Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem kolumny jak dobrać resztę sprzętu ?

OTTO

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się wydaje, że Ty szukasz brzmienia bliskiego lampowemu. W cenie do 500 pln znajdziesz NAD-a 304/302 i będzie Pan zadowolony. Trochę drożej są do osiągnięcia musical fidelity ale to już z 600-800 pln.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Na temat PMA 925 r jest wiele złego.

Jest też tańszy na OLX bo za 460 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardziej jest polecany PMA 860 i prawie dorównujący mu PMA 880R jest jeszcze droższy o 50 zł PMA 980R

O ten właśnie:

Ukryta Zawartość

O co chodzi z tą literką R, nowsza seria z pilotem ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten tańszy jest bez pilota i cena bez negocjacji :)

r jak remote czyli zdalne sterowanie.

Ja Ci mówię że seria x60, x80 to ostre i suche granie, może i czasem komuś spasuje. 925r jest choć młodszy o te 5 latek, ale rób jak chcesz, ja bym brał 735r, a w następnej kolejności 925r (starszy o 3-4 lata ale ciut wyższy model).

Na tym forum wyczytałem że x60 to cieplejsze granie, wiec nie wiem czy mówimy o tym samym.

A co oznacza pierwsza litera ? Im wyższa tym wyższy model ? Czy może te dwie kolejne świadczą o lepszej jakości ?

Czyli ten jest godzien polecenia i powinien zagrać ciepło z moimi Taga Azure F-80 6 om ?

Ukryta Zawartość

A czy tą zmieniarkę która jest do niego warto też kupić ?

W takim razie napiszę czy jest możliwość wysyłki, bo na OLX w zasadzie nie ma takiej bezpiecznej opcji.

Chyba żeby wziąć tego przez allegro ?

Ukryta Zawartość

Nigdzie nie żadnych opinii -informacji na temat tego odtwarzacza CD , widać było to w komplecie, ale nie wiem czy warto brać.

Wiecie jak się spisują takie zmieniarki, nie jest to gorsze niż zwykłe CD ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie zrozum mnie źle, czy zagra ciepło nie wiem, ciepłe wzmaki Denona z tego co czytałem to stare z 89 roku pma-920, 720, 520.

Ja polecam to co najlepsze wg mnie obiektywnie, jakościowo, w stosunku do ceny i wieku, mając też na uwadze ceny z rynku wtórnego, a jak co komu zagra tego nie zgadne. Negocjuj 500 z wysyłką za idealny 925r z pilotem, tyle można dać, albo dopłacić 200-250 za 1055r :)

No właśnie CD, jakie byś do tego polecił ?

Ten co ma nadaje się ?

I jaki tuner do tego , będę szukał pomału.

No już byłem zdecydowany na ten 925 a tu takie informacje:

Ukryta Zawartość

Tu też żeby nie było:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdecydowałem się na ten wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

Tylko podpowiedzcie mi proszę, bo mam gołe kable miedziane 4mm 2 , bez żadnych końcówek, czy dam redę je podłączyć bez problemu czy muszę kupować jakieś przejściówki ?

Ukryta Zawartość

eh, przejales się opiniami gościa który tym handlował i dlatego zachwalal, do czego się zresztą przyznał po latach i stwierdził że to taki sobie wzmak, a nie przejales się dobrą opinią słynnego forumowicza o 925r...

Niech Ci będzie, ale dlaczego bierzesz drogo od handlarza zamiast półtorej stowki taniej od zwyklego użytkownika z olx, gdzie nawet wnętrze wygląda ładnie bo jest foto?

Kable gołe 4 mm kw. gołe sam mam takie, stare Denony mają mniejsze dziurki w zaciskach, ale idzie włożyć :)

No a w sumie to nie tylko 150 zł ale i 200 zł taniej można kupić, o tutaj:

Ukryta Zawartość

Tylko pytanie dlaczego gościu wsadził w naprawę 250 zł i sprzedaje 50 zł drożej ?

