Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuje porady odnośnie amplitunera i kolumn.

wicher123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was ponownie.Kupiony przeze mnie Denoj 1500R dotarł.Najpierw do mojego kolegi gdyz mam nadal remont a wczoraj do mnie.Napisze tak.Gdy kolega podlaczyl go zamiast swojej tamahy RX 797 do swoich stx chyba 300 to zdębiał i zadzwonil do mnie po 2 godz. mowiac cyt.Wojtek to inna półka audio inny poziom itp. Utwory ktore przy glosnym sluchaniu go drażniły tutaj zagrały pięknie.To jego zdanie.Po podlaczeniu do moich KODA 300F zdębiałem jaki piękny bas i w ogóle jaka scena sie pojawiła i więcej szczegòłów ktorych nie słyszalem sluchając Nicka Cave czy Dido.Kolumny jak widac na zalaczonym zdjeciu sa za wielkie bo pokoj 16m2.Bede je sprzedawac komus kto ma duzy pokoj przypasuja na pewno.To najwyzszy model KODA ale nie o tym teraz.Bede kupowac raczej monitory i je dam na szafke rtv a pod nie kupie ladny garnitowy standzik taki 10cm wysoki.Chyba zdecyduje sie na stx mx140 lub... zaszaleje i moze cos kupie w okolicach 3tys ;) Najwyzej wezme na raty jesli mowimy o nowych lub wezme sobie kredyt i kupie uzywane a w rok sobie je spłace ;) Tylko pytanie brzmi czy warto wydawac wiecej niz te 1700zl za stx mx1400 bo pokoj maly i nie wiem czy jest po prostu sens.Jest godzina 9:03 a ja od 7 juz slucham muzyki.Wczoraj odpalilem sprzet ok 23 godziny i sluchalem do 01:30 w nocy ;) Szok.Jestem zdumiony jak fajnie ten wzmacniacz gra ;)

Dzieki Panowie za podpowiedzi i sugestie.

P.S Jest jeden minus.Chlopak ktory go sluchal musial duzo palic papierosow czy fajek czy cygar bo po 30min sluchania straszny jest smrod tytoniu :( az okna musze wietrzyc.Ciekawi mnie czy to szybko mi wywietrzeje?Nie palimy w domu i ten smrod drazni strasznie :(

Tak to u mnie wyglada z duzymi Kodami 300f.Moze na ich miejsce paradigm monitor 7.7?Jak myslicie?Juz wchodza w gre podlogowki bo nie zmieszcze sie na rtv szafce z monitorami :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17085-0-41905300-1459771112_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wez zwykly plyn do szyb, reczniki papierowe i dokładnie umyj wzmak. Papier będzie pomarańczowy, reke daje sobie uciąć. Nie nawidze sprzętu po takich smierdzielach. Kiedyś jednego domyc nie mogłem. Wszystko się mazalo, zużyłem cała rolkę.

Fakt, ustawienie do bani. Zawsze się zastanawialem po co pchac te meblościanki na potęgę do chalup, gdzie zazwyczaj w połowie sa puste. Mogłeś kupic tylko szafkę RTV, jaka szafe i komode na ciuchy i tyle. A tak sie zagraciles na amen i tyle. Widzę u ciebie też kiepow sporo to lepiej nie myj tego wzmaka, bo i tak będzie taki sam.

?👈

U mnie kiepow?U mnie sie nie pali.Niestety meble musialem kupic i to odrebny temat. A sprzet umyje.Nie wiedzialem czym.Jeszcze pytanie takie.Szafka rtv z szybka..moze wywalic z tylu ta listwe dykte by byla recylkulacja powietrza?Wzmacniacz sie w innym przypadku nie zagrzeje?

Myślałem ze to na stole to kiepy.

A nie mozesz go na gore dać? Masz miejsce, szkoda go chowac. Przecież konkret wygląda. I nie zdrowo.

?👈

Nie wiedzialem ze to bedzie taki ciezki wybor dobranie kolumn.Te stx mi chodza po glowie tez. teraz fs 250n ech..

Kolega mi nagral film ze swojego sprzetu.

Fajnie paradigm brzmi ;)

Godzina 0:42 i paradigm monitor 7v7 podlaczone do Denona PMA 1500r i cichutko czysciutko graja Nicka Cavea. Miodzio.... chyba szkoda nocy na spanie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i gra wg. mnie bardzo ładnie, czysto...

Ukryta Zawartość

Jestem bardzo zadowolony ;)

Ukryta Zawartość

To gratulacje i miłych odsłuchów życzę. Jak tam CD? daje radę? Ja dzisiaj z sąsiadem byłem na odsłuchach i przesłuchaliśmy Jamo C97, Tannoy Mercury 7.4. Pylon Audio Sapphire 25 i Castle Knight 5 i szczerze jakoś nic do końca nam nie leżała, może za tydzień też spróbujemy Paradigm. Zobaczymy.

Archive: The best of U2

Ukryta Zawartość

A wyżej jazz ;)

Jazz na tych kolumnach zyskał bardzo dużo :) Rodzina ma mnie dość bo siedzę i słucham na okrągło haha ;)

Ukryta Zawartość

O masakra...jaki ze mnie matoł!! Podłączyłem źle kolumny..czyli na górny kanał jeden głośnik a na dolny drugi.. i podniecałem się dźwiękiem MONO :)

Dobrze,że kolega mi to zmienił...matko co teraz się u mnie dzieje ;)

Już po mnie... nie idę do pracy...pierdzielę..tylko słucham i słucham i... słucham ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.