Skocz do zawartości
IGNORED

MUSICAL FIDELITY M3CD + M3i

S0nic

Rekomendowane odpowiedzi

A to zależy do jakich kolumn, pomieszczenia itd. bo skoro aż w określonych warunkach atoll zagrał miło poduszkowo to wychodzi na to, że na nic doradzanie , a lepiej odsłuchać samemu u siebie w domu , w swoim systemie.

A to zależy do jakich kolumn, pomieszczenia itd. bo skoro aż w określonych warunkach atoll zagrał miło poduszkowo to wychodzi na to, że na nic doradzanie , a lepiej odsłuchać samemu u siebie w domu , w swoim systemie.

Coś w tym pewnie jest, kolumny to MA silver 6 więc raczej nie zamulone. Ciężko tak doradzać bo poza kablami, pokojami odsłuchowymi itp będzie się różnił repertuar muzyczny. Jak mi zależy na zajebiście szybkiej stopie w perkusji to dla mnie taki atoll jest średni (nawet z MA), tak samo xaviany (wolne, zamulone)) czy kefy (grają środkiem) będą poniżej przeciętnej a wiem, że ludzie którzy ogarniają temat bardziej niż ja będą zachwyceni xavianami tylko, że oni po prostu nie słuchają metalu. Fajne w doradzaniu jest to, że z 50 wzmacniaczy które są dostępne ludzie potrafią nakierować na np 5-6 sztuk i procentowo to zwiększa szanse na znalezienie czegoś na prawde odpowiedniego. Właśnie po to zarejestrowałem się tutaj :)

E: jest dobrze, jeszcze ostatna prosta z dopasowaniem wzmaka bo z kolumn jestem zadowolony i zostanie tylko słuchanie muzyki, koniec postów ;)

obiektywnie o audio

Cześć Sonic

Przede wszystkim nic nie napisałeś o źródle, a to cholernie istotny element toru. Wręcz krytyczny. Bo jak czytam, że Atoll miękki, to się dziwie. To raczej neutralne wzmacniacze, chyba że ze źródła i kabli idzie miękkość.

Co do Baltlaba, to zalecam bardzo daleką ostrożność. To bardzo dobre piece, ale... Po pierwsze - powtarzalność produkcji. Od kilku osób słyszałem, że jest z tym różnie, poszczególne egzemplarze potrafią grać różnie. Po drugie - konfiguracja. Mój znajomy grał na nim ze dwa lata, je też miałem go przez kilka miesięcy. To bardzo, bardzo, bardzo niewdzięczny klocek do aplikacji. Bardzo rzadko jest tak, że wstawiasz go w system i gra. Jest bardzo wybredny, jeśli chodzi o resztę toru, ważne jest wszystko, nawet kable zasilające czy podstawki antywibracyjne. Kupienie Epoki kończy się albo jej szybką odsprzedażą, albo budowaniem od nowa systemu wokół niej. Fakt, jak się już uda, to gra to doskonale.

Pozdrawiam Stempur

Cześć Sonic

Przede wszystkim nic nie napisałeś o źródle, a to cholernie istotny element toru. Wręcz krytyczny. Bo jak czytam, że Atoll miękki, to się dziwie. To raczej neutralne wzmacniacze, chyba że ze źródła i kabli idzie miękkość.

Co do Baltlaba, to zalecam bardzo daleką ostrożność. To bardzo dobre piece, ale... Po pierwsze - powtarzalność produkcji. Od kilku osób słyszałem, że jest z tym różnie, poszczególne egzemplarze potrafią grać różnie. Po drugie - konfiguracja. Mój znajomy grał na nim ze dwa lata, je też miałem go przez kilka miesięcy. To bardzo, bardzo, bardzo niewdzięczny klocek do aplikacji. Bardzo rzadko jest tak, że wstawiasz go w system i gra. Jest bardzo wybredny, jeśli chodzi o resztę toru, ważne jest wszystko, nawet kable zasilające czy podstawki antywibracyjne. Kupienie Epoki kończy się albo jej szybką odsprzedażą, albo budowaniem od nowa systemu wokół niej. Fakt, jak się już uda, to gra to doskonale.

Pozdrawiam Stempur

Dzięki za posta!

Raczej nie będę sie bawił w kable bo w tym budżecie to przesada wg mnie. Co do źródła to nie mam jeszcze nic. Tak na dobrą sprawę są tylko kolumny magnat quantum 1003S i nic więcej. Postaram się za tydzień posłuchać baltlaba z primare i22 i musical fedelity M3. Jeżeli baltlab zagra O WIELE lepiej niż musical to może wyłoże kase na nówkę a jeżeli bedzie blisko musicala to biorę używkę musicala za 3k i zamykam temat.

E: Nie ma ktoś ochoty z Wrocławia podejść na odsłuch? Byłoby dobrze gdyby ktoś ogarnięty w temacie posłuchał jak to gra i obiektywnie, z boku ocenił.

obiektywnie o audio

Dzięki za posta!

Raczej nie będę sie bawił w kable bo w tym budżecie to przesada wg mnie. Co do źródła to nie mam jeszcze nic. Tak na dobrą sprawę są tylko kolumny magnat quantum 1003S i nic więcej. Postaram się za tydzień posłuchać baltlaba z primare i22 i musical fedelity M3. Jeżeli baltlab zagra O WIELE lepiej niż musical to może wyłoże kase na nówkę a jeżeli bedzie blisko musicala to biorę używkę musicala za 3k i zamykam temat.

E: Nie ma ktoś ochoty z Wrocławia podejść na odsłuch? Byłoby dobrze gdyby ktoś ogarnięty w temacie posłuchał jak to gra i obiektywnie, z boku ocenił.

Kable zostaw na koniec to juz plastyka ;)

najważniejsze wzmak kolumny źródło to tak według mnie ( wiele osób też tak doradzi ,może nie w tej dosłownie kolejności )

Ja propnowałem xaviany ale to kwestia gustu jak słuchasz metalu to raczej inne kolumny ....

powodzenia i napisz co trafiłeś ;)

Kable zostaw na koniec to juz plastyka ;)

najważniejsze wzmak kolumny źródło to tak według mnie ( wiele osób też tak doradzi ,może nie w tej dosłownie kolejności )

Ja propnowałem xaviany ale to kwestia gustu jak słuchasz metalu to raczej inne kolumny ....

powodzenia i napisz co trafiłeś ;)

Baltlaba już słuchałem z MA i było super tylko kupiłem exposure bo skupiłem się za bardzo na szybkości, tak to jest, podstawowe błędy początkującego, exposure zagrał nieco szybciej i była dobra oferta na alledrogo i bach był w domu. Na szczęście chętnych do kupna jest sporo więc odsprzedaż w przyszłym tygodniu myślę, że bezproblemowo.

obiektywnie o audio

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.