Skocz do zawartości
IGNORED

Harman HK980 jak podłączyć Equalizer

piotrek_rr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Kupiłem niedawno Harmana HK980 i chciałbym podłączyć do niego korektor Technicsa GE90. Piki co mam niezbyt wyrafinowane kolumny Jamo S606 i chciałbym trochę poprawić tonacje.

Problem w tym że HK980 nie ma Tape Monitor, a przynajmniej nie wiem gdzie jest.

Podłączyłem korektor pod Tape In i Out. Korekcje uzyskuje tylko kiedy źródło wybiore TAPE , a źródłem nagrywania wybieram co ma grać (CD, Tuner...) Czy to jedyny sposób podłączenia korektora do tego wzmacniacza ? W instrukcji nic na ten temat nie ma.

Dziękuje za poradę

Pozdrawiam

Cześć,

W instrukcji nic na ten temat nie ma bo producent raczej nie przewidział takiej opcji. Moim zdaniem to bardzo zły pomysł!Zniszczysz charakter brzmienia tego zacnego wzmacniacza no ale Twój wybór.

Harmana HK980 to niezły wzmacniacz i moim zdaniem ,choć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) S606 to nie jest cud do stereo,to powinno się to całkiem nie najgorzej zgrać .Dodawać do tego Technicsa GE90 moim zdaniem niczego dobrego nie przyniesie. Jednak to tylko sugestia bo dźwięk ma się Tobie podobać, a nie jakiemuś staremu dziadu ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sposób opisywany przez Ciebie wydaje się być jedyny rozwiązaniem.

Ja i tak sprzedałbym Jamo i technicsa i kupiłbym lepsze paczki np JBL seria ES 80,90. Bez kombinowania.

Naprawdę szkoda tego wzmacniacza i nawet kolumn pod ten korektor. Pobaw się ustawieniami kolumn do wewnątrz i na zewnątrz, dogięciem względem pola odsłuchu itd. tym też poprawisz tonacje .

OK, domyślałem się, że skrytykujecie ten pomysł ;). Prawdą jest, że equalizer zmniejsza dynamikę jaką daje HK i chyba temat odpuszczę. Dzięki za porady. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.