nie odebrał,ze swojej poczty ma kilka już awizo ,a co ciekawe nadal go sprzedaje.

tutaj numer paczki 00359007736664391940 kopiuj nr. i wklej go tu

Ukryta Zawartość

tylko jechać tam i mówiąc ładnie delikatnie ukarać.

Parę lat temu kolega naciął się na jakiegoś Tomka ten też ma tak na imię,na tego typu stronach jest dość sporo ryzykownych ogłoszeń trzeba uważać.

Ukryta Zawartość

Czasami dane na poczcie nie sa uaktualniane, roznie to bywa, ale kupujac przez olx jak najbardziej trzeba uwazac, kretaczy nie brakuje, dlatego zawsze jak sie kupuje i nie ma sie 100% pewnosci to sprzedawca musi wyslac kurierem z opcja "sprawdzenia przy odbiorze". Mozesz nawet dolozyc te kilka zlotych do tej przesylki z taka opcja, ale masz spokoj. Jak sprzedawca sprzedaje dobry towar to bez problemu idzie na takie cos, zreszta łaski nie robi. Wtedy jak przyjdzie przesylka to sprawdzasz wszystko czy sie zgadza, jak tak to dopiero placisz , jak nie to dziekujesz. Tylko, z tego co sie orientuje nie wszyscy kurierzy maja taka opcje ale czesc ma.

i tak będę musiał kupić z opcja "sprawdzenia przy odbiorze,czasem lepiej trochę dołożyć nisz stracić wszystko

Co do pytania mojego czy

Czy jest szansa korektor podłączyć do mojego amplitunera Sony STR DB 830 tak aby poprzez Amplituner wszystkie segmenty szły poprzez Korektor

.......................

znalazłem w sieci odpowiedź taką

.......

To gniazda Tape, podłącza się to w pętle magnetofonową a uruchamia się to przyciskiem TAPE MONITOR

muszę zobaczyć czy mam taki przycisk w moim Sony STR-DB830 QS

A ja zaproponuje Sony TA-E1000ESD lub 2000ESD, co prawda to przedwzmacniacz ale z wbudowanym korektorem parametrycznym ktory jest bez porownania lepszy od tradycyjnego equalizera.

Mamy tu regulacje od 18Hz do 20kHz w odstepach co kilka Hz, regulacje nachylenia zboczy, calkiem dobre DACki na pokladzie

Pytanie jakie kolumny są w cenie Altusów 300 lepsze do domu

Oj znalazloby sie kilkanascie par :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.