Skocz do zawartości
IGNORED

telewizor 40" do 2000 zł

KANSAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem przed zakupem telewizora jak w temacie.

Bedzie stał w sypialni i odtwarzał telewizję naziemną lub nc+, trochę playera z neta i trochę z dysku USB.

Wstępnie mam dwa typy:

Panasonic TX-40C320E

Sony KDL-40R550C

Który z nich będzie lepszy?

Czy może jeszcze czemuś sie przyjrzeć.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/125150-telewizor-40-do-2000-z%C5%82/

widzialem panasa 320 na zywo tylko w wiekszym calarzu i przy kablowce czasami byla pikseloza.... to juz ktorys temat o budzetowym tv i wiekszosc lacznie ze mna chwali szajsunga h 6400.... sony nie widzialem

Zgadza się tyle tylko że z dostępnością może być kiepsko (zwłaszcza w normalnych sklepach), bo to TV ze starej serii która już wychodzi ze sprzedaży. Cena jaką widziałem ostatnio choć nadal dość atrakcyjna za to co oferuje ten TV nie jest jednak aż tak ciekawa jak modeli sporo większych. Można szukać następcy 40 J6200.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Znalazłem obydwa :

Oczywiśćie ten nowszy troche poza budżetem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czyli tym Sony KDL-40R550C też sobie głowy nie zaprzątać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie znam modelu a tego co wiem porównywalny obraz do tych TV ma Sony z wyższej serii ale też chyba słabo czy wręcz niedostępny i droższy. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W sklepach można nie zastać....proponuję zacząć od internetowych przeglądarek (ceneo, skąpiec) zanim zaczniesz wędrówkę po sklepach możesz się wstępnie zorientować gdzie nie warto szukać bo ich tam już nie ma. ;(

panasonic as640...moze go znajdziesz...

Będzie z tym chyba zdecydowanie trudniej niż z Samsungiem....wiem bo nie tak dawno szukałem a na ceneo nie ma żadnej oferty. ;)

Dorzuć do poszukiwań jeszcze takie coś LG 42LF652V - więcej cali ale zmieścisz się w cenie. Matryca IPS 100/120Hz, niezłe głośniki, dobry obraz, szybki OS.

W grudniu MM oferowało go za 1849 PLN.

Słuszna uwaga, zwłaszcza w tej klasie cenowej nie należy oczekiwać od IPS choćby zadowalającej czerni, choć VA ma też wady (słabsze kąty) i to dla ścisłości należy dodać. To ma być TV do sypialni dlatego ten mankament VA nie powinien mieć żadnego znaczenia.

Dorzuc ten.

Ukryta Zawartość

Chyba nic lepszego nie znajdziesz w tej cenie (moze jakas uzywke plazmy czy serii AS Panasonica). W tym Sony. Tryb obrazu "kino" calkiem niezle skalibrowany, tak na solidne 80%.

Mam w W829 matryce IPS i nie narzekam na czern. Szczegolnie jak sobie zapale za TV LED'y. ;)

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Sypialnia czy nie, dobre kąty zawsze się przydadzą bo nic tak nie wkurza jak rozjazd kolorów.

Z drugiej strony fajnie jak w tej czerni jednak widać kontury a nie plamę.

Żeby nie było to jestem bardzo sceptycznie nastawiony do LCD jako takiej technologii w TV. Posiadam plazmę od LG żaden szczególny model 42PC51, ma już ponad 17 tys. godzin pracy ale ostatnio powyższego IPS 42LF652V rodzice kupili i powiem, że wstydu nie ma. Nawet do tej leciwej plazmy i chyba nawet lepsza czerń. Kolory dobre, kąty też, nie wspominając o funkcjonalności bo to już przepaść.

Tak więc, każdemu wedle potrzeb.

Panowie skoro rozmawiamy o najnowszych lcd to porównujmy je do najnowszych plazm, czyli z ostatniego roku produkcji...nie ma sensu porównanie 10-letniej plazmy do np.2-letniego lcd bo wiadomo wszystko idzie do przodu... ja u Synka w pokoju mam panasa as640 ( model sprzed 2 lat) i porównujac go do prawie 10-cio letniej plazmy u moich tesciów ( panas s10) to ten lcd wypada b.dobrze pod kątem kontrastu i czerni i ogólnej plastyki obrazu , chociaz ta plastyka z plazmy nawet tej starej jest mi bliższa, ale czerń i kontrast na prawde ok w tym as640 patrząc na s10... ale porównujac as640 do 2-3 letniego panasa st60 to wybaczcie ale nie ma co porównywać....

Tylko Yodas, jest tez roznica w cenie, prawda, ponad dwukrotna. ;)

Tak jak mowilem wczesniej Panas od serii 5, czy Sony od serii 7 nie ma sie czego wstydzic.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dorzuc ten.

Ukryta Zawartość

Chyba nic lepszego nie znajdziesz w tej cenie (moze jakas uzywke plazmy czy serii AS Panasonica). W tym Sony. Tryb obrazu "kino" calkiem niezle skalibrowany, tak na solidne 80%.

Mam w W829 matryce IPS i nie narzekam na czern. Szczegolnie jak sobie zapale za TV LED'y. ;)

W829 ma matryce Va po pierwsze.

Ukryta Zawartość

Tylko Yodas, jest tez roznica w cenie, prawda, ponad dwukrotna. ;)

Tak jak mowilem wczesniej Panas od serii 5, czy Sony od serii 7 nie ma sie czego wstydzic.

nie rozumiem... 42" st60 kosztował około 2 tysi ( jesli dobrze pamietam)... tyle ile teraz lcd z badziewnym obrazem...

W829 ma matryce Va po pierwsze.

50-tka i wieksze tak. Z kolei 42 cale, nie. Roznice nie sa miedzy tymi modelami duze. Jesli mi nie wierzysz odwiedz hdtv.co.uk

nie rozumiem... 42" st60 kosztował około 2 tysi ( jesli dobrze pamietam)... tyle ile teraz lcd z badziewnym obrazem...

Kosztowal wiecej, a teraz plazmy uzywane w porzadnym stanie kosztuja wiecej niz nowe LCD za 2000zl. Jednak i w tej cenie mozna cos znalezc.

Napisałem do kolegi który kupował nowe st60 42", sprawdził ile zapłacił , 2399 zł ...

Fakt troszkę więcej. ... to był jeden z ostatnich dostępnych nowych egzemplarzy... :)

Ktoś na HDTVPolska sprzedaje taką prawie 3 letnia (ale bardziej ważne jest ile ma godzin nalatane - 3154h) za 1900 zł...

Yhm. To jest to jakas alternatywa do nowego Sony z serii 7.

Alternatywa pod względem ceny....ale co do jakości obrazu to , wybacz ale to żadna alternatywa...

....jakaś alternatywa pod względem jakości obrazu od lcd do tego st60 kosztować może 2,3 krotnie więcej. ... niestety zawsze tak było... :)

Tak, zgadzam sie. Tylko Yodas, nie kazdy chce isc w uzywane. Ludzie maja rozne potrzeby.

Ja np. Nie kupil bym juz muzyki na plycie kompaktowej, ale nie neguje tego wszem I wobec. To z ja wole pliki I vinyl to moja subiektywna sprawa. Ty nie kupujesz gier w formie cyfrowej I tez to szanuje. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.