Skocz do zawartości
IGNORED

Odwarzacz cd w okolicach 1000+zł

Zelazny_gst

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zobacz jeszcze cd arcama 9 ~1200zł to już nie gra jak budżetówka

Ukryta Zawartość

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

zobacz jeszcze cd arcama 9 ~1200zł to już nie gra jak budżetówka

rzeczywiście Arcam 9 niepozorny plastikowy wygląd, ale moim zdaniem bardzo przyzwoity odtwarzacz, do tego popularny laser KSS-240A.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A czy Pioneer nie miał jakiegoś dobrego odtwarzacza.

PD-9700 i PD-S901 (w zasadzie ten sam odtwarzacz) z dostępnym laserem. Dźwięk? Nie gorzej niż opiewane Sony czy Akai CD-73.

Akai CD-79. Tani laser, świetna platforma do modyfikacji (PCM 63 P-K). Dźwięk jasny, detaliczny z szeroką sceną i dobrym basem.

Poniżej 1000zł kupisz Quada 77 na ebay w UK. IMO lepiej brzmiące urządzenie niż pozostałe z wymienionych. Laser Philips (dostepny).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Widziałem tego Quada ciekawa alternatywa, wydaje mi się że ciekawą opcją jest również MYRYAD Cameo trochę przekracza budżet ale myślę że zaryzykuje bo pewnie lepiej zagra niż Marantz SA 7001 KI Signature czy DENON DCD-2060

A może niemiecki Block C-100? Mam akurat na zbyciu jego stuningowaną wersję Ad+, trzeci i najwyższy stopień modyfikacji (kolejno były: Si, Ad i Ad+).

Wymienione na lepsze kondensatory, gniazda RCA i wewnętrzne okablowanie, a w środku jeszcze maty tłumiące drgania. Mało grany, w b. dobrym stanie.

Ogólnie świetne, zrównoważone, dynamiczne granie, tuning dodatkowo poprawił jakość tonów, przestrzeń i separację instrumentów na scenie.

Cena 1100 zł, ale do negocjacji, więc myślę, że zmieścisz się w założonym budżecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żelazny_gst taka rada zawsze jak kupujesz w ciemno za namową forum tu kupuj taki sprzęt i w takim stanie by można było go potem łatwo odsprzedać (chodliwy, chwalony (w swojej cenie) zbieżnymi opiniami , w dobrym stanie, z dostepnym napędem). Bo gdy kupisz coś co Ci się nie podoba możesz już z tym zostać, albo żeby to odsprzedać będziesz musiał cenę stosunkowo uatrakcyjnić/stracić .Jak już się kierować opinią to nie sprzedawcy to mało wiarygodne wręcz bezwartościowe, nie mówie że wszyscy bo są oczywiście i ludzie uczciwi. Największa waga to zbieżność opinii różnych osób, choć i wśród tych znajdą się takie które będą skarne ( to już rózne przyczyny). Nie śpiesz się. Pozdrawiam.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Pchasz tego blocka gdzie popadnie. Na drugi raz kup coś markowego typu yamaha

Rozumiem, że oczywiście odsłuchałeś/porównywałeś ten CD z podobnym cenowo sprzętem i stąd twierdzenie, że gra lepiej niż wymieniona przez ciebie yamaha?

Określ też może i oświeć mnie proszę, z jakim konkretne modelem yamahy go porównywałeś?

Takie modyfikacje to zadne modyfikacje, jak odtwarzacz jest sam w sobie bardzo slaby to tuning mu pomoze jak umarlemu kadzidlo

Zawsze jestem zdania, że klasę dźwięku danego sprzętu można ocenić w bezpośrednim odsłuchu, a najlepiej porównaniu z innym podobnym cenowo i klasowo sprzętem. Takie doświadczenie może często przewartościować nasze postrzeganie.

Ten zmodyfikowany CD Blocka przed zakupem, jak i w przeciągu kolejnych kilku lat, porównywałem bezpośrednio z Arcam CD73, Rotel rcd 06, nad c515, yamaha CD-N500, marantz sa7003 i z kilkoma innymi, których już teraz nie pamiętam z przedziału 1500-3000 zł. I z tych wymienionych właściwie tylko Arcam i Marantz zagrały z porównywalną do tego konkretnego zmodyfikowanego Blocka klasą i kulturą.

Więc zamiast pisać bezpodstawne opinie, proponuję przedmówcom po prostu posłuchać, ocenić i rozwiać wszelkie wątpliwości co do jakości tego cd i jego modyfikacji.

Kamil ełk, dzięki za rade.Staram się robić jak napisałeś, dlatego na liście mam dwa sony i akai. Co do kierowania się zdaniem sprzedającego to w żadnej innej branży nie spotkałem się z czymś takim jak przy audio .

• 2 tygodnie później...

I kupiony Sony CDP-338ESD, po 2 tygodniach odsłuchu mogę powiedzieć że nie jest to sprzęt przereklamowany i wart wydanej każdej złotówki. Dziękuje wszystkim za cenne rady które pozwoliły dokonać rozsądnego zakupu.

I kupiony Sony CDP-338ESD, po 2 tygodniach odsłuchu mogę powiedzieć że nie jest to sprzęt przereklamowany i wart wydanej każdej złotówki. Dziękuje wszystkim za cenne rady które pozwoliły dokonać rozsądnego zakupu.

Gratuluje zakupu, oby sluzyl dlugo, a w razie problemow naprawie Ci go za darmo!

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.