Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie cd wybrać

jarr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Który z cd-ków grałby lepiej Marantz 6005 czy exposure 1010.Ma CA SM 6 v2 ale czasem lubię wrzucić i posłuchać płyt cd .Obecnie puszczam z br panasonica bd 75 po analogu

Nie istnieje coś takiego jak "który gra lepiej". Może warto udać się do salonu i posłuchać "pod siebie".

Jeden woli brunetki, drugi woli blondynki…trzeci teściową. Tak jest z muzyką.

Tym bardziej, że poza pytaniem nie padło żadne naprowadzenie typu "słucham rock" lub mój wzmacniacz to…

I to na tyle z mojej (jakże nie złośliwej) strony.

Pozdrawiam

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Podłącz swojego br coaxem albo toslinkiem pod casm6.

Podłączyłbym ale nie ma tylko hdmi i analog po którym słabiutko gra

Nie istnieje coś takiego jak "który gra lepiej". Może warto udać się do salonu i posłuchać "pod siebie".

Jeden woli brunetki, drugi woli blondynki…trzeci teściową. Tak jest z muzyką.

Tym bardziej, że poza pytaniem nie padło żadne naprowadzenie typu "słucham rock" lub mój wzmacniacz to…

I to na tyle z mojej (jakże nie złośliwej) strony.

Pozdrawiam

Wzmacniacz exposure 1010 słucham wszystkiego oprócz jazz-u ..Kolumnu dali zensor 5

Swojego czasu @muda twierdził,że CASM dobrze gra z marantzami 57,63,67 jako transportami.Co prawda tych nie próbowałem,ale u mnie podłączony jest kiepski Pioneer pd6(też pod CASM) i może się podobać.

Ale może po prostu spraw sobie inny br z wyjściem koaksjalnym

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Witam.Który z cd-ków grałby lepiej Marantz 6005 czy exposure 1010.Ma CA SM 6 v2 ale czasem lubię wrzucić i posłuchać płyt cd .Obecnie puszczam z br panasonica bd 75 po analogu

Wypożycz i porównaj do br. Jak nie będzie różnic graj z br

Jezeli mowa o nowym sprzecie to szkoda kasy.

Jak najbardziej warto. Nowy ma kilka plusów. Pierwszy to gwarancja , drugi to dostęp części i nie trzeba się modlić by chińskie podrabianych lasery działały. Czy to nową budzetowka czy stara nie będzie ogromnych różnic w dźwięku. Polecam denona dcd 520 w cenie 740 zł działa i brzmi świetnie.

Jak najbardziej warto. Nowy ma kilka plusów. Pierwszy to gwarancja , drugi to dostęp części i nie trzeba się modlić by chińskie podrabianych lasery działały. Czy to nową budzetowka czy stara nie będzie ogromnych różnic w dźwięku. Polecam denona dcd 520 w cenie 740 zł działa i brzmi świetnie.

Ta...... nowy ma też minus , kupisz ze sklepu np. za 1000zł za 2 dni nie możesz go odsprzedać za 500zł :)

Chodzilo mi o sama cene tych cd to juz moza kupic wlasnie np tego denka za siedem pak i nie bedzie zadnej znamiennej roznicy.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ta...... nowy ma też minus , kupisz ze sklepu np. za 1000zł za 2 dni nie możesz go odsprzedać za 500zł :)

Jeżeli ktoś kupuje by odspr,edac za 2 dni to ok, niech kupuje cokolwiek. Ja mam gwarancję 3 lata i zamierzam słuchać płyt a nie uganiac się za niuansami których intak na tym poziomie nie ma. Autor też ma budzetowke i wielkich zmian między cdkami nie usłyszy.

Jak się dowiedziałem w q21 nowe cdki ładnie schodzą. Zależy czego kto szuka

Miałem denona cd 710 i grał o niebo lepiej od tego br panasa 75 ten br to najtańszy jaki był jakieś 5 lat temu waży jakieś 100 gram 3 cm wysokosci

Ale Ty uparcie porównujesz wyjścia analogowe.Masz naprawdę przyzwoity dac w CASM.Pożycz na próbę br z wyjściem coax,podłącz cyfrowo do DACa w CASM i posłuchaj.Jeżeli będzie kiepsko,zawsze możesz kupić CD.Ale śmiem twierdzić że 'będzie pan zadowolony.

W ten sposób będziesz miał nowszy br i jeden klocek mniej na szafce.A i koncert DVD można obejrzeć ;).

Oczywiście... trzeba to odpowiednio zestawić z resztą toru i będzie super...

