Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w zbudowaniu kina domowego dobrej jakosci

Daniel Gulinski

Rekomendowane odpowiedzi

A co powiesz o tym glosniku centralnym usher

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy

Ukryta Zawartość

majac Proac'i na frontach powinienes isc w central rowniez Proac'a- aby miec te same sygnature dzwieku. Fronty i central to najwazniejsze glosniki system w KD, mozesz sobie dobierac surroundy jak chcesz...

co do rankingu ampli- wg mnie takowy nie istnieje- jak masz mozliwosc odsluchaj te ktore sobie wyzej juz wylistowales, najlepiej u siebie. Kazdy z nich jest tak naprawde dobry tym bardziej jezeli tylko do kina. Musisz sam zdecydowac sie na brzmienie, bo tak naprawde tylko tym sie wlasciwie/glownie roznia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po mojemu , jak mas możliwość odsłuchaj Anthem 510 i jak pasuje bierz jego .

Kupując używki z lat 00 , za 2-3 lata okaże się , że kondensatory powysychały i znowu będziesz szukał .

Jednak gwarancja przy takiej kwocie napewno się przyda . Nic nie jest wiecznego .

No chyba , że masz złotą rączkę , która potrafi wszystko serwisować . I nie drogo .

Musisz sam zdecydowac sie na brzmienie, bo tak naprawde tylko tym sie wlasciwie/glownie roznia.

A ja wychodzę z tego założenia, że grają ale kolumny, fakt, są to amplitunery z najwyższych półek i one już mają jakiś wpływ na brzmienie np lepiej kontrolować bas , zagrać bardziej średnicą albo wysokimi albo też stłumić te częstotliwości i warto odsłuchać w parze ze swoimi kolumnami z drugiej jednak strony przeczytaj

Kupując używki z lat 00 , za 2-3 lata okaże się , że kondensatory powysychały i znowu będziesz szukał .

Jednak gwarancja przy takiej kwocie napewno się przyda . Nic nie jest wiecznego

poważnie pomyślałbym o tym .

A ja wychodzę z tego założenia, że grają ale kolumny,

gra akustyka pomieszczenia i cały system....chyba nie powiesz ze np. Yamaha i Onkyo to ta sama sygnatura dźwięku lub po prostu to samo granie?? A z wysychaniem kondensatorów nie demonizowałbym.....

chyba nie powiesz ze np. Yamaha i Onkyo to ta sama sygnatura dźwięku lub po prostu to samo granie??

myślę, że to zależy od dobranych kolumn i ucha , które ich słucha, a co powiesz gdy dobiorę do jakichś losowo wybranych amplitunerów oczywiście z najwyższej półki firm wymienionych przez Ciebie (Onk,Yam) kolumny neutralne, co , zmienią ich barwę brzmienia.

Z akustyką pomieszczenia zgodzę się, zapomniałem o niej :).

A z wysychaniem kondensatorów nie demonizowałbym.....

Ja myślałem raczej o gwarancji.

Co do rankingow -Nie należy się nimi kierować a brać pod uwagę

To tak samo jak z naszym forum. Sa madre i głupie sugestie. Samemu trzeba wyciagac wnioski...

Z kondensatorami to był przykład . Może być hdmi , Dsp i takie tam :)

Nie małe pieniądze do wydania , a nie wszystko da się naprawić . Niestety spokój kosztuje .

majac Proac'i na frontach powinienes isc w central rowniez Proac'a- aby miec te same sygnature dzwieku. Fronty i central to najwazniejsze glosniki system w KD, mozesz sobie dobierac surroundy jak chcesz...

co do rankingu ampli- wg mnie takowy nie istnieje- jak masz mozliwosc odsluchaj te ktore sobie wyzej juz wylistowales, najlepiej u siebie. Kazdy z nich jest tak naprawde dobry tym bardziej jezeli tylko do kina. Musisz sam zdecydowac sie na brzmienie, bo tak naprawde tylko tym sie wlasciwie/glownie roznia.

Czy ten z olx proac będzie wspolgral z moimi response 2.5? Bo ten central jest z serii studio

Podjelem chyba decyzję zakupu nowego na gwarancji.Sprzet z allegro potrafi być wadliwy lub może spalić się za miesiąc.Szukam godnego następny Onkyo 3008.Myslalem nad antheme 710 lub Cambridge 752 v2, to chyba jedyne sensowne kosztowo Amplitunery.

Czy ten z olx proac będzie wspolgral z moimi response 2.5? Bo ten central jest z serii studio

Podjelem chyba decyzję zakupu nowego na gwarancji.Sprzet z allegro potrafi być wadliwy lub może spalić się za miesiąc.Szukam godnego następny Onkyo 3008.Myslalem nad antheme 710 lub Cambridge 752 v2, to chyba jedyne sensowne kosztowo Amplitunery.

niższa seria, ale Proac; gdybym to ja kupował to najpierw odsłuchałbym sprzęt.

Co do ampli podobnie; odsłuch zapewni spokój duszy...

ale Cambridge jest chyba z małym bassem i troszkę gra wysokimi

Nie tyle małymi co nie wyeksponowanymi. Gra faktycznie oszczednie ale trzyma je bardzo dobrze w wyrazach. Co do gory pasma sie zgodze jest detaliczna.

Pozdrawiam

Panowie zakupiłem arcama avr600 z 3 d ale mam z nim problem chyba.Puszczam kalibracje dźwięku na seryjnym mikrofonie, przechodzi test wszystkich głośników prócz jednego tylnego prawego bo coś mam z nim nie tak.Po zakończeniu testu pisze ze przednie głośniki niedostępne mimo tego że grały w teście.Probowalem kilka razy i raz mi się udało ze widział tylko prawy i centrala.Wkurzylem się i podłączyłem mikrofon z Onkyo i przeszedł test.Ktos wie co jest nie tak?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.