Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny - pokój 15m2

sylwektoja

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc, kompletuję własnie sprzęt do mego pokoju o powierzchni 15m2 (5.30 X 2.90).

Jest to mój pierwszy poważny sprzęt, do tej pory słuchałem tranzystorowego radyjka i dźwięków z podstawki multimedialnej pod monitor komputerowy Philipsa.

Już kilka rzeczy kupiłem na Allegro (na większość tych rzeczy jeszcze czekam aż przyjdą pocztą)

wzacniacz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tuner radiowy:

Ukryta Zawartość

magnetofon:

Ukryta Zawartość

cd:

Ukryta Zawartość

No i przydały by się jeszcze jakieś kolumny, tak do 700 zł.

Które z kolumn które w tym momencie są na allegro warto kupić ???

A tak przy okazji, czy to co na razie kupiłem to jakiś w miarę porządny sprzęt ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/12639-jakie-kolumny-pok%C3%B3j-15m2/
  • Redaktorzy

może zamiast używek posłuchasz czegoś ze stajni Mission (seria 30) i Gale? Trudno jest doradzać nie znając Twoich preferencji muzycznych. Ale zanim wybierzesz skrzynki to poczekaj aj przyjdzie do Ciebie reszta gratów. Zepnij to wszystko razem i sprawdź czy działa np. na nieśmiertelnych Tannoykach M1 albo M2. Za podaną przez Ciebie cenę kupisz je nowe (jeśli gdzieś jeszcze są) i nie powinieneś być zawiedziony.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sylwek - mam do sprzedania Gale 3030, stan idealny, maja troszkę ponad miesiąc. Poszukaj sobie w archiwum informacji na temat tych kolumn. Osobiście uważam, że to najlepszy wybór w tej klasie cenowej. Ja chce za nie 750zł (w sklepie 850). Oczywiście jest wszystko - karton, instrukcja, roczna gwarancja itd. Jesli jestes zainteresowany to sie odezwij.

GG: 280849

tel. 694 43 58 59

Kazik nie badz cynikiem przy tak malej kwocie cena miesiecznych kolumn nie jest rozbojem w bialy dzien biorac pod uwage ,ze Gale to dobre glosniki tylko nie do ostrego lojenia przyjemnie sie tego slucha i krew z uszu nie poleci a to najlepsze co moze byc na korzysc tanich glosnikow.

na allegro z interesujących cię rejonów (700zł) jest:

1. AVANCE 503, rozpiętość w opiniach na ich temat jest bardzo duża - ja do nich podchodzę z rezerwą. Zresztą pewnie jeszcze podrożeją.

2. Dali 202 - łatwe do napędzenia i ustawienia monitorki - można z nich już co nieco wycisnąć. Raczej wolałbym je od Avansów, ale nie ukywam że do Dalego z tamtych czasów mam stosunek bardzo pozytywny (można powiedzieć nieobiektywnie pozytywny;) czego nie mogę powiedzieć o obecnych wypustach tego producenta.

Gale pamiętam Model 5 lat temu kilka - fajne muzykalne kolumny ale z ograniczonym basem mimo że to 2 i pół drożniak - trzeba ostrożnie dobierać elektronikę Cambridge i Arcam odpadają.

sylwektoja - hm nie popatrzyłem na elektronikę którą sobie ustrzeliłeś - jeżeli ten Sansui gra tak jak młodsze Sansuie które słuchałem to raczej nie powinno być problemów także z Galem - ale to już bardziej domysły. Faktem jest że na słabego Sansuia nigdy się nie natknąłem - mimo że niektóre z nich wyglądały i zapewne kosztowały jak najtańsze mosele Pioneera czy Kenwooda o których dźwięku lepiej nie mówić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.