Znalazł go na śmietniku ? A może trzeba drugie tyle wsadzić żeby grał jak należy ?

A może nic nie naprawiał, lub wsadził zamienniki ?

Tak to właśnie jest z handlem na OLX, nie chcę nikogo oczerniać, (bo sam tam coś wystawiam- ale zawsze odbiór osobisty)

Na OLX nie ma żadnej odpowiedzialności prawnej, sprzedajesz tenisówki, ktoś kupuje a ty wysyłasz mu same sznurówki i jesteś kryty.

Co innego odbiór osobisty, masz możliwość sprawdzenia sprzętu, tylko że na śląsku są sami głusi ludzie i nie słuchają muzyki, więc nie ma nic z tego co chcę, a jechać 300-400 km to się nie opłaci, bo zajadę a sprzęt będzie niegodny uwagi.

Dlatego wolę przepłaci i kupić na allegro z przesyłką i mogę być p[ewien że sprzęt będzie w nienagannym stanie, bo sprzedał już 880 rzeczy i zawsze było na cacy (no chyba że ja będę ten pierwszy) ale zawsze mam możliwość reklamacji lub zwrotu, na OLX to tylko w takim przypadku spuścić głowę, albo postąpić podobnie nieuczciwie.

A ten wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

No cóż, gdyby nie był otwarty do zdjęcia, może bym go kupił, ale jak ktoś to otwiera to nie wiem czy 2 tygodnie temu tego nie otwierał i nie wymieniał czegoś na własną rękę ???

I też żadnej gwarancji, skory wszyscy sprzedają po 500 zł to dlaczego nie spuścił 50 zł tylko tak dużo , sam nie wiem czy się kusić, bo chytry dwa razy traci.

Chyba że ktoś z szanownego grona mieszka w pobliżu i może zerknąć na ten wzmacniacz, w jakim jest stanie ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Po perypetiach w końcu kupiłem i dziś dotarł PMA 860.

środek jest tak zakurzony że prawdopodobnie nie był otwierany od nowości, śrubki też wyglądają na nieruszane.

Umówiłem się już z kolegą elektronikiem na czyszczenie, no i trzeba coś zrobić z pokrętłami od basów i przełącznika Tuner, CD, Aux itd.... bi się ruszają, chyba wyrobiły się te blaszki mocujące, albo poluzowały nakrętki trzymające, nie wiem jak to tam wygląda ?

Teraz muszę dokupić Tuner i odtwarzacz CD, tylko nie wiem czego szukać, jakie symbole ?

Oczywiście szukałem czytałem i to co wywnioskowałem to Tunera najlepiej szukać w symbolach TU- 600 , 660 680, 800, 850, tylko że raczej ich nie ma, za to dostępny jest TU- 460 tylko czy to dobry tuner ?

Co do CD to zależy mi na tym aby za chwilkę nie szukać lasera, więc znów z tego co wyczytałem to muszę szukać symboli 4 cyfrowych, których oczywiście nie ma :)

Coś dodacie od siebie ?

To może ktoś mi powie czy to normalne że jak pod CD podłączam DVD to wzmacniacz go nie widzi ?

Nie mam jeszcze kupionego cd a chciałem płyt posłuchać :(

może podłączyłes pod niewłaściwe wyjście, lub to wyjście jest wyłączone w menu odtwarzacza?

Tuner szukaj tu-660 będzie pod linię wzmaka (460 też ale to niższy model) albo nieco nowszy i świetny z rdsem tu-580rd.

A nie mówiłem że w stare trupy nie ma co się pchać? :)

Napisz jak to gra i jakie masz kolumny :)

Chciałem wykasować wiadomość, ale było już za późno.

Podpiąłem potem z cd do Aux i też nie działało, bo to wyjście z DVD ale to jest kino domowe i to chyba nie jest wyjście audio dające sygnał tylko tam można coś podpiąć.

Czyli Tuner 660 lub 460 i generalnie szukać x60 tak ? A ten 580 też brac pod uwagę ?