Oczywiście prawda sam mam tor dobrze zestawiony i blu ray Samsung kupiony na all za 70zł gra jak cd za 5-15 tyś.

może ktoś chce to sprawdzić...............jestem otwarty :)

Gość

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)

Ładne .....śliczne .....a ? ile kosztuje - czy mnie biedaka stać .

Nie stać Cię...musisz posłuchać...słowa klucz... "w moim zestawieniu" :-)

U Ciebie może zagrać całkiem inaczej a nawet źle .... co nie znaczy, że to "zły odtwarzacz"...

Ale Ty uparcie porównujesz wyjścia analogowe.Masz naprawdę przyzwoity dac w CASM.Pożycz na próbę br z wyjściem coax,podłącz cyfrowo do DACa w CASM i posłuchaj.Jeżeli będzie kiepsko,zawsze możesz kupić CD.Ale śmiem twierdzić że 'będzie pan zadowolony.

W ten sposób będziesz miał nowszy br i jeden klocek mniej na szafce.A i koncert DVD można obejrzeć ;).

Dokupię chyba br też panasa i stary będzie do filmów nówka do muzy

Może zamiast Marantza cd6005, pomyśl nad Denon dcd720. Gra lepiej od wspomnianego tańszego dcd520, a powiedziałbym bliżej mu do dcd 1510.

Ma też użyteczne jak w modelu Marantza 6005 wejście usb z obsługą plików na wyświetlaczu.

Różnice brzmienia są nawet w niedrogich Cd, można posłuchać samemu, czy poczytać w grudniowym Audio Video .

Oczywiście prawda sam mam tor dobrze zestawiony i blu ray Samsung kupiony na all za 70zł gra jak cd za 5-15 tyś.

może ktoś chce to sprawdzić...............jestem otwarty :)

A miałeś kiedyś CD z tego przedziału cenowego ? Np za 15tysiecy ?

:)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Różnice brzmienia są nawet w niedrogich Cd, można posłuchać samemu, czy poczytać w grudniowym Audio Video

Z pewnością Audio video prawdę ci napisze :) jedno co warto to posłuchać samemu.

A miałeś kiedyś CD z tego przedziału cenowego ? Np za 15tysiecy ?

a kolega o takim myśli.............

chętny do sprawdzenia czy się czepia ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a kolega o takim myśli.............

chętny do sprawdzenia czy się czepia ?

Pisanie ze blue ray za 80 złotych gra jak CD za 5-15 tysięcy to lekka przesada .Miedzy 5 - a 15 tysięcy jest duża przepaść

Oczywiscie zgadzam sie ze jak jest dobry dobrany zestaw to lepiej zagra niz zestaw za dwa razy tyle a zle złożony

Tyle ze nie gadaj mi takich głupot ze ten twój odtwarzać blureya gra jak CD za 5 czy 15 tysięcy bo to sie mija w celem

Pewnie masz budżetowe klocki wtedy czy podepniesz CD za 15kzl czy odtwarzać bluereya Bedzie dalej tak samo grało bo niestety trzeba mieć klocki na tym samym poziomie zeby wycinając z nich wszytko

Nie muszę sprawdzać u ciebie bo sam wiem jak graja DVD bluereya a wiem jak potrafi zagrać cd za 15kzl

Ty pewnie nie miałeś takiego drogie CD to skąd możesz wiedziec

:)

Gość

(Konto usunięte)

Pisanie ze blue ray za 80 złotych gra jak CD za 5-15 tysięcy to lekka przesada .Miedzy 5 - a 15 tysięcy jest duża przepaść

Oczywiscie zgadzam sie ze jak jest dobry dobrany zestaw to lepiej zagra niz zestaw za dwa razy tyle a zle złożony

Tyle ze nie gadaj mi takich głupot ze ten twój odtwarzać blureya gra jak CD za 5 czy 15 tysięcy bo to sie mija w celem

Pewnie masz budżetowe klocki wtedy czy podepniesz CD za 15kzl czy odtwarzać bluereya Bedzie dalej tak samo grało bo niestety trzeba mieć klocki na tym samym poziomie zeby wycinając z nich wszytko

Nie muszę sprawdzać u ciebie bo sam wiem jak graja DVD bluereya a wiem jak potrafi zagrać cd za 15kzl

Ty pewnie nie miałeś takiego drogie CD to skąd możesz wiedziec

:-))) Myślisz, że bez sprawdzenia upieramy się przy swoim...nie wierzysz? Zapraszamy serdecznie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.