Skocz do zawartości
IGNORED

Sony 9000ES vs. Rotel POMOC

djmilkyway

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

właśnie odziedziczyłem po braciaku z usa taki sprzęt (tylko dwa dolne klocki!!!) amp + końcówka

Moje pytanie jest proste na ile wyceniacie taki sprzęt?

Czy będzie grał lepiej od mojego Rotela?

I czy warto szukać do niego przedwzmacniacza takiego jak w filmie? (górny klocek)

Sprzętu zamierzam używać wyłącznie do muzyki...

Ps. nigdy nie miałem do czynienia ze sprzętem sony stąd moje pytanie...

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

https://www.audiostereo.pl/topic/125391-sony-9000es-vs-rotel-pomoc/

SONY TA-E9000ES - na jaką kwotę wyceniasz ten klocek? Jak cena będzie rozsądna to chętnie kupię.

No i najważniejsze - czy sprzęt jest przystosowany do europejskiego napięcia w sieci?

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

SONY TA-E9000ES - na jaką kwotę wyceniasz ten klocek? Jak cena będzie rozsądna to chętnie kupię.

No i najważniejsze - czy sprzęt jest przystosowany do europejskiego napięcia w sieci?

Sprzęt ze stanów, nie wiem jak w tym przypadku, ale jak kupowałem jakieś 10 lat temu w usa moj pierwszy ampli yamahy to musiałem kupić transformator. Od braciaka się nie dowiem bo on zielony w tej tematyce. Miał to bo miał, stać go było i już i sprzęt sobie stał prawie nieużywany.

A o cenę się pytam bo będę musiał sprzedać któryś z zestawów.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Sprawdź na tabliczce znamionowej z tyłu. Będzie napisane jakie napięcie jest wymagane.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Sprawdź na tabliczce znamionowej z tyłu. Będzie napisane jakie napięcie jest wymagane.

Sprawdziłbym jakbym miał, dziś dopiero sprzęt został wysłany z chicago. W ciągu 7 dni powinien być u mnie dopiero.

A czy któryś z Was mógłby mi napisać coś więcej o tym sprzęcie? Jak to gra w stereo? Czy ktoś miał z tym styczność? Jaki rodzaj brzmienia?

Posłuchaj przed sprzedażą, bo klocki są fajne.

Sam swego czasu chciałem je kupić, ale trafił się inny brzydal.

Sony jak ruda kobieta, dla jednych piękne, dla drugich tylko dziwne - lol wyszło mi jak recenzentowi audio...

Ale serio posłuchaj zanim się zakręcisz na sprzedaż....

Oczywiście, że posłucham ale wcześniej chciałem zasięgnąć opinii na ich temat zanim dojdą:)

Porównam z moim obecnym rotelem i zadecyduje co zostanie na półce. Zależy mi na opinii osób które posiadały owy sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.