660 nie ma ale jest 600, tylko że od handlarza i był rozbierany czyszczony- fotki.

Ukryta Zawartość

Co do grania to jest różnica między PMA 860 a Diorą WS 504, mimo iż na razie sygnał leci przez Euro do TV a z niego przez czincze do wzmaka- czyli dziadostwo !!!

Ale nawet przez takie dziadowskie podpięcie gra czyściej niż diora, jest mniej basu niż w diorze , ale nie ma go za mało, po prostu diora bardziej dudniała- hałasowała.

Co do kolumn to mam Nowe nie wygrzane jeszcze TAGA Azure F-80

Cd jakieś mi polecisz ?

Dzięki za odzew :)

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno pytanko, do czego służy to pokrętło ? Bo nie przełącza się nim źródła z którego chcemy słuchać muzyki, do tego jest inne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ze starych dcd-960, dcd-980, dcd-1460, dcd-1290, wszystkie mają dostępne i tanie lasery.

te modele tunerów tu-800, tu-600 to z lat 80-tych jeszcze, dlatego polecam tu-580rd, często jest na Allegro, nawet poniżej 2 stowek, bywa także z pilotem. Świetny dźwięk i funkcjonalność.

to jest najwyższy model z połowy lat 90tych, poprzednik tu-1500rd.

nie, miałem tylko Germany. Ten tu-460 od biedy może być, średnia półka i chyba bez zdalnego sterowania, tylko nie bierz tu-260 bo jest najgorszy.

Pominąłeś jeszcze tunery TU- 680 NAB i TU-850, nie wiem czy świadomie ? Nie polecasz ? Czy brać je też pod uwagę ?

Będę śledził Allegro i OLX i kupię prawdopodobnie pierwszy lepszy który będzie w mojej okolicy, oczywiście z tych symboli:

800, 850, 600, 660, 680NAB, 460 ale najchętniej to bym dopadł 580RD

Bo jak wspomniałeś tamte mają po 30 lat, a wzmacniacz mam z lat 90 więc chciałbym coś z tego okresu czyli 580RD a 460 z jakiego jest okresu ?

P.S. Dobra lista poszukiwań ?

seria x60 z 91r, tak jak wzmak.

te co wymieniłeś to pewnie i też dobre ale stare, a ja nie mam w głowie całej historii firmy :)

Jeszcze jedno pytanko, do czego służy to pokrętło ? Bo nie przełącza się nim źródła z którego chcemy słuchać muzyki, do tego jest inne.

Masz u góry napisane. Wybór wyjścia do nagrywania.

No właśnie miałem tu pisać, że chyba zdecyduję się na TU 460 bo są aż 4 sztuki w granicach 100 zł, a innych nie ma , a jak jest 580 to za 300 zł.

Chciałem się właśnie zapytać czym się różni górna półka np.TU 660 od średniej czyli TU 460 ?

Wyglądem, lepszym wykonaniem, łapaniem fali, czy dźwiękiem ?

I czy ja laik dostrzegę te różnice ?

Ten może być, o ile cena nie przekroczy 200 zł ?

Ukryta Zawartość

O tym samym symbolu jest CD ale rozumiem że to nie jest polecany model ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tuner może być, wyższy od 460, aczkolwiek był taki sam niedawno z pilotem na olx, o ile mnie pamięć nie myli za...50zł. Jak widzisz ceny są od sasa do lasa.

Karuzeli cd bym raczej nie brał, chyba że zależy Ci bardzo na tym.

Jak tak poczytałem o tych tunerach to chyba będę zmuszony czekać na okazję TU-580 bo te pozostałe to trzeba wybrać nr. stacji i wcisnąć enter, dla mnie to porażka, gdy szukam w radiu fajnej piosenki a ty tyle klikania....

zgadza się, w modelach x60 trzeba dać enter. Albo szukaj nowszych modeli tu-235, 245, 255, pokrętłem jog można zmieniać stacje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.