Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze sprzętu za 3200-3500

czerwiello

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Przyznam szczerze, że jestem zielony w tym temacie i dlatego proszę o wyrozumiałośc i pomoc.

Chcę skompletować sprzęt audio do mieszkania. Będzie wykorzystywany do słuchania muzyki (głównie rock) w pokoju ok. 20 m2.

Od dłuższego czasu wertuje forum, artykuły, testy, ale im dalej w las tym ciemniej...

Mój wybór padł na:

- apmlituner Yamaha R-N301

- odtwarzacz Yamaha CD-S300

- z racji pomieszczenia raczej monitory: Magnat Quantum 673 lub Monitor Audio MR2

Co o tym sądzicie? Czy to będzie dobrze grało? Chodzi mi również o dobrze słyszalny dół/bas. Czy może jestem w błędzie i polecicie coś zupełnie innego.

Skłaniam się bardziej ku aplitunerowi niż wzmacniaczowi (tuner, sieć, podpięcie tv itp.).

Budżet jaki posiadam to ok. 3200 - 3500.

Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Sebastian

sprzęt "marketowy", idź najlepiej i posłuchaj tego zestawu czy Ci się podoba jak gra. Jeżeli chodzi o klocki nowe, to raczej nic lepszego nie kupisz. Pomyśl o innych monitorach np. polskiego producenta PYLON

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O ile modelom Saphire, czy Diamond od Pylona ciężko zarzucić uchybienia w kontekście ceny, to tym monitory serii Pearl bardzo, daleko do monitorów typu zaproponowanych Magnat quantum 673, czy innych do wyrwania za ok 1k np. Monitor audio bx2, Canton gle.

O ile modelo

- z racji pomieszczenia raczej monitory: Magnat Quantum 673 lub Monitor Audio MR2

Raczej podłogówki, a jak monitory to dobre(drogie), albo większe, albo jedno i drugie.

W zakładanym budżecie do yamahy dobre będą Quantum 673, jednak dołożyłbym do Dali zensor 3, bo masz od razu brzmienie klasę wyżej.

Witaj,

Wybrany przez Ciebie zestaw będzie bardzo optymalny. Mówię o konfiguracji Yamaha + Magnat. Faktycznie ciezko pobić te kolumny w tej cenie. Ewentualnie Dali Zensor 3.

Lub jeśli zrezygnujesz na początek przygody z CD to Dali Zensor 5.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Dziękuję za zainteresowanie i informacje.

Miałem okazję słuchać Denona i właśnie Yamahę. Modelu Denona nie pamiętam, ale Yamaha bardziej mi się spodobała i dlatego zapamiętałem jej model. Oba sprzęty były podpięte pod kolumny Tonsil Maestro II 180. Niestety z innym kolumnami nie miałem okazji posłuchać... Dlatego z głośnikami mam największy problem.

Reasumując, w cenie ok 1-1,5k rozglądać się za Magnat Quantum 673 lub Dali Zensor 3, tak?

Witaj,

jeśli zazwyczaj słuchasz muzyki rockowej, duże znaczenie odgrywa dynamika, bas, dlatego sugerowałbym jednak zbudować system na bazie kolumn podłogowych. Spójrz proszę na polską konstrukcję Pylon Audio Pearl 25 (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-25.html), które w połączeniu z amplitunerem sieciowym Yamaha R-N301 i CD-S300 zapewnią dynamiczne, przestrzenne brzmienie. Jeśli budżet może być minimalnie wyższy, świetnym rozwiązaniem bedą Audio Pro Black Diamond V3 (http://q21.pl/audio-pro-black-diamond-v3.html).

Jeśli natomiast koniecznie muszą pozostać kolumny podstawkowe, najlepszym rozwiązaniem będzie Monitor Audio MR2 lub trochę cieplej grające Indiana Line Nota 260 (http://q21.pl/indiana-line-nota-260.html), ewentualnie typowo rockowe Melodika BL20 (http://q21.pl/melodika-bl20.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla klubowicza oczywiście służę pomocą. Jeśli jednak masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.