Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to wogóle jest możliwe?

MarekMarco

Rekomendowane odpowiedzi

Z Yaqina jestem nie tylko zadowolony, ale jestem nim zachwycony. Za radą kolegów z forum wymieniłem lampki sterujące na rosyjskie militarne (po miesiącu grania na chińskich) i to był dobry krok, na razie nie zmieniałem lamp mocy, choć pewnie i to zrobię w przyszłości (mam już co nie co na oku - ale na razie cierpliwie słucham...). Naczytałem się na forum różnych negatywnych opinii o tym wzmacniaczu i nie tylko o nim, bo o moich DM602s3 to tu jechano, że szok..., ale się z nimi nie zgadzam - tzn. może inaczej.... moje ucho kocha dźwięk wydawany przez cały mój sprzęt, także ja złego słowa nie powiem nie tylko o tym wzmacniaczu, ale także o pozostałych kompanach. A są to: BC Aqoustique EX602.1; Denon DP300F (po modyfikacji); Yaqin MS30L; B&W DM602s3 na standach B&W stav24 i okablowanie Klotza. Klocki pewnie niedrogie, ale dla mnie wystarczające.

Moim zdaniem, jeśli ktoś lubi ciepły, słodki dźwięk - to Yaqin MS30L jest dobrym i niedrogim rozwiązaniem. Życzę samych przyjemności ze słuchania.

I ja w końcu go dostałem. Gra to ślicznie!! Po prostu świetnie. Ktoś tu napisał, że nie widzi lapmy w popie i elektronice. Nie wie jak bardzo się myli :)

• 2 miesiące później...

tranzystor i lampa to dwie rożne szkoły brzmienia ...

domyślam się, że tranzystor i lampa to dwie różne bajki, dlatego właśnie zastanawiam się, czy w ogóle jest możliwe porównanie w tym samym zakresie cenowym

Słuchasz muzyki... czy brzmień klocków?

Jeśli klocków to nie sugeruj się opiniami innych.

Sam odsłuchuj.

I dobra lampa zagra i tranzystor.

Klasyka jest wymagająca. Szczególnie tu powinno się dążyć do neutralności reprodukcji, co by to nie miało znaczyć...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.