Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy mercury v4i vs mercury 7

Józef

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Czy ktoś miał do czynienia z kolumnami Mercury 7? Zastanawiam się nad zakupem nie drogiego stereo i zacząłem się rozglądać za kolumnami. Po poszukiwaniach, zasięgając opinii - zdecydowałem się na Tannoy'a z uwagi na miękką charakterystykę i ciepłe brzmienie. W sumie byłem zdecydowany na v4i ale pojawił się model 7. Czy ktoś miał już do czynienia z 7mkami ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/124788-tannoy-mercury-v4i-vs-mercury-7/

Witaj,

zapraszam serdecznie do naszego salonu, mamy jeszcze Mercury V4i oraz pełną ofertę najnowszej serii Mercury 7. Nowa seria, poza wieloma zmianami wizualnymi, moim zdaniem bardzo pozytywnymi, znacznie lepszą stolarką, wprowadza serię 7 w klasę wyższą jakość dźwięku. Ogólnie charakter brzmienie jest podobny, jednak przy bezpośrednim porównaniu słyszymy znacznie wiekszą swobodę grania, wybrzmiewanie, szybszy, głębszy a przy tym znacznie lepiej kontrolowany bas. Tak więc jeśli tylko budżet pozwoli, to namawiam na serię 7.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza, szczególnie przy zakupie kompletnego zestawu, oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuję za odpowiedź !

No wyglądają zdecydowanie na wyższą półkę niż poprzednik, choć design zachowany. A jak uważacie - powiniennem kupić suba, czy zejdą wystarczająco nisko aby dynamicznym basem w miarę zagrać? Bo w v4i właśnie trochę przeszkadzał mi "wolny" i lekko zamulony, rzekłbym nawet- płaski dół.

W serii 7 bas jest szybszy, znacznie lepiej kontrolowany. Czy subwoofer będzie potrzebny, to zależy od wielkości pomieszczenia, akustyki oraz Twoich preferencji. Jeśli subwoofer do muzyki, to zdecydowanie proponuję jeden z modeli REL.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja słuchałem nowych 7, bo pomagałem ostatnio znajomemu w zakupie i też zastanawiał się między v4i i 7. Sam mam dc6tSE i w porównaniu do v4i to 7 są o półkę wyżej i bliżej dc ! Szczególnie że nie są dużo droższe od poprzednika. Posłuchaj - sam się przekonasz i bierz 7.

Witaj,

Także polecam 7ki. Wieszek membrany robią swoje. Na prawdę dobre kolumny w swojej cenie. Mimo że droższe od V4i to godne zainteresowania.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Ja słuchałem nowych 7, bo pomagałem ostatnio znajomemu w zakupie i też zastanawiał się między v4i i 7. Sam mam dc6tSE i w porównaniu do v4i to 7 są o półkę wyżej i bliżej dc ! Szczególnie że nie są dużo droższe od poprzednika. Posłuchaj - sam się przekonasz i bierz 7.

Jak dobrze pójdzie sam stanę się niedługo szczęśliwym (?) posiadaczem dc6t se. Jak myślicie, spadnę z krzesła po przejsciu z V4 czy nie? :) V4 może nie, ale czy te "7" nie będą im deptac czasem po piętach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.