Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz onkyo i denon

Pawel72

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba o pomoc. Mam obecnie w domu pożyczony wzmacniacz onkyo a 8620. Bardzo podoba mi się brzmienie, ma jedną malutką wadę. Przy bardzo cichym słuchaniu giną basy, a nie ma filtra kontur. To jest nie duża wada bo cicho to wole słuchać na słuchawkach. Chciałbym kupić wzmacniacz tej właśnie firmy. Do cd dx 7355 wizerunkowo najlepiej pasuje a 9155. Patrzyłem na parametry i są podobne. Czy te wzmacniacze grają na tym samym poziomie? Gdyby nie wygląd zestawu to na pewno brałbym ten starszy, ale z drugiej strony ważniejszy jest dla mnie jakość dźwięku.

Druga prośba to dotyczy wzmacniacz denon. Ja się na tym nie znam i nie lubię takiego grania, więc nie mogę doradzić koledze. Na jaki ma patrzeć wzmacniacz? Słucha muzyki ciężkiej, metalowej i punkowej. Czy w ogóle ma patrzeć na wzmacniacze Denona z taką muzyką?

Albo jeszcze inaczej on słucha większość na słuchawkach, co ma kupić żeby być zadowolony z jakości, czy to ma być wzmacniacz słuchawkowy czy CD ze wzmacniaczem.

https://www.audiostereo.pl/topic/126046-wzmacniacz-onkyo-i-denon/

Nie mam obecnie przed oczami tego starszego modelu. Ale o ile dobrze pamiętam to działał w klasie A obecnie te modele są impulsowe. Charakter brzmienia podobny. Ale nie taki sam. Są ludzie którzy są zwolennikami cyfrowek a są i przeciwnicy.

Myślę że może być nieco inaczej.

Co do Denon to starsze modele owszem. Z nowych 720 raczej nie do takiej muzyki. Albo Nad albo Yamaha

Pozdrawiam

Dziękuję za poradę.

Czyli Denon 880 będzie odpowiedni?

Co do mnie, to 9155 jest impulsowy w klasie D? Z tego co czytałem klasa A miała problem z dynamiką, wydaje mi się że a8620 raczej nie ma takich problemów, potężna dynamika.

Czyli że jak cyfrowy to lepiej kupić większej mocy? Już sam nie wiem co mam zrobić. Brzmienie a8620 znam. Nawet dziurka w cd w porównaniu z dziurką we wzmacniaczu tylko udaje że chce grać, brzmienie jest identyczne ale różnica w jakości bardzo duża, to już nie chodzi o jakieś wsłuchiwanie sie to od razu słychać. Doradźcie coś.

czytałem opinię o a9155 na niemieckiej stronie i tak napisali że to taki przeciętny model. Na tym forum również pisano że to jest wzmacniacz analogowy, a 9355 to cyfrowe. Schemat tego drugiego posiadam więc wiem że jest to impulsowy. Bardzo mało opinii jest o onkyo. Czytałem również że integry cienko grają. Wygląda na to że trzeba patrzeć na starsze modele onkyo. Zastanawiam się jeszcze nad nowym. Słuchałem ampli tx 8150 wydaje mi się że grało to świetnie. Teraz jak mam porównanie z a8620 jeszcze raz pójdę posłuchać. Z tego co pamiętam to była szeroka stereofonia, chyba scena nie była tak głęboka i szczegóły nie były takie dokładne jak w a8620.

Jaka yamaha lub Nad do ciężkiej i szybkiej muzyki? Czy denon pma980R będzